18 Temmuz 2017, Salı 13:05:13

TUSAŞ'tan dev AR-GE merkezi

TUSAŞ, Milli Muharip Uçak, insansız hava aracı, uzay ve uçak yapısalları alanları öncelikli olmak üzere, devam etmekte olan projelerin istenilen nitelik ve zamanda gerçekleştirmesi amacıyla Teknopark İstanbul'da Ar-Ge Merkezi kuracak.
  • Milli savaş uçağı yapılsa bu ülkeyi seven kimse üzülüp hasta olmaz fakat benim gibi bu ülkeden umudunu kesmiş insanlar buna inanmıyor. Kısaca konu bu. Ayrıca katılıyorum; betondan uçak yapılmaz.
  • 1. si milli bir ürun için Ankara'da calışmam diyeni zaten almayın. 2. si lojman tadilati yaptirmayi beceremeyen tüm lojmanda yaşayan personelini rezil eden adamlar insallah uçak yapmayı becerir.
  • thy'deyken en büyük fetocu denilen adamın hala ortalarda serbestçe dolaşıp üstüne bilmem ne müdürü yapılmasını akıl,izan almıyor ! tabii fırıncı hamdi efendiyi de ! fetoyla mücadele ediliyor sözde !
  • Bu arada askeri olarak dünyada hak ettiğimiz saygıyı görmek için askeri nükleer bilim ve geliştirme şart Yani bir atılımda nükleer teknolojilere yapmak lazım.
  • Şu anda geliştirilmesi çok zor olan bazı teknolojileri mühendislerimiz iki sene içinde geliştirebilirler Türk mühendisleri bu yeterlilikte.
  • Arkadaşlar hayret ediyorum yani Milli uçağı yapsak neredeyse bazı arkadaşlar üzüntüden hasta olacak.
  • Uçaaa bi yapın bende iniş takımı hediye edicem
  • Biraz da burdan yesinler bakalım.
  • 10.000 ft cikamayacakken 30.000 ft cikmaya calisan 0 ft te kendini uzay araci zannetmek gibi...
  • Betonla uçak yapamazlar. Biri şunları uyandırsın lütfen.

TUSAŞ, Milli Muharip Uçak, insansız hava aracı, uzay ve uçak yapısalları alanları öncelikli olmak üzere, devam etmekte olan projelerin istenilen nitelik ve zamanda gerçekleştirmesi amacıyla Teknopark İstanbul'da Ar-Ge Merkezi kuracak.

Milli Muharip Uçak, insansız hava aracı, uzay ve uçak yapısallarına ilişkin çalışmalar yürüten Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ (TUSAŞ/TAI), devam eden projelerin istenilen nitelik ve zamanda gerçekleştirmesi amacıyla Teknopark İstanbul'da "çözüm merkezi" oluşturacak.

TUSAŞ Genel Müdürü Temel Kotil, AA muhabirine yaptığı açıklamada, havacılık ve uzay sanayisinin, kesintisiz Ar-Ge ve yüksek teknoloji gerektiren bir çalışma alanı olduğunu belirtti.

Kotil, bu kapsamda TUSAŞ'ın, inovasyon politikasının, "Şirketin faaliyet alanlarındaki ürünlerin rekabet gücünü artıracak nitelikte, yenilikçi, uygulamalı araştırma çalışmalarının yürütülmesi" ve "yurt dışı bağımlılığın sonlandırılması istenen ürünler için yenilikçi ve ileri teknoloji alternatiflerinin çalışılması" olarak belirlediğini söyledi.

Türkiye'nin teknoloji merkezi TUSAŞ'ın, Milli Muharip Uçak, insansız hava aracı, uzay ve uçak yapısalları alanları öncelikli olmak üzere, devam etmekte olan projelerin arzu edilen nitelik ve zamanda gerçekleştirmesine yönelik olarak Teknopark İstanbul TUSAŞ AR-GE Merkezi yerleşkesini kurmak için çalışmalar yürüttüğüne işaret eden Kotil, merkezin takip eden dönemde TUSAŞ’ın "çözüm merkezi" olarak faaliyet göstermesinin planlandığını bildirdi.

Temel Kotil, Ar-Ge Merkezinin, Sabiha Gökçen Havalimanı yanında bulunan Teknopark İstanbul yerleşkesinde, bin 770 metrekarelik alanda, eylül başında faaliyete başlayacağını ifade etti.

İstanbul'daki üniversitelerin iş gücü potansiyelini ve teknolojik birikimini, şirketin özgün projelerinde kullanmayı amaçladıklarını anlatan Kotil, bu kapsamda merkezde ilk aşamada 100 mühendisin istihdam edileceğini, bu sayının birkaç yıl içinde 200'e çıkarılmasının öngörüldüğünü belirtti.

Kotil, çeşitli insan kaynakları platformlarında yapılan duyurunun ardından, ilk olarak İstanbul'daki üniversitelerin mühendislik fakülteleri mezunlarıyla görüşmeler yapılarak işe alım sürecine başlandığına değinerek, şunları kaydetti:

"Uçak ve Uzay Mühendisliği, Makine Mühendisliği, Elektrik Mühendisliği, Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği, Endüstri Mühendisliği, Kontrol Mühendisliği, Mekatronik Mühendisliği ve Bilgisayar Mühendisliği bölümlerinden mezun olan adayların istihdam edileceği Ar-Ge Merkezinde görüşmeler sürdürülerek, parlak fikirli, iyi eğitimli gençlerin, çok değerli tecrübeli mühendislerin ve tersine beyin göçüyle yurt dışında bulunan üretken araştırmacıların şirketimize kazandırılması sağlanacak."

İDDİALI HEDEFLER TEKNOLOJİDEN GEÇİYOR

Teknoloji politikasını, "küresel ölçekte sürdürülebilir rekabetçi avantaj sağlaması için teknolojinin temel kaldıraç olarak konumlandırılması" olarak belirleyen TUSAŞ, ihracat dahil, tüm satışlarında teknoloji yoğunluğunun ve dolayısıyla katma değerin artırılmasını hedefliyor.

TUSAŞ'ta geliştirilen özgün ürünler ve yürütülen modernizasyon projelerinin yanı sıra, Ar-Ge merkezleri bünyesinde ürün geliştirme, araştırma ve teknoloji geliştirme, süreç yeniliği, organizasyonel yenilik ve kavram çalışmaları gibi alanlarda çok sayıda proje yürütülüyor.

Ciro konusunda 10 milyar dolarlık iddialı bir hedefe sahip olan TUSAŞ, bu hedefe ulaşmak için mevcut iş portföyünü yeni projelerle ve uluslararası iş birlikleriyle büyütmeye, yeni teknolojilerin kazanılmasına, özgün ürünlerini geliştirmeye ve rekabetçiliğini artırmaya yönelik yatırımlar yapıyor.

TUSAŞ, Akıncı'daki merkezi yerleşkesinin dışında ODTÜ Teknokent'te Ar-Ge ve yazılım faaliyetleri yürütüyor. ODTÜ Teknokent Savunma Sanayi Araştırma ve Teknoloji Geliştirme Alt Bölgesi'nde yaklaşık 4 bin metrekarelik bir alana kurulu TUSAŞ Ar-Ge binalarında (Nuri Demirağ ve Vecihi Hürkuş binaları) yaklaşık 250 kişilik kadroyla çalışmalar yapılıyor.

TUSAŞ'tan dev AR-GE merkezi

Yorumlar Tüm Yorumlar (16)

Ermiş ~ 7 yıl önce
Milli savaş uçağı yapılsa bu ülkeyi seven kimse üzülüp hasta olmaz fakat benim gibi bu ülkeden umudunu kesmiş insanlar buna inanmıyor. Kısaca konu bu. Ayrıca katılıyorum; betondan uçak yapılmaz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
niyazi ~ 7 yıl önce
1. si milli bir ürun için Ankara'da calışmam diyeni zaten almayın. 2. si lojman tadilati yaptirmayi beceremeyen tüm lojmanda yaşayan personelini rezil eden adamlar insallah uçak yapmayı becerir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
komedi ! ~ 7 yıl önce
thy'deyken en büyük fetocu denilen adamın hala ortalarda serbestçe dolaşıp üstüne bilmem ne müdürü yapılmasını akıl,izan almıyor ! tabii fırıncı hamdi efendiyi de ! fetoyla mücadele ediliyor sözde !

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Osman ~ 7 yıl önce
Bu arada askeri olarak dünyada hak ettiğimiz saygıyı görmek için askeri nükleer bilim ve geliştirme şart Yani bir atılımda nükleer teknolojilere yapmak lazım.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Osman ~ 7 yıl önce
Şu anda geliştirilmesi çok zor olan bazı teknolojileri mühendislerimiz iki sene içinde geliştirebilirler Türk mühendisleri bu yeterlilikte.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Osman ~ 7 yıl önce
Arkadaşlar hayret ediyorum yani Milli uçağı yapsak neredeyse bazı arkadaşlar üzüntüden hasta olacak.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iniş takımı ~ 7 yıl önce
Uçaaa bi yapın bende iniş takımı hediye edicem

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kpt ~ 7 yıl önce
Biraz da burdan yesinler bakalım.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Eksper ~ 7 yıl önce
10.000 ft cikamayacakken 30.000 ft cikmaya calisan 0 ft te kendini uzay araci zannetmek gibi...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Uyarı ~ 7 yıl önce
Betonla uçak yapamazlar. Biri şunları uyandırsın lütfen.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000