12 Haziran 2016, Pazar 11:09:13

Uçacaksan Ramazan’da uç!

Havayolu şirketleri, Ramazan’da düşen yolcu sayısını artırmak amacıyla geçen aylarda kampanya düzenlemişti. Belirlenen günlerde satılan biletlerden alanlar ise bayram öncesi çok ucuza seyahat imkanı bulacak.
  • Mardin urfa hatay anladik ta K maraş ne var saçma
  • Kardesim adam isi yoksa ucuz diye niye ucsun bu nasil haber?
  • Ataturkten istanbul ordu bilet fiyatlarina bakiniz.Ister ramazan olsun ister ramazan disinda olsun bilet fiyatlari 300TL den asagi olmuyor.Millet en azindan 100 TL civarinda bilet alabilmek icin avrupa yakasindan anadolu yakasina gecip anadolu ve diger ucaklara biniyor.
  • Ayin biri trabzona bakin yalancilar insanlari mafettiniz
  • Turizm bu yıl çok kötü kimse bu yıl turizmden birsey beklemesin. Yakında buda olur yağmur duası yerine turist gelsin diye dua edilir.
  • 30.na İstanbul Madrid tek yön fiyatına bir bakın :)

Havayolu şirketleri, Ramazan’da düşen yolcu sayısını artırmak amacıyla geçen aylarda kampanya düzenlemişti. Belirlenen günlerde satılan biletlerden alanlar ise bayram öncesi çok ucuza seyahat imkanı bulacak. Ancak bu biletlerden alamayanların üzülmesine ise hiç gerek yok. Çünkü yılın en ucuz bilet fiyatları Ramazan’da satışa sunuluyor. Ayrıca tur acenteleri de Ramazan’a özel çok cazip kampanyalar düzenliyor. Böyle bir fırsatı kaçırmamak için tek yapmanız gereken ise sadece seyahate karar vermek.

Türk Hava Yolları (THY), Anadolujet, Pegasus, Onur Air ve SunExpress Havayolları, Ramazan’da yüzde 30-40 oranında azalan yolcu sayısını artırmak amacıyla kampanya düzenlemişti. ‘Nisan ve Mayıs’ta gerçekleşen ve ‘sınırlı sayıda koltukları kapsayan’ kampanyalar, geçen yıllarda olduğu gibi yine büyük ilgi gördü. Satışa sunulan biletleri alanlar ise 29 Haziran’a kadar uçabilecek. Bu tarihten sonra ise ‘Bayram tarifesi’ devreye girecek. Yani bilet fiyatları en az iki kat artacak. Yoğunluk nedeniyle bazı hatlarda bilet bulmak bile mümkün olmayacak.

İFTARI MEMLEKETİNİZDE AÇIN!

Sevdiklerini ziyaret etmek veya memleketteki akrabaları ile iftar açmak isteyenlerin tek yapması gereken ise bayram öncesi satışa sunulan ‘düşük fiyatlı bilet’ fırsatlarını yakından takip etmek. “Nereye gitsem acaba?” diye düşünenler de, yurt içinde ‘mutlaka ziyaret edilmesi gereken’ çok ilginç yerlerin bulunduğunu bilmeli. Örneğin Mardin, Gaziantep, Şanlıurfa, Kahramanmaraş, Adana ve Hatay gibi hem kültürel açıdan hem de yöresel mutfakları bakımından oldukça cazip merkezlerin yanı sıra balon turlarının yapıldığı ve peribacalarıyla dikkat çeken Kapadokya bölgesine de Ramazan’da çok ucuza seyahat gerçekleştirebilirsiniz. Yurtdışında ise özellikle vizesiz gidilebilen Lübnan, Tunus ve balkan ülkelerine çok cazip fiyatlarla seyahat edilebilirsiniz.

BAYRAM BİLETİNİ HEMEN ALIN!

Başbakan Binali Yıldırım, Ramazan Bayramı tatilini 9 güne çıkaran genelgeyi hafta içinde imzaladı. Böylece kamu kurum ve kuruluşlarında çalışanlar, 4 Temmuz Pazartesi yarım gün ve 8 Temmuz Cuma ise tam gün idari izinli sayılacak. Bayram tatilinin 9 güne çıkmasıyla uçuşlardaki yoğunluk daha da artacak. Havayolu şirketleri her ne kadar mağduriyeti en aza indirmek amacıyla ek sefer düzenleseler de, arz-talep dengesi nedeniyle bilet fiyatları oldukça yükselecek. Bu yüzden bayram tatili planı yapmış olmasına rağmen biletini almayanların daha fazla zaman kaybetmeden bilet almaları gerekiyor.

KAMPANYALARI TAKİP EDİN!

Havayolu şirketleri, kış sezonu nedeniyle düşük fiyattan seyahat imkanı sunsa da, yolcu sayısını artırmak amacıyla yaz-kış demeden kampanyaları ihmal etmiyor. Eğer düzenlenen kampanyaları kaçırmak istemiyorsanız, şirketlerin web sitelerinin yanı sıra sosyal medyadan yapılan duyuruları sıkı takibe alın. Daha sonra da, vakit geçirmeden rezervasyon yaptırın ve biletinizi satın alın. Ayrıca bilet satış acentelerini ziyaret etmeyi unutmayın. Acenteler de, size alternatif uçuşlar sunarak en ekonomik seyahat programı hazırlamanıza yardımcı olacaktır.

GELECEK YILIN PROGRAMINI UNUTMAYIN!

Şirketler, ‘erken rezervasyon ve satışı’ teşvik etmek amacıyla düzenlediği kampanyalarda yeni talepler de oluşturuyor. Cazip fiyatla sunulan kampanyalar o kadar çok ilgi görüyor ki, bazı aileler birden çok tatil programı yapabiliyor. Şirket yetkilileri, gelecek yılın tatil planlarının şimdiden yapılması konusunda da uyarıda bulunuyor. Son dakikada oldukça yüksek fiyattan bilet alarak mağduriyet yaşamak istemeyenlerin, şimdiden gelecek yılın planını yapmasını tavsiye eden yetkililer, böylece ‘şok fiyatlarla’ seyahat imkanı yakalayacaklarını belirtiyor. Havayolu şirketlerine göre değişkenlik gösterse de, gelecek yılın biletlerini 9-12 ay öncesinden satın alabiliyorsunuz. Böylece hem ciddi tasarruf sağlamış oluyor, hem de tatil planı yapma stresinden de kurtuluyorsunuz.

Uçacaksan Ramazan’da uç!

Yorumlar Tüm Yorumlar (7)

Osman ~ 8 yıl önce
Mardin urfa hatay anladik ta K maraş ne var saçma

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ali ~ 8 yıl önce
Kardesim adam isi yoksa ucuz diye niye ucsun bu nasil haber?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
misafir ~ 8 yıl önce
Ataturkten istanbul ordu bilet fiyatlarina bakiniz.Ister ramazan olsun ister ramazan disinda olsun bilet fiyatlari 300TL den asagi olmuyor.Millet en azindan 100 TL civarinda bilet alabilmek icin avrupa yakasindan anadolu yakasina gecip anadolu ve diger ucaklara biniyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ucun derkeb ~ 8 yıl önce
Ayin biri trabzona bakin yalancilar insanlari mafettiniz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Turizm ~ 8 yıl önce
Turizm bu yıl çok kötü kimse bu yıl turizmden birsey beklemesin. Yakında buda olur yağmur duası yerine turist gelsin diye dua edilir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Madrid ~ 8 yıl önce
30.na İstanbul Madrid tek yön fiyatına bir bakın :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yurt dışı ~ 8 yıl önce
Ramazan'da dış hatlara indirim mi bekliyorsun? akıllı arkadaş

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000