07 Ocak 2022, Cuma 10:01:34

TUSAŞ'ın yeni tesisi hizmete açıldı

Türkiye'nin yerli ve milli imkanlar ile üretilen genel maksat helikopteri Gökbey'de sevindiren gelişme yaşandı. Adım adım seri üretime doğru giden Gökbey'in dördüncü prototipi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla gerçekleşen törende ilk kez görüntülendi.
  • Halk ne zaman patetes yiye bilicek?
  • dunya lideri seni cok seviyoruz. cok yasa uzun, durust, akili entelekt insani. allah herkesin yolunu acik etsin. amin
  • Buradaki yorumcular hep kücümsemiş sihalar içinde aynısını söylüyorlardı şimdi havalarda . siz palavra sıkın emekleme zordu ama ayağa kalktımı ,Almanya gibi devler havalimanı kac yıl gecikmeyle acabildi.
  • Tesisi açtın da ne oldu, yerli ve milli Atak yaptık, çok talep var Pakistan'a sattık dediniz ne oldu motor ve elektronik aksamları veren Abd izin vermedi satamadınız. Bırakın artık bu göz boyama,tribüne oynama komikliklerini, Türkiye, mevcut eğitim sistemi ve kalitesi,yetişmiş insan azlığı,yetişenlerin de elden kaçırılması,bütçe sorunları,ham madde,teknoloji,sanayi vs her şeyde dışa bağımlılık,torpil,hemşehricilik,particilik,mobbing,adam kayırma zihniyeti varken hiçbir zaman hiçbir şeyi tam manasıyla yerli ve milli olarak yapamaz,acı ama gerçek bu.
  • Arkada gorunen iki helikopterin projesi 1995 lerde basladi, gene ozamanlar baylasyan Altay tank projesi ise batirildi, su an ovunulen bircok urun bu partiden eskidir, onceki donemlerin eseerleridir, bilinsin
  • Yerli ve Milli imkanlarla yapılan MMU 2020 yılında göklerde...pardon....2023 ...pardon....2025....pardon...2029..........pardon....????
  • Vizyonu heykelden öteye geçemeyen vizyonsuzlara bir şey beğendiremezsin uzun adam
  • İyi ve güzel söylüyorlar da bu helikopterin parçaları nerede üretiliyor? Seri üretim fabrikası nerede, montaj makinaları nerede?Onları kim üretiyor? Tusaş’ın tesisleri bu üretim bantlarına yetmiyor ki bir de montaj bantları gerekiyor. Neredeler? Tüm bu parçaların malzemeleri birbirinden farklı alaşımlardan oluşuyor, bu alaşımlar nerede üretiliyor? Alaşımları oluşturan ham maddeler ülkemizde üretiliyor mu? Helikopter için alanının en iyileri arasında gösteriliyor yazmışsınız. Hangi yetkin kurum bunu ölçüp tespit etmiş hem de daha görev yapmayan bir helikopter için? Helikopterin faydalı yükü nedir? Manevra kabiliyeti nedir? Servis tavanı nedir? Menzili nedir?…. Cevap yok! Ama laf çok!
  • Ulkemin en az 50 yili yandaslara ve qatara aktarilmasi insanlarin fakirlige ve cehalete teslim edilmesi
  • pinokyo bile sizin yanınızda sütten çıkma ak kaşık kalır valla....sınır tanımadan seri atışa devammmmmm

Türkiye'nin yerli ve milli imkanlar ile üretilen genel maksat helikopteri Gökbey'de sevindiren gelişme yaşandı. Adım adım seri üretime doğru giden Gökbey'in dördüncü prototipi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla gerçekleşen törende ilk kez görüntülendi.

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı tarafından projelendirilen ve Türkiye Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ (TUSAŞ) tarafından üretilen Gökbey, alanının en iyileri arasında yer alıyor. Milli Teknolojiler ve Yeni Yatırımlar" programı kapsamında TUSAŞ Tesislerinde ürünleri inceleyen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, daha sonra ürünler ile hatıra fotoğrafı çektirdi. Fotoğraf karelerinde dikkat çeken bir detay gözlerden kaçmadı. Yerli ve milli genel maksat helikopteri Gökbey'in 4'üncü prototipi ilk kez görülmüş oldu.

Yakın zamanda seri üretime geçmesi bekleniyor

Türkiye'nin yerli ve milli helikopterini üretmesi amacıyla yapımına başlanan ve başarıyla tasarlanan yerli ve milli genel maksat helikopteri "Gökbey" hızla seri üretime doğru ilerliyor. En zorlu iklim ve coğrafyalarda dahi, yüksek irtifa ve yüksek sıcaklıkta, gece ve gündüz koşullarında etkin bir şekilde faaliyet gösterebilecek olan Gökbey genel maksat helikopteri, milli imkan ve kabiliyetler kullanılarak tasarlanıyor ve üretiliyor. "Özgün Helikopter Programı" kapsamında, yapısal ve aviyonik sistemlerin yanı sıra, transmisyon, rotor ve iniş takımları gibi kritik öneme haiz sistemlerin tasarımları ve üretimleri de tamamen milli kaynaklar kullanılarak gerçekleştiriliyor. Helikopterin geniş görev yelpazesine sahip olmasından ötürü taşıma, VIP, kargo, hava ambulans, yangın müdahale helikopteri, arama kurtarma ve kıyı ötesi taşıma görevlerini icra edebilecek. Yerli imkanlarla geliştirilip üretilen ilk genel maksat helikopteri Gökbey ilk uçuşunu 6 Eylül 2018 tarihinde saat 06.00'da başarıyla gerçekleştirirken, 2022 yılının sonlarına doğru seri üretime geçmesi bekleniyor. Gökbey, tüm yapısal elemanları ile sıfırdan tasarlanıp üretildiği için tam bağımsız bir proje olması ile de dikkat çekiyor. Bu sayede her türlü koşul ve isteğe göre modifikasyon işlemleri gerçekleştirilerek konfügre edilebilecek.



TUSAŞ'ın yeni tesisi hizmete açıldı

Yorumlar Tüm Yorumlar (16)

2.sinif vatandas ~ 2 yıl önce
Halk ne zaman patetes yiye bilicek?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Haber ~ 2 yıl önce
dunya lideri seni cok seviyoruz. cok yasa uzun, durust, akili entelekt insani. allah herkesin yolunu acik etsin. amin

Yanıtla

Kalan karakter 1000
türkiye ~ 2 yıl önce
Buradaki yorumcular hep kücümsemiş sihalar içinde aynısını söylüyorlardı şimdi havalarda . siz palavra sıkın emekleme zordu ama ayağa kalktımı ,Almanya gibi devler havalimanı kac yıl gecikmeyle acabildi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
masal ~ 2 yıl önce
Tesisi açtın da ne oldu, yerli ve milli Atak yaptık, çok talep var Pakistan'a sattık dediniz ne oldu motor ve elektronik aksamları veren Abd izin vermedi satamadınız. Bırakın artık bu göz boyama,tribüne oynama komikliklerini, Türkiye, mevcut eğitim sistemi ve kalitesi,yetişmiş insan azlığı,yetişenlerin de elden kaçırılması,bütçe sorunları,ham madde,teknoloji,sanayi vs her şeyde dışa bağımlılık,torpil,hemşehricilik,particilik,mobbing,adam kayırma zihniyeti varken hiçbir zaman hiçbir şeyi tam manasıyla yerli ve milli olarak yapamaz,acı ama gerçek bu.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Arkadaki ~ 2 yıl önce
Arkada gorunen iki helikopterin projesi 1995 lerde basladi, gene ozamanlar baylasyan Altay tank projesi ise batirildi, su an ovunulen bircok urun bu partiden eskidir, onceki donemlerin eseerleridir, bilinsin

Yanıtla

Kalan karakter 1000
B-52 ~ 2 yıl önce
Yerli ve Milli imkanlarla yapılan MMU 2020 yılında göklerde...pardon....2023 ...pardon....2025....pardon...2029..........pardon....????

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Captain ~ 2 yıl önce
Vizyonu heykelden öteye geçemeyen vizyonsuzlara bir şey beğendiremezsin uzun adam

Yanıtla

Kalan karakter 1000
1500 yil ~ 2 yıl önce
1500 yil oncesine donmeye calismaktan iyidir tatlim
Senmisin ~ 2 yıl önce
Cengizzzz, senmisin?
Captain efendi ~ 2 yıl önce
Uzun adam sayesinde para ve iş sahibi olduğun yağcılığından belli. Oradan buradan teknoloji, hammadde,ekipman,mühendislik alıp burada bir şey üretmek ve bunu yerli ve milli diye halka yutturmaya çalışmak gerçekten de vizyon ister. Atak için de yerli,milli bilmem ne diye atıp tutuyorlardı sonuç motoru, elektronik aksamları aldıkları Abd izin vermediği için Pakistan'a satılamadı. Bu arada vizyon demişken ülkeyi her açıdan ne hale getirdiği vizyonundan belli herşey ortada hamdolsun...
Captain'e ~ 2 yıl önce
Vizyonu ülkeye soktuğu milyonlarca araptan,boşa harcadığı paralardan,yerli milli dediklerini izin alamadan satamamasından,ülkeyi borç bataklığına sokmasından,kardeşinize yetkiyi verin faiz ve dövizle nasıl başedilirmiş görün deyip durumun tam tersi olmasından,terörist başının kardeşini devlet tvsine çıkarmasından ve daha birçok olayından belli.
Tamam da ~ 2 yıl önce
İyi ve güzel söylüyorlar da bu helikopterin parçaları nerede üretiliyor? Seri üretim fabrikası nerede, montaj makinaları nerede?Onları kim üretiyor? Tusaş’ın tesisleri bu üretim bantlarına yetmiyor ki bir de montaj bantları gerekiyor. Neredeler? Tüm bu parçaların malzemeleri birbirinden farklı alaşımlardan oluşuyor, bu alaşımlar nerede üretiliyor? Alaşımları oluşturan ham maddeler ülkemizde üretiliyor mu? Helikopter için alanının en iyileri arasında gösteriliyor yazmışsınız. Hangi yetkin kurum bunu ölçüp tespit etmiş hem de daha görev yapmayan bir helikopter için? Helikopterin faydalı yükü nedir? Manevra kabiliyeti nedir? Servis tavanı nedir? Menzili nedir?…. Cevap yok! Ama laf çok!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Fayır fayting ~ 2 yıl önce
Boing in parçalarını bir inceleyin kaç memleketten gelen parçalar birleştirilip bir uçak oluşturuluyor. Bir Amerikalı da sizin şu yorumunuzu yapmaz. Bizde herkes ulema maşallah. Laf ola beri gele.
Fayır fayting'e ~ 2 yıl önce
Neredeyse hemen her teknolojik ürünü patentiyle icat eden ülke uçak parçalarını yapamıyor yurtdışından getiriyor öyle mi? Sakın o parçaları ucuz işgücünden faydalanmak ve pazar payı için yurtdışında yaptırıyor olmasın ulemaların başı?
Gorulen ~ 2 yıl önce
Ulkemin en az 50 yili yandaslara ve qatara aktarilmasi insanlarin fakirlige ve cehalete teslim edilmesi

Yanıtla

Kalan karakter 1000
kinox ~ 2 yıl önce
pinokyo bile sizin yanınızda sütten çıkma ak kaşık kalır valla....sınır tanımadan seri atışa devammmmmm

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000