11 Ocak 2016, Pazartesi 12:40:59

Üç Türk öğrenciden büyük başarı

Boğaziçi Üniversitesi’nden üç öğrenci Dünyanın en büyük havacılık şirketi Boeing’de staj yapmaya hak kazandı.
  • Erkek stajyerin lisesi yok mu? Neden bahsedilmemiş? Diğerlerinden bahsedilirken, erkek arkadaşın lisesinin belirtilmemesi ayrımcılık olmuş...
  • İst. Erkek Lisesi devlet okuludur, Robert Kolej'e ise ortak sınavda çoook üstün başarı göstermeden dünyanın parasını döksen giremezsin zaten. Ayrıca maddi sıkıntısı olan ama çoook başarılı öğrencilere burs da verir. Boğaziçi Üniversitesi'ne kafası basan gider yani parası olan değil
  • Kiskancliga gerek yok. Bende Almanyada Otorinolarengoloji ogrenci doktoruyum. 4 ay kaldi zorlu meslegim bitmesine. Istek, zeka, azim, caba, sabir, motivasyon ve deger cok onemli. istersen her meslegi yapabilirsin.
  • THK univeristeside bu günleri görebilecek mi acaba
  • Çalışanın elması kızarır
  • hep para sayesinde bi yerlere geliniyor, hic unutmam boeing parasi sayesinde fabrika acmisti seattle'a
  • İtü uçak ve uzay mühendisliği bölümü düzenli olarak Boeing e stajyer yolluyor zaten büyük başarı derken?...
  • Okudukları Liselere bakın sonra Boğaziçi ni paralı zannediyorlar diyin. Tabi insanın algıları kapalı olunca normal.
  • Helal olsun gercekten buyuk bir basari gonulden tebrik ediiyorum arkadaslar sizleri
  • * its a society for rich people*

Boğaziçi Üniversitesi’nden üç öğrenci Dünyanın en büyük havacılık şirketi Boeing’de staj yapmaya hak kazandı.

Boğaziçi Üniversitesi’nden üç başarılı öğrenci, dünyanın en büyük sivil ve askeri uçak ve helikopter üreticilerinden Boeing’de staj yapma imkânı kazandı. Endüstri Mühendisliği son sınıf öğrencileri Zeynep Altaş, Beril Çelikmen ve Baturay Çalcı, 15 Ocak tarihinden itibaren şirketin Seattle’daki merkezinde altı ay süreyle staj yapacak.

Dünya devi şirket

Merkezi Chicago’da bulunan Boeing, ABD ve 65’in üzerinde ülkede dünyanın en çeşitli, yetenekli ve yenilikçi işgücünü temsil eden 168.000’in üzerinde kişiyi istihdam ediyor.  140.000’den fazlası hemen hemen her iş alanında ve teknik alanda dünya çapında yaklaşık 2.700 yüksek okul ve üniversitede öğrenim görmüş çalışanların 35.000’i yüksek lisans ve doktora derecesine sahip kişilerden oluşuyor.

Boeing, 2016 yılında staj yapacak öğrenciler için Boğaziçi Üniversitesi’ne de davet gönderdi. Yapılan değerlendirmeler sonucunda Endüstri Mühendisliği son sınıf öğrencileri Zeynep Altaş, Beril Çelikmen ve Baturay Çalcı staja hak kazandı.

Liseyi Robert Kolej’de okuyan ve Boğaziçi Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölümü son sınıf öğrencisi olan Zeynep Altaş, konuya ilişkin olarak, “Teknolojiye yön verebilen büyüklükte bir şirkette iş hayatını deneyimlemek benim için oldukça önemli. Mars görevinden yolcu taşımacılığına uzanan geniş yelpazede sorumluluk alabileceğim bir projede çalışmak beni heyecanlandırıyor. Mülakat öncesi, deneyimlerim arasından şirket ile bağdaşanları belirledim. Şirketin önem verdiği başlıca konular; takım çalışması, zaman yönetimi, liderlik, analitik düşünce ve sosyal uyum olarak belirlenebilir” dedi.

İstanbul (Erkek) Lisesi 2012 mezunu olan ve Boğaziçi Üniversitesi Endüstri Mühendisliği 4. sınıf öğrencisi Beril Çekimen de Boeing’in yalnızca sivil havacılık değil savunma ve uzay endüstrisinde de lider olduğunu belirterek, “İleri teknolojiye sahip, uluslararası tanınırlığı çok yüksek bir şirket. Bu dünyanın küçük de olsa bir parçası olarak kendimi geliştirebileceğim için çok mutluyum. Mülakatlarda önceki stajlarım ve akademik hayatımdaki tecrübelerimden yola çıkarak problem çözme, liderlik, stres/zaman yönetimi ve data analizi yeteneklerimi en iyi şekilde göstermeye çalıştım. Ayrıca sosyal iletişim ve yabancı kültürlere uyum becerilerimiz göz önüne alındı” diye konuştu.

Boğaziçi Üniversitesi Endüstri Mühendisliği 4. sınıf öğrencisi olan ve aynı zamanda Ekonomi yan dal eğitimi Baturay Çalcı da Ocak ortasında Boeing şirketinde Satın Alma Hizmetleri Grubu'nda tedarikçi yönetimi alanında staja başlayacak. Boeing’in gerek büyüklüğü gerekse faaliyet alanı sebebiyle çok dikkat çeken bir şirket olduğunu belirten Çalcı, “Bu boyutta bir kuruluşun içinde olacak olmak açıkçası beni heyecanlandırıyor.  Mülakatlarda bizlerden genelde veri analizine yaklaşımlarımız, liderlik vasıflarımız, zaman yönetimi ve takım çalışması ile ilgili kendi stajlarımızdan ve eğitim hayatımızdan örnekler vermemiz bekleniyor. Ben de mülakat sırasında bu konularda elle tutulur örnekler vermeye ve tecrübelerimin bana kattıklarını elimden geldiğince aktarmaya çalıştım. “ dedi.

Üç Türk öğrenciden büyük başarı

Yorumlar Tüm Yorumlar (46)

erkek stajyer ~ 8 yıl önce
Erkek stajyerin lisesi yok mu? Neden bahsedilmemiş? Diğerlerinden bahsedilirken, erkek arkadaşın lisesinin belirtilmemesi ayrımcılık olmuş...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Lise diyene ~ 8 yıl önce
İst. Erkek Lisesi devlet okuludur, Robert Kolej'e ise ortak sınavda çoook üstün başarı göstermeden dünyanın parasını döksen giremezsin zaten. Ayrıca maddi sıkıntısı olan ama çoook başarılı öğrencilere burs da verir. Boğaziçi Üniversitesi'ne kafası basan gider yani parası olan değil

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hr. öguzhan ~ 8 yıl önce
Kiskancliga gerek yok. Bende Almanyada Otorinolarengoloji ogrenci doktoruyum. 4 ay kaldi zorlu meslegim bitmesine. Istek, zeka, azim, caba, sabir, motivasyon ve deger cok onemli. istersen her meslegi yapabilirsin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
THK univeristesi ~ 8 yıl önce
THK univeristeside bu günleri görebilecek mi acaba

Yanıtla

Kalan karakter 1000
remover ~ 8 yıl önce
çok istersek olar bence :))
noname ~ 8 yıl önce
Çok zor değil, THK ÜNİVERSİTESİ yazmakla başlayabilirsiniz mesela..
Aferin ~ 8 yıl önce
Çalışanın elması kızarır

Yanıtla

Kalan karakter 1000
money talks so do u ~ 8 yıl önce
hep para sayesinde bi yerlere geliniyor, hic unutmam boeing parasi sayesinde fabrika acmisti seattle'a

Yanıtla

Kalan karakter 1000
itü hep yapıyor ~ 8 yıl önce
İtü uçak ve uzay mühendisliği bölümü düzenli olarak Boeing e stajyer yolluyor zaten büyük başarı derken?...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Lise ~ 8 yıl önce
Okudukları Liselere bakın sonra Boğaziçi ni paralı zannediyorlar diyin. Tabi insanın algıları kapalı olunca normal.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
fofo ~ 8 yıl önce
o liseleri de parali zannederler, o da kesmezse torpili var adamlarin naparsin iste derler
Tebrikler ~ 8 yıl önce
Helal olsun gercekten buyuk bir basari gonulden tebrik ediiyorum arkadaslar sizleri

Yanıtla

Kalan karakter 1000
.. ~ 8 yıl önce
Helal mi olsun??
John ~ 8 yıl önce
* its a society for rich people*

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000