27 Ocak 2022, Perşembe 10:12:06

TUSAŞ'tan MMU için önemli yatırım

ABD merkezli Sciaky şirketi, TUSAŞ’ın dünyanın en büyük metal elektron ışınlı 3 boyutlu yazıcısı EBAM 300 serisini sipariş ettiğini açıkladı. Metal yazıcı, 6 metre uzunluğundaki titanyum hava aracı parçalarını 3D olarak basabilecek. 3D Yazıcı, Milli Muharip Uçak (MMU) Projesi’nde kullanılmak üzere tedarik edildi.
  • Taş taş üstüne koyandan Allah razı olsun. Bu ülkenin gücü buna yeter. 1950 yaptık engelleyip toprağa gömdüler.
  • Gerçekten üzülerek söylüyorum, en nazik ifadeyle “hayal” satıyorlar! Milletin parasını oy uğruna çarçur ediyorlar. Ne o teknoloji bar ne de mühendisleri var. Liyakatsiz, ehliyetsiz yönetici ve memurlar ile kaçırdıkları mühendisleri tekrar ikna edip işe alsalar bile böyle bir uçağı sıfırdan yapmak 10 yıllar sürer…
  • Takiyyeci,siyasal islamcılar hem Amerika en büyük şeytan,düşman derler hem de tonla para verip oradan teknolojik icatlar alırlar !
  • Uçak,motor ne varsa herşeyi yerli ve milli yapanlar 3d yazıcıyı yerli ve milli yapamıyorlar mı da abd'den alıyorlar,çok ayıp...

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii ( TUSAŞ), Dünyanın en büyük Metal Elektron Işınlı 3 Boyutlu (3D) Yazıcısı EBAM 300 Serisi'ni satın aldı.

ABD merkezli Sciaky şirketi, TUSAŞ’ın dünyanın en büyük metal elektron ışınlı 3 boyutlu yazıcısını sipariş ettiğini açıkladı.

Sciaky şirketinin internet sitesinde duyurulan gelişmeye göre dünyanın en büyük 3D yazısıcı, 6 metre uzunluğundaki titanyum hava aracı parçalarını 3D olarak basabiliyor. 3D Yazıcı, Milli Muharip Uçak (MMU) Projesi’nde kullanılmak üzere tedarik edildi.

TAI ve Sciaky arasındaki sözleşme, TAI'nin EBAM makinesini ve teknolojisini kullanımını optimize etmeyi amaçlayan bir dizi proje üzerinde iş birliğini de içeriyor.

EBAM 300 Serisi 3D yazıcı

TUSAŞ’ın Kahramankazan’daki tesislerine kurulacak olan 3D yazıcı; 6 metre uzunluğa, 2 metre genişliğe ve 1.8 metre yüksekliğe kadar parça basabilecek.

TUSAŞ'tan MMU için önemli yatırım

Yorumlar Tüm Yorumlar (7)

Önder ~ 2 yıl önce
Taş taş üstüne koyandan Allah razı olsun. Bu ülkenin gücü buna yeter. 1950 yaptık engelleyip toprağa gömdüler.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hayal ~ 2 yıl önce
Gerçekten üzülerek söylüyorum, en nazik ifadeyle “hayal” satıyorlar! Milletin parasını oy uğruna çarçur ediyorlar. Ne o teknoloji bar ne de mühendisleri var. Liyakatsiz, ehliyetsiz yönetici ve memurlar ile kaçırdıkları mühendisleri tekrar ikna edip işe alsalar bile böyle bir uçağı sıfırdan yapmak 10 yıllar sürer…

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Başgan ~ 2 yıl önce
Zaten asker doluydu içerisi. Askerin bir üretim veya ar-ge yaptığı görülmüş mü? Ver yiyeyim, ört uyuyayım mantığında 3 kuruş garanti maaşa hayatını endekslemiş adamlar hepsi. Ne üretimi?
Aerospace ~ 2 yıl önce
Birincisi dediğin gibi yıllar sürecek.2011'de başlayan süreç 2030'ların ortalarını bulacak zaten herkez biliyor söyleniyorda zaten.İkincisi mühendis varama bu konularda deneyimli mühendis sayımız çok çok az o yüzden teknik destekte alıyoruz zaten.Bunu Temel kotil zaten söylüyor bunlar bilindiği halde troll gibi mantıksız eleştiriler yapıyorsunuz
Aerospace'e ~ 2 yıl önce
Mantıksız eleştiriler yapıyorsunuz diyorsun da uçak vs yapmak için dışardan teknik destek vs alınıyorsa,mühendis yetersizse,bütçe de kısıtlıysa niye yerli ve milli olarak uçak şu bu yapıyoruz diyorlar o zaman? Amaç belli,oy,makam,para için tribüne oynamak,göz boyamak. Mevcut eğitim kalitesi,bütçe yetersizliği,yetişmiş eleman azlığı,torpil,mobbing,haksızlık vs yüzünden bunların yerli ve milli olarak yapılması mümkün değil. Bu ülke 40 sene önce de aynı şartlarda dışardan destekle F 16,helikopter yapıyordu o zamankiler yerli ve milli demiyorlardı ama. Yalan söylemek başka şey gerçekler başka şey.
takiyye ~ 2 yıl önce
Takiyyeci,siyasal islamcılar hem Amerika en büyük şeytan,düşman derler hem de tonla para verip oradan teknolojik icatlar alırlar !

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yazıcı ~ 2 yıl önce
Uçak,motor ne varsa herşeyi yerli ve milli yapanlar 3d yazıcıyı yerli ve milli yapamıyorlar mı da abd'den alıyorlar,çok ayıp...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000