21 Eylül 2020, Pazartesi
Serdar BAŞAĞAOĞLU
Serdar BAŞAĞAOĞLU [email protected]
  • Bu listede çok kısa zamanda sadece Kartallı olduğu için gözlükçülükten Başkan Yardımcılığa yükselen Kargo’nun mercek ayarlarıyla oynayan Başkan Yardımcısı var mı ?
  • Kıskancınızdan öldünüz! Az ötede kıskanın hoşt! Km
  • Asagidaki yorumlarda kabin memurlari pandemi doneminde yatarak en az 6000 tl aldigini, luks yasadiklarini ifade ediyorlar. Nitekim bunari instagram gibi yerler araciligiyla da herkese gostermekte sakinca gormuyorlar, ulke ekonomisi bu haldeyken hem de. DOLAYISIYLA kabin memuru maaslarinin yuksek ve standart ustu oldugunu soyleyebiliriz, THY yonetimi bu kanit niyeligindeki itiraflari okuyarak kabin memuru maasi konusunda geregini yapmalidir. (77 kptn)
  • Ukrayna müdürü ne iş yapıyor orada?
  • Neden bu kadar yazar yorum yapar kendinizi yorarsiniz anlamis degilim. Bu olanlarin sebebi belli corona. Kaybolmadan degil THY, dünya batiyor. Ayrica kimin ne maas aldigi kimseyi ilgilendirmez. Hak neyse onu aliyorsun...
  • 8 yildir sirketimde calisiyorum ve gorevimi severek yapiyorum. Bende bilgisayar muhendisiyim ve 5 dilbiliyorum. Aldigim parayisonuna kadar hak ediyorum. Laf eden arkadaslar,buyursun hodri meydan... Muhendislik yapsaydim da senden cok kazanacaktim , hatta kim bilir belki de şefin olurdum? itirazi olan?
  • " Hadi İstasyon İstasyon Gezelim Pas Biletler
  • Kokpit, kabin, yer personelleri ve teknik için kötü yorum yapan arkadaşlar havacılık hakkında bilgi sahibi olmadan insanları zan altında bırakarak meslek onurlarını zedeleyemezsiniz,bu insanlar el birliği ile emekleri ile müşterilere uçuş hizmeti sağlıyor, aldıkları paraları sonuna kadar hak ediyorlar, şirketin sıkıntısı,siyasi saiklerle şirkete doluşmuş kan emici tayfa, bu boş beleş tayfa şirketten elçektirilirse hiçbir sıkıntı kalmaz, pandemi fırsata çevirilerek malesef emekçilerin maaşları düşürülmüştür,sıkıntı değil, düşürülme yöntemi çok onur kırıcı şekilde yapıldı, şirket büyükleri çalışanlar ile bu konuyu açıkca konuşarak halledebilirdi, arkadaşlar şirketimiz zor durumda, biz makam araçlarımızdan, huzur haklarımızdan vaz geçtik, fuzuli masrafları kestik, bankamatik memurlarıyla yollarımızı ayırdık, organizasyon şemasını düzelttik, şimdi sıra sizde elinizi taşın altına koyun pandemi bitene kadar maaşlarınızdan %30 kestik deseydi, çalışan eminim feda olsun şirkete derdi ve kesilen ücreti ileride dahi istemezdi, malesef bu şekilde olmadı çalışanın sıkıntısının bu tutum olduğunu düşünüyorum, tüm thy çalışanlarına hürmetlerimi sunuyorum.
  • Bir Alır Dener miş : kulum Ne Kadar Sabredecek Diye Bir Verir Denermiş : kulum Ne Kadar Azacak Diye
  • İyi güzel yazoyosunda kusura bakma 12 15 bin maaş alıyolar o kadarınıda çeksinler artık. Zahmetlerinin karşılığını ikramiye sosyal haklar fazlasıyla alıyolar zaten.lüks evler arabalar 2 3 binlik aidatı olan evler. Gözümüz yokta birazda asgari ücret alan uçak altında yaz kış çekeni,yolcunun bütün pisliğini çeken yhm yer handlgni filan konus.bütün pisliiğin yüzde 75ini bu insanlar çekiyor...birde aldıkları paraları konusun. Asgari ücret ve bir tık üstü... hadi şimdi o şaşalı yorumlarınızı dökün. Elinizi vijdanınıza koyun şimdi ve yazarken bide bunları düşünün!!!

Üç vakte kadar...

Güzel İzmir’in düşman işgalinden kurtuluşu kutlamaları için İzmir’e gittim. Kızlarağası’nda da kahvemi içmeden geçmem. Hadi dedik fala bakalım. Kapattım fincanda pişen kahveyi THY için.

Yorumcu Başladı Bakmaya...

Üç vakte kadar... ben diyim 3 ay sende üç yıl sonra, Türk Hava Yolları’nda büyük bir değişim olacakmış. Dünyanın en gözde havayolu şirketi olma yoluna girecekmiş. Aidiyet duygusu da personele yeniden kazandırılacakmış. Herkes hak ettiğini alacakmış.

Uzun boylu bıyıklı bir adam, şirketteki asıl söz sahibiymiş şu an. Ama tepeden tırnağa herkes değişecekmiş. Asıl o zaman başlayacakmış liderliğe çıkış.

Yeni şirketler kurup kredi alınacakmış...
Fuzuli harcamaların önü kesilecekmiş.
Ufak bir reklam İçin milyonlarca pound bile verilmeyecekmiş...

İrlanda’da kriket destekleneceğine, Ağrı’da yeni köy okulları yapılacak çocuklara tablet dağıtılacakmış. Hatta şirket o kadar söz sahibi olacakmış ki; Uygur Türkleri için ses yükseltip aksiyon alacakmış.

Ne demişler fala inanma ama falsızda kalma... ÜÇ VAKTE KADAR NELER DEĞİŞİR BİLEMEYİZ.

THY sponsorluklar ve reklam harcamaları yerine personele ve yolcuya yönelmeli...

Geçtiğimiz ayda dile getirdiğim üzere, golf turnuvasına, atlı spor festivaline, buz hokeyine, Arjantin River Plate Futbol kulübüne ve hatta İrlanda Milli Kriket takımına bile sponsor olundu. Saniyelik reklamlara milyon dolarlar aktarıldı. İngiltere’de bulunan Londra Heathrow ‘daki meydana küre yerleştirildi ve milyonlarca pound ödendi...

Reklam ve sponsorluklar bir kez daha gözden geçirilmeli. Getirisi ne kadar ? Marka değerini ne kadar yükseltiyor? İngiltere’deki küre şirkete ne katıyor?

Sosyal medya kullanıcılarının git gide arttığı çağımızda asıl reklamı yolcu yapıyor farkında değilsiniz. İşler artık sosyal ortamda ilerliyor. Yemeği gelir şirketi etiketler yayınlar, bir olay olur yine şirketi etiketler yayınlar... Yolcu Lounge’ı beğenir videoya çeker yayınlar... Ama hiç bir yolcu taraftarı olduğu takımın üstündeki formaya göre karar vermez. Şirketinde asıl gelir kaynağının yolcu olduğu asla unutulmamalı!

Ukrayna’da havalimanı olmayan şehirde bile otellere reklam verildiğini gördüm.  Plansızca açılan İvano-Frankivsk meydanın nasıl kapatıldığına şahit oldum. Fütursuzca harcanan paralar personele döndürülseydi inanın yolcu çok daha mutlu olurdu.

Pilotlar maaşlarından sonra kabin memuru maaşlarına göz dikildi

Yaşanan pandemi yüzünden indirilen maaşlar elbetteki herkesin canını sıkıyor. Ancak alınan ücretlerin karşılaştırılması son derece yanlış. Birileri tutturmuş pilot zaten milletvekilinden daha fazla maaş alıyor, kabin memuru asgari ücret almalıymış... Her işin bir ederi var. Pilotlar elbetteki yüksek maaş almalı. Kabin memuru maaşlarını da hangi akla hizmet asgari ücret olsun diyebilenler çıkabiliyor? Bir düşünün yolcunun kahrını kim çekiyor? Gece üçte beşte hafta sonu çoçuğunun eşinin yanından kim kilometrelerce uzağa gidiyor? Davulun sesi uzaktan hoş gelir de bu kadar da boş gelmesin. Biraz empati !

Siz siz olun 3 vakte kadar iyi anılmak için birşeyler yapmaya çalışın....

Saygılarımla ...

Üç vakte kadar...

Yorumlar Tüm Yorumlar (187)

Kartal’ın Optikçisi ~ 4 yıl önce
Bu listede çok kısa zamanda sadece Kartallı olduğu için gözlükçülükten Başkan Yardımcılığa yükselen Kargo’nun mercek ayarlarıyla oynayan Başkan Yardımcısı var mı ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Arkadaşlar ~ 4 yıl önce
Kıskancınızdan öldünüz! Az ötede kıskanın hoşt! Km

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Konusma dili ~ 4 yıl önce
Su konusma diline bakar misin, tipik bir kabin memuru. Nezaketsiz, saygisiz. Kaba saba.
Kabin pas ~ 4 yıl önce
Mutlaka kalbinden pas kaldırılmalı, ya da sene de bir kez olmalı. Kardeşlerine de verilmemeli. doktorlara pas verin işe yarasın, doktor ihtiyacı karşılanır hiç değilse... Yönetim adil doğru iş yapacaksa bunu yapsın.
THY yonetimine ~ 4 yıl önce
Asagidaki yorumlarda kabin memurlari pandemi doneminde yatarak en az 6000 tl aldigini, luks yasadiklarini ifade ediyorlar. Nitekim bunari instagram gibi yerler araciligiyla da herkese gostermekte sakinca gormuyorlar, ulke ekonomisi bu haldeyken hem de. DOLAYISIYLA kabin memuru maaslarinin yuksek ve standart ustu oldugunu soyleyebiliriz, THY yonetimi bu kanit niyeligindeki itiraflari okuyarak kabin memuru maasi konusunda geregini yapmalidir. (77 kptn)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Cok doğru ~ 4 yıl önce
Gerçekten öyleler hergün o kadar çok şahit oluyorum ki. Yapın 5 bin lira. Gerçekten ederi bu. Servis zaten kalktı,kılda aldırmazlar kendilerinden, seat change diince noldu nolcak diye titrerler.ama şaşalarından havalarından geçilmezler...
Haklısınız kaptanım ~ 4 yıl önce
Thyye mail atmakta yarar var
Tamer ~ 4 yıl önce
instadan 2 tane profili açık 1.000-1.500 takipçiyle kendini fenomen zanneden, senede 2 kitap okumaktan aciz yarı çıplak hostes bedeni görüp tüm camiaya kin kusmayı bırakın bre çapsızlar şikayetiniz varsa isim isim yapın DM den yürüyüp cevap alamayınca gelip burda havlamayın
Hostes maaşı ~ 4 yıl önce
Son rakam ne?
Dm ~ 4 yıl önce
Kimse km’lere dm’den yurumez ki. Bir insanin deli olmasi lazim km ile iliski dusunebilmesi icin
Tamer’e ~ 4 yıl önce
Cinsiyet degistirip hostes mi oldun kocum
Zor... ~ 4 yıl önce
Kudretli kişilerin akrabası çok kabinde, gezsın öncelikli pas kullansın, 5 yıldızlı otelden usansın... İmkanlar çook. Maası da hatırlı kişiler hatrına olmalı tabi...
Kabin ve kardeşlerinin pas bileti kesilmeli... ~ 4 yıl önce
Bu kesinlikle gerekli, pass kabin için bitmeli, Avrupa görenin talebi artıyor. Ahlak bozuluyor... Bir de kardeşlerine pas veriliyormuş acayip gülünç bir olay.. Bol keseden salla oluyor...
Ukrayna müdürü ~ 4 yıl önce
Ukrayna müdürü ne iş yapıyor orada?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ucuz ~ 4 yıl önce
Ukraynada gece mekanlari ucuz, kahirdan oralara takiliyordur, gundu bakara makara
Bir dost ~ 4 yıl önce
Neden bu kadar yazar yorum yapar kendinizi yorarsiniz anlamis degilim. Bu olanlarin sebebi belli corona. Kaybolmadan degil THY, dünya batiyor. Ayrica kimin ne maas aldigi kimseyi ilgilendirmez. Hak neyse onu aliyorsun...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Corona vesile ~ 4 yıl önce
Corona sayesinde kokusmusluk belli oldu, Kalite seviyesi ortaya cikti
Hak ~ 4 yıl önce
Hak neyse onu aliyorlarsa o zaman mudurler de maaslarini hakediyor anlamina geliyor ;)
Bir dost başlığa... ~ 4 yıl önce
Korona olmasa da şirketine küçülecekti, anlayan bilir. Personel gideri havacılıkta dünyanın en az oranları arasında deyip (%8) sağda solda anlarmış gibi konusan zübükler vardı, amacı lise ve iki yıllık diplomayla zam istemekti. Bu iş okumakla olmaz sloganı ezikliği bastırmak için slogan oldu şirketin her noktasında. Pilotlar dahil personel gideri bu şirkette %50 yi geciyordu. Yine de şirket yakın ve akraba torpiillerinden dolayı bu yüksek ücreti haketmeyene verdi. Faydalanan faydalandı kar sayılmalıdır. Okumamış için nimet olan bu şirket, parayı aldıkça kendini havacılığın dehası sanmaya başladı. Olacağı oldu ve sonuç bu. Hayırlısı artık...
KabinMemuru ~ 4 yıl önce
8 yildir sirketimde calisiyorum ve gorevimi severek yapiyorum. Bende bilgisayar muhendisiyim ve 5 dilbiliyorum. Aldigim parayisonuna kadar hak ediyorum. Laf eden arkadaslar,buyursun hodri meydan... Muhendislik yapsaydim da senden cok kazanacaktim , hatta kim bilir belki de şefin olurdum? itirazi olan?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
5 dil bilen varos ~ 4 yıl önce
Sen daha bağlaç olan de'yi ayırmayı bilmiyorsun. Yani Turkce ogrenilmemis. E ingilizce desen uçakta görüyoruz halinizi. Anne sütü de eksik muhabbetlerden anlıyoruz. Sen çok konuşma da rezil olma en iyisi kabin okeyine cik bi hava al.
Ozaman ~ 4 yıl önce
kendine yeni is ara guzel kardesim,tk da kabin memuru pgs ta sxs de onurda kabin memuru ne aliyorsa onu almalidir
Kabin memuruna ~ 4 yıl önce
Demek ki iyi bir mühendis değilsin ki kabin memurluğuna yönelmişsin..mühendis olabilmek demek 5 dil bilmek ile olsaydı,Tüm tercümanlar mühendis olurdu..
Pardon ~ 4 yıl önce
Bende bunu anlamıyorum. Mühendisz olasaydınız neden kabini seçtiniz? Aldığınız paraya lafım yok yanlış anlamayın. Sadece siteminizi yanlış ifade ediyorsunuz. Belkide iş bulamayacaktınız mühendislikte. Kabinde çalışıp mühendislikle övünmekte ne bileyim.
Bilgisayar mühendisi demek ~ 4 yıl önce
Bilgisayar mühendisinin ne işi var kabin memurluğuna. Birde 5 dil biliyormuş, yuh. Bilgisayar mühendisliği öğrenirken ne ara fırsat buldun da 5 dil öğrendin. Bir dili öğrenmek en az 2 yıl. Filoloji okuyanlar bile 5 dil öğrenemiyorlar. Ayrıca senior düzeydeki bilgisayar mühendisleri kaptanlardan bile fazla kazanıyorlar ve dünyanın her yerinde anında iş buluyorlar. Sen böyle bir kariyeri bırak gel kabin memuru ol. Kuyruklu yalancısın.
5 dil ~ 4 yıl önce
Kurtce, kirmancice, zazaca, urfaca, diyarbekirce sanirim.
Buradan ~ 4 yıl önce
Kabincilerin ne kadar yalan soyleyen oldugu ortaya cikiyor, 5 yil imkansiz. Hayatiniz yalan. Manita yapmak icin yalan, evlilik icin yalan, aileye yalan, yorumlarda bile yalan.
De da baglaci ~ 4 yıl önce
Dahi anlamindaki ‘de’ ayri yazilir. Nasl 5 dil biliyormussun sahtekar ucan garson. Sizin gibiler anca turkishcabincrew ve loveeflying’e dm’den fotolar atip erkek arar
Hak ettigin maas ~ 4 yıl önce
3462 tl’dir. fazlasi etmezsin.
[ " ~ 4 yıl önce
" Hadi İstasyon İstasyon Gezelim Pas Biletler

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tknsyn ~ 4 yıl önce
Kokpit, kabin, yer personelleri ve teknik için kötü yorum yapan arkadaşlar havacılık hakkında bilgi sahibi olmadan insanları zan altında bırakarak meslek onurlarını zedeleyemezsiniz,bu insanlar el birliği ile emekleri ile müşterilere uçuş hizmeti sağlıyor, aldıkları paraları sonuna kadar hak ediyorlar, şirketin sıkıntısı,siyasi saiklerle şirkete doluşmuş kan emici tayfa, bu boş beleş tayfa şirketten elçektirilirse hiçbir sıkıntı kalmaz, pandemi fırsata çevirilerek malesef emekçilerin maaşları düşürülmüştür,sıkıntı değil, düşürülme yöntemi çok onur kırıcı şekilde yapıldı, şirket büyükleri çalışanlar ile bu konuyu açıkca konuşarak halledebilirdi, arkadaşlar şirketimiz zor durumda, biz makam araçlarımızdan, huzur haklarımızdan vaz geçtik, fuzuli masrafları kestik, bankamatik memurlarıyla yollarımızı ayırdık, organizasyon şemasını düzelttik, şimdi sıra sizde elinizi taşın altına koyun pandemi bitene kadar maaşlarınızdan %30 kestik deseydi, çalışan eminim feda olsun şirkete derdi ve kesilen ücreti ileride dahi istemezdi, malesef bu şekilde olmadı çalışanın sıkıntısının bu tutum olduğunu düşünüyorum, tüm thy çalışanlarına hürmetlerimi sunuyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
~ 4 yıl önce
Bir Alır Dener miş : kulum Ne Kadar Sabredecek Diye Bir Verir Denermiş : kulum Ne Kadar Azacak Diye

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bos yapma ~ 4 yıl önce
İyi güzel yazoyosunda kusura bakma 12 15 bin maaş alıyolar o kadarınıda çeksinler artık. Zahmetlerinin karşılığını ikramiye sosyal haklar fazlasıyla alıyolar zaten.lüks evler arabalar 2 3 binlik aidatı olan evler. Gözümüz yokta birazda asgari ücret alan uçak altında yaz kış çekeni,yolcunun bütün pisliğini çeken yhm yer handlgni filan konus.bütün pisliiğin yüzde 75ini bu insanlar çekiyor...birde aldıkları paraları konusun. Asgari ücret ve bir tık üstü... hadi şimdi o şaşalı yorumlarınızı dökün. Elinizi vijdanınıza koyun şimdi ve yazarken bide bunları düşünün!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ağlama ~ 4 yıl önce
İyi ki gözün yok

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000