09 Mayıs 2018, Çarşamba 09:45:05

Uber uçan taksisini tanıttı

Son günlerde ülkemizde tartışmalara neden olan Uber, uzun zamandır üzerinde çalıştığı yeni oyuncağını ilk kez tüm dünyanın gözleri önüne serdi. Bakın ne geliyor?
  • Bursa'nın sivil hava ulaşımını çözse çözse bunlar çözer. Bizimkilerden iş çıkmayacak, anlaşıldı.
  • ben buna binmem
  • Ellerindeki milyarlık taksi plakasını kaybetme korkusunda, döküntü araçlarını gariban şöforlere günlük kazanamayacakları paralara kiraya verip, müşterilerle kapıştıran plaka karteli, teknolojik yenilikten ne anlar. Zaten umurlarında da değil. Şu anda ceplerini doldurmaya bakıyorlar. Gelecekten anladıkları tek şey, aman plaka sayısı artmasın, aman bize rakip olabilecek bir durum oluşmasın. Ama suç bunlarda değil, göstermelik bir iki uygulama dışında, siz hiç inşaat kamyonlarına, trafiği altüst eden emniyet şeridi, şerit değiştirme kuralı bilmeyen minibüslere, Halk otobüslerine müdahale eden bir görevli gördünüz mü ? Birileri bunlardan nemalandığı sürece bu iş de halk "Tamam" diyene kadar sürer gider.
  • Pilotluk mesleğini etkiler mi?
  • Hadi bakiiim bununda önünü kesin
  • Taksici arkadaşlar; değişmeyen tek şey, değişimin kendisidir.

Uber'in 2020'de uçmayı umduğu yeni hava taksisi için tasarım modelleri ilk kez ortaya çıktı. Prototip olan uçan taksiler, Los Angeles’ta düzenlenen Uber Elevate Summit konferansında sergileniyor.

Önümüzdeki iki yıl içerisinde kendi kendine uçabilen bir uçan taksi filosu kurmak adına çalışmalarını sürdüren Uber, drone tasarımına benzer prototipini ilk kez gösterdi. Şimdilik sadece bir modelden ibaret olan uçan taksi fikrini geliştirmek için önemli bir kaynak ayırdıklarını söyleyen Uber yetkilileri, filonun çalışmaya başlamasıyla birlikte insanların sadece telefonlarındaki uygulamayla istedikleri yere uçan taksi çağırabileceklerini ve 320 kilometre saate kadar ulaşabilen hızlara çıkan araçla hızlıca seyahat edebileceklerini aktardılar.

Uçan taksilerden oluşan bir ağ kurarak, herkesin uçan taksilere ulaşmasını sağlamak adına geliştirmeler yaptıklarını dile getiren Uber yetkilileri, CBS ekranlarında yayınlanan This Morning programında, yeni teknolojisini anlattılar. Uber Üretim Müdürü Jeff Holden, üretmeye çalıştıkları modelin bir helikopter gibi dikey iniş ve kalkışlar yapabileceğini, iniş ve kalkıştan sonraysa arkadaki pervanelerini çalıştırarak, bir uçak gibi hareket edebileceğini vurguladı. Böylece bir noktadan diğerine hızlıca erişimin mümkün olacağından bahseden Holden, araçların sürücüsüz şekilde hareket etmesini planladıklarını söyleyerek, açıklamasını sonlandırdı.

Uber uçan taksisini tanıttı

Yorumlar Tüm Yorumlar (7)

Bursa ~ 6 yıl önce
Bursa'nın sivil hava ulaşımını çözse çözse bunlar çözer. Bizimkilerden iş çıkmayacak, anlaşıldı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
korku ~ 6 yıl önce
ben buna binmem

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sürücü ~ 6 yıl önce
Ellerindeki milyarlık taksi plakasını kaybetme korkusunda, döküntü araçlarını gariban şöforlere günlük kazanamayacakları paralara kiraya verip, müşterilerle kapıştıran plaka karteli, teknolojik yenilikten ne anlar. Zaten umurlarında da değil. Şu anda ceplerini doldurmaya bakıyorlar. Gelecekten anladıkları tek şey, aman plaka sayısı artmasın, aman bize rakip olabilecek bir durum oluşmasın. Ama suç bunlarda değil, göstermelik bir iki uygulama dışında, siz hiç inşaat kamyonlarına, trafiği altüst eden emniyet şeridi, şerit değiştirme kuralı bilmeyen minibüslere, Halk otobüslerine müdahale eden bir görevli gördünüz mü ? Birileri bunlardan nemalandığı sürece bu iş de halk "Tamam" diyene kadar sürer gider.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Pilot ~ 6 yıl önce
Pilotluk mesleğini etkiler mi?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Helikopter ~ 6 yıl önce
Helikopteri bitirir.
Hadi bakiiiim ~ 6 yıl önce
Hadi bakiiim bununda önünü kesin

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Üzgünüm ~ 6 yıl önce
Taksici arkadaşlar; değişmeyen tek şey, değişimin kendisidir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000