04 Mart 2022, Cuma 12:02:20

TUSAŞ havacılık sektörüne bir tesis daha kazandırıyor

Türkiye’nin ilk Kuş Çarpma Test Tesisi ile hava araçlarının geliştirme ve sertifikasyon süreçleri için gerekli olan testlerden biri daha milli olarak gerçekleştirilecek.

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii geliştirdiği hava araçlarını en zorlu koşullarda milli imkânlarla test etmek için yatırımlarını güçlendiriyor. Türkiye’nin ilk Kuş Çarpma Test Tesisi ile hava araçlarının geliştirme ve sertifikasyon süreçleri için gerekli olan testlerden biri daha milli olarak gerçekleştirilecek.

HÜRJET ve Milli Muharip Uçak başta olmak üzere Türk Havacılık ve Uzay Sanayii tarafından geliştirilen ürünlerin test edileceği tesis ile test verilerinin ülkemizde kalması sağlanacak. Türk Havacılık ve Uzay Sanayii, havacılığın en büyük tehditlerinden biri olarak nitelendirilen hava araçlarına kuş çarpma ihtimalinden en az zararı görmesi için çalışmalarını hızlandırdı. Sadece havacılık değil, bu teste ihtiyaç duyan tüm sektörlerin kullanımına hitap edecek şekilde tasarlanan tesisin, dünyada farklı ülkelerden ve sektörlerden rağbet görmesi öngörülüyor.

Bu kapsamda çeşitli kütlelerde jel formda oluşturulmuş kuş kalıplarının top sistemine benzer bir sistemle fırlatılması sonucunda hava aracı bileşenin aldığı hasar tespit edilebilecek. Elde edilecek test verisi ile Milli Muharip Uçak ve Hürjet başta olmak üzere Türk Havacılık ve Uzay Sanayii tarafından üretimi gerçekleştirilen tüm platformların ve hava araçlarının kritik komponentlerinin geliştirme süreçlerine katkı sağlanacak.

Kuş Çarpma Test Tesisi için görüşlerini paylaşan Türk Havacılık ve Uzay Sanayii Genel Müdürü Prof. Dr. Temel Kotil “Tam bağımsız savunma sanayii için özgün ürünler geliştirmeye ve bu ürünleri yerli ve milli imkanlarla test etmeye önem veriyoruz. Test verilerinin ülkemizde kalmasını sağlıyoruz. Kuş Çarpma Testi Tesisi, sadece dünyanın belirli ülkelerinde bulunan bir tesis ve ülkemize kazandırmaktan mutluluk duyuyoruz. Ülkemizin havacılık ekosistemine kazandırdığımız yeni kabiliyet için emeği geçen çalışma arkadaşlarımı kutluyorum.” dedi.

TUSAŞ havacılık sektörüne bir tesis daha kazandırıyor

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000