01 Haziran 2010, Salı 18:43:06

UÇAĞI BU CÜMLE Mİ DÜŞÜRDÜ?

Rusya’nın Smolensk kasabası yakınlarında düşen uçağın kara kutu kayıtlarında çok ilginç bir cümle dikkat çekti. Yarısı anlaşılan O cümle belki de kazanın sebebini ortaya koyacak.
Polonya Cumhurbaşkanı Lech Kaczynski'nin yanı sıra çok sayıda devlet adamının da yaşamını yitirdiği uçak kazasıyla ilgili önemli bilgiler ortaya çıktı.

Deşifre edilen kokpit kayıtlarına göre, Rusya'da düşen uçağın pilotlarının, düşüşten önceki son dakikada sistemin irtifa kazanması yönündeki uyarılarını dikkate almadığı tespit edildi.

Uçağın otomatik olarak  yükselmesi konusunda pilotu defalarca uyardığı ancak pilotların yükselmeyi başaramadığı kaydedildi.

Bir türlü irtifa kazandırılamayan uçağın bir ağaca çarpmasından hemen sonra da pilotun, ‘ Lanet olsun’ dediği tespit edildi.

Kazadan sonra pilotların üç kez pas geçtikleri piste inmek için ısrar ettikleri iddiaları ise henüz kesin olarak doğrulanmadı. Ancak bu konuya ışık tutacak çok önemli bir detaya ulaşıldı.

Kara kutu kayıtlarına göre, uçak düşmeden 3 dakika önce kokpitteki bir kişinin "...mazsa kızacak" şeklindeki sözleri kafalarda soru işaretleri oluşturdu. O cümlenin öncesinde ne olduğu belirlenemezken, cümlenin öznesinin kim olduğu da anlaşılamadı.


UÇAĞI BU CÜMLE Mİ DÜŞÜRDÜ?

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000