24 Ağustos 2019, Cumartesi 15:10:50

TUSAŞ mühendis arıyor

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ (TUSAŞ), son teknolojiyle donatılacak ve uçak yapısallarının üretileceği kompozit tesisi için çeşitli alanlardan mühendisleri bünyesine katacak.
  • Gerçekten çok sevindim çünkü Türkiye’de havacılık sanayinde üç beş kompozit şirketi işi götürüyordu onlarda bazı yapıtlarının ŞİRKETLERİ. Artık temizlik zamanı geldi.....
  • Tainin Thy nin hala fetöcülerin elinde olduğunu görmemek için akli melekelerinin yitirilmiş olması lazım
  • Hala dışarda YANDAŞ adam kaldı mı ki ??
  • Laf olsun ilanı. Alınan çoktan alınmıştır. Aklı olan da orada çalışmaz. Ayrıca başındaki kriptolar temizlenmedikçe ordan hiçbir şey olmaz.
  • Bademlerden seçerler. Hiç ümitlenmeyin.
  • Hayret işe almadığınız yandaş badem kalmadı sanıyordum. Bankamatiği girişe yakın bir yere koyun, arkadaşlar zorlanmasın.

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ (TUSAŞ), son teknolojiyle donatılacak ve uçak yapısallarının üretileceği kompozit tesisi için çeşitli alanlardan mühendisleri bünyesine katacak.

Türkiye'nin havacılık ve uzay merkezi TUSAŞ, ülkenin en büyük,  dünyanın tek çatı altındaki 4'üncü büyük kompozit tesisinin kurulum çalışmalarını  sürdürüyor.

Şirketin Kahramankazan'daki merkez yerleşkesinde hayata geçirilecek  tesis, 95 bin metrekare kapalı alanda faaliyet gösterecek. Tesiste, yüksek  teknoloji, kalite ve verimlilikte üretim yapılacak.

Kurulum çalışmaları sürerken TUSAŞ, bir yandan da tesiste çalışacak  insan kaynağını oluşturmak için harekete geçti. Şirket, Proses Mühendisi  (Kompozit İmalat) pozisyonunda çeşitli alanlardan mühendis istihdam edecek.

Adaylarda makine, metalurji ve malzeme, havacılık veya uzay  mühendisliği bölümlerinden mezun olma şartı aranırken, kompozit ve imalat  teknolojileri alanında en az 2 sene tecrübe sahibi olmak tercih nedeni  oluşturacak.

İyi derecede İngilizce bilmesi istenen adaylar için ilgili bilgisayar  programlarını ve kompozit parçalara yönelik yazılımları temel seviyede kullanıyor  olmak, kompozit parça üretim ve kalite muayene süreçlerinde tecrübe, tahribatsız  muayene yöntemleri hakkında bilgi ve tecrübe, yalın üretim, kalite sistem  yönetimi ve risk analizi konularında deneyimi olmak ek tercih sebebi olarak  değerlendirilecek.

Adayların, bu donanımlarının yanında "Türk Havacılık Tarihi'ni  okuyanlardan değil yazanlardan olma", "havacılık ve uzay sektöründe yürütülen  projelerde iz bırakma" beklentisinde olması isteniyor.

AKILLI DİJİTAL FABRİKA OLACAK

Uçak ve helikopter gibi hava araçlarının yapısal parçalarının  üretileceği tesisin, dünyadaki hava yapısalları kompozit ihtiyacının yüzde 2'sini  karşılaması hedefleniyor. Tesiste, üst düzey teknolojik üretimin yanında yeni  ürün tasarımları ve ürün geliştirmeleri yapılacak. Buradaki tüm işlemlerde otonom  araçlar kullanılarak, yüksek doğruluk ve verimlilik elde edilecek.

Endüstri 4.0 için altyapısını hazırlayan TUSAŞ, kompozit tesisini  akıllı dijital fabrika olarak hayata geçirecek ve sanal/artırılmış gerçeklik  uygulamaları ile üretime destek verilecek.

Kompozit tipine göre, özelleşmiş robotik, otonom ekipmanlar ile hassas  ve hatasız üretim yapılacak. Tesisteki otonom araçlar, robotlar ve makineler  birbiriyle sürekli iletişim halinde olacaK.

Binlerce sensör ve iletişim sistemiyle donatılacak tesisle bütün  üretim süreci ve verimlilik anlık olarak kontrol edilebilecek.

Tesiste, gelişmiş kesim ve ölçüm sistemleri kullanılacak. Üretilen  parçalar ultrasonik ve x-ray sistemli tahribatsız muayene yöntemleriyle kalite  kontrol süreçlerinden geçirilecek ve bunların montajı yapılacak.

Boyahaneler, yapay zekayla otonom olarak çalışacak ve tüm parçalar el  değmeden boyanıp sevkiyata hazır hale getirilecek.

TUSAŞ, bu yatırımla üretim kapasitesini büyük ölçüde artıracak ve  yapacağı ihracatla ülke ekonomisine katkı sağlayacak.

TUSAŞ mühendis arıyor

Yorumlar Tüm Yorumlar (9)

Washington DC ~ 5 yıl önce
Gerçekten çok sevindim çünkü Türkiye’de havacılık sanayinde üç beş kompozit şirketi işi götürüyordu onlarda bazı yapıtlarının ŞİRKETLERİ. Artık temizlik zamanı geldi.....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Osmanlı ~ 5 yıl önce
Tainin Thy nin hala fetöcülerin elinde olduğunu görmemek için akli melekelerinin yitirilmiş olması lazım

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yalaza ~ 5 yıl önce
Hala dışarda YANDAŞ adam kaldı mı ki ??

Yanıtla

Kalan karakter 1000
tusaşşş ~ 5 yıl önce
Laf olsun ilanı. Alınan çoktan alınmıştır. Aklı olan da orada çalışmaz. Ayrıca başındaki kriptolar temizlenmedikçe ordan hiçbir şey olmaz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Badem severler ~ 5 yıl önce
Bademlerden seçerler. Hiç ümitlenmeyin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
bademspor ~ 5 yıl önce
Hayret işe almadığınız yandaş badem kalmadı sanıyordum. Bankamatiği girişe yakın bir yere koyun, arkadaşlar zorlanmasın.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bak ~ 5 yıl önce
Hazimsizsin. Kendinizden baskasina yasam hakki tanimayan yalanci ve iftiracisiniz. Yaziklar olsun senin gibi iftiraci ve yalancilara.
Kenan ~ 5 yıl önce
asıl fetöcüler kendinden başkasına yaşam alanı tanımıyor hazımsız olan fetöcülerdir ölümüne uğraşırlar gözü yedikleriyle yemedikleriyle iyi geçinir çakallar
Mitgöreve ~ 5 yıl önce
mit işini yapsa sırf şu sitede fetöcüleri savunan yüzlerce yorumcu fetöcü tespit edilir.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000