07 Kasım 2017, Salı 13:31:28

TUSAŞ düğmeye bastı

Yüzde yüz milli sermaye ve Türk mühendislerinin emekleri ile üretilecek olan yerli uçağın 2023 yılına yetiştirilebilmesi için TUSAŞ düğmeye bastı.
  • 15 yillik muhendisten bile 3.0 ortalama isteyerek mi ucak yapacaksiniz? Akademisyen kafasiyla sirket yonetilmez. Sanki adami universitede doktoraya kabul ediyor. Not ortalamasiyla muhendislik becerilerinin korelasyonu yok. Madem oyle gidin sadece universitelerdeki akademisyenlerle yapin yapabiliyorsaniz. 30 yilda biter mi bakalim.
  • Universiteden yeni mezunlari 5500 TL ise baslatiyoruz tek tercihimiz ITU ve Bogazici calisma yerimiz Ankara, demek istedigimiz, ulkenin egitim sistemi degismedigi surece TAI nin mezuiyet ortalamasi belirtmesi normal, yoksa planor yaparlar jet degil
  • uçak yaptı. o kadar deneyim, tecrübe ve kabiliyet e rağmen ilk teslimat tarihleri ile işe başlama tarihleri arasında rahat 15 sene oluştu. bunu da bir sürü firmadan vs yardım alarak yaptılar. adamların gücünü, neler yapabileceğini görmek için bulundukları sektörleri inceleyin analrsınız ne demek istediğimi. gene bir sürü yatırım parası boşa gidecek. 2023 hırsı için iyice batıcaz. bu saatten sonra ülkece düşeceğiz. ne kadar hızlı olursa düşüşümüz ayağa kalkmamız o kadar çabuk olur. gerçekçi olmakta yarar var. senelerce yalaka adamların gazıyla hakkaniyetten uzak işler yapıldı. bu ülkeyi seven herkes ister iyi şeyler olsun ama torpille, gazla, eğitim sisteminin rezalet durumuyla, adam kayırmayla, beyin göçüyle, ağırlaşan yaşam şartlarıyla, günü kurtaran politikalarla, peşkeş çekmeyle hiçbiri olmaz. olaylara gerçekçi yaklaşmadan artık herşey bir balon.
  • Mezuniyet ortalamasi şartı koymak vizyonsuzluktur. Once bu uygulamadan vezgecsinler. Google vb. firmalar boyle anlamsiz detaylara onem vermiyor ise alirken. Yazik. Nasil bu kadar vizyonsuz olabiliyor boyle bir sirket. Nerd tipler isi goturemiyor. Uyanma vakti gelmedi mi?
  • BASA BASA BASACAK DUGME KALMADI.
  • İtki sistem mühendisiyim nereye başvurabilirim?
  • Gectigimiz gün AIRBUS'ta mekanik kapidan elektronik kontrollü kapiya gecisin planlamasini dinledim. Sürec uctan uca en az 5 yil sürüyor. Siz milletin akliyla dalga mi geciyorsunuz?
  • 2018 de en geç uçar hatta abd 250 sipariş verdi bile
  • yaaa daha önce biz yerli uçak yapmamışmıydık?seçim döneminde bilboard larda boy boy yerli uçagımız içinde poz verenler vardı..ne oldu yine mi kandırdılar bizi?sessiz sedasız yurtdışana giden mühendislerimizi çagırsanıza...heee hee yapacagız yapacagız
  • Kabin mühendisi olabilirim
Yüzde yüz milli sermaye ve Türk mühendislerinin emekleri ile üretilecek olan yerli uçağın 2023 yılına yetiştirilebilmesi için TUSAŞ düğmeye bastı.

Yerli üretim alanın da önemli yatırım ve gelişmelere imza atan Türkiye, uzun zamandır üzerinde çalıştığı ve büyük anlaşmalara imza attığı yerli uçak projesini 2030 yılında tamamlamayı hedefliyordu. Cumhuriyetimizin 100.yaş hediyesi olarak milletimize hediye edilmek üzere yapımının 2023 yılına çeken Türkiye, hedeflerini bir an önce gerçekleştirebilmek için yeni kadrolar alacağını duyurdu.

Yüzde yüz milli sermaye ve Türk mühendislerinin emekleri ile üretilecek olan TAI TF-X’in yapım aşamasında büyük bir mühendis kadrosu oluşturulmak isteniyor. Projenin hedeflenen süre içerinde tamamlanabilmesi için ise TUSAŞ – Türk Havacılık ve Uzay Sanayii A.Ş., ‘Geleceğin bir parçası olmaya var mısın?’ sloganı işe mühendis alımları için şimdiden startı verdi. Başvuruları bu site üzerinden gerçekleştirebilirsiniz.

İŞTE ARANAN KADROLAR

İşte Milli savaş uçağının tasarlanması süresinde ihtiyaç duyulan kadrolar:

- Sistem Mühendisi
- Uçuş Kontrol Sistem Mühendisi
- Yapısal Tasarım/Analiz Mühendisi
- Uçak Sistemleri Mühendisi
- İtki Sistem Mühendisi
- Görev Sistemleri Mühendisi
- Yer ve Destek Sistemleri Mühendisi
- Beka MühendisiUçuş Bilimleri Mühendisi
- Elektromanyetik Tasarım Mühendisi
- Silah Entegrasyonu Tasarım Mühendisi
- Modelleme ve Simülasyon Mühendisi
- Proje Mühendisi

 

TUSAŞ düğmeye bastı

Yorumlar Tüm Yorumlar (23)

Mehmet ~ 6 yıl önce
15 yillik muhendisten bile 3.0 ortalama isteyerek mi ucak yapacaksiniz? Akademisyen kafasiyla sirket yonetilmez. Sanki adami universitede doktoraya kabul ediyor. Not ortalamasiyla muhendislik becerilerinin korelasyonu yok. Madem oyle gidin sadece universitelerdeki akademisyenlerle yapin yapabiliyorsaniz. 30 yilda biter mi bakalim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Olabilir ~ 6 yıl önce
Bu ilanla muhtemelen 15-20 mühendis alırlar. Başvuru sayısı da 15.000-20.000 olmasın diye 3.0 barajı koymuştur abiler. Zaten oraya mühendis lazım değil. Kuzu kuzu oturup mobing kurbanı olacak eleman lazım. Boşver.
egitim sart ~ 6 yıl önce
Universiteden yeni mezunlari 5500 TL ise baslatiyoruz tek tercihimiz ITU ve Bogazici calisma yerimiz Ankara, demek istedigimiz, ulkenin egitim sistemi degismedigi surece TAI nin mezuiyet ortalamasi belirtmesi normal, yoksa planor yaparlar jet degil

Yanıtla

Kalan karakter 1000
mitsubishi ~ 6 yıl önce
uçak yaptı. o kadar deneyim, tecrübe ve kabiliyet e rağmen ilk teslimat tarihleri ile işe başlama tarihleri arasında rahat 15 sene oluştu. bunu da bir sürü firmadan vs yardım alarak yaptılar. adamların gücünü, neler yapabileceğini görmek için bulundukları sektörleri inceleyin analrsınız ne demek istediğimi. gene bir sürü yatırım parası boşa gidecek. 2023 hırsı için iyice batıcaz. bu saatten sonra ülkece düşeceğiz. ne kadar hızlı olursa düşüşümüz ayağa kalkmamız o kadar çabuk olur. gerçekçi olmakta yarar var. senelerce yalaka adamların gazıyla hakkaniyetten uzak işler yapıldı. bu ülkeyi seven herkes ister iyi şeyler olsun ama torpille, gazla, eğitim sisteminin rezalet durumuyla, adam kayırmayla, beyin göçüyle, ağırlaşan yaşam şartlarıyla, günü kurtaran politikalarla, peşkeş çekmeyle hiçbiri olmaz. olaylara gerçekçi yaklaşmadan artık herşey bir balon.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hoşgörü Elçisi ~ 6 yıl önce
Mezuniyet ortalamasi şartı koymak vizyonsuzluktur. Once bu uygulamadan vezgecsinler. Google vb. firmalar boyle anlamsiz detaylara onem vermiyor ise alirken. Yazik. Nasil bu kadar vizyonsuz olabiliyor boyle bir sirket. Nerd tipler isi goturemiyor. Uyanma vakti gelmedi mi?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
USAMISAFIR ~ 6 yıl önce
BASA BASA BASACAK DUGME KALMADI.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tusas ~ 6 yıl önce
Bastikca sizden ses geliyo ne is?
Misafire ~ 6 yıl önce
Bu 2017nin son düğmesi. 2018 de yeni düğmeler icad olacak. Alışırsın misafir. Biz alıştık böyle zırt pırt düğmeye başar bunlar :) işleri bu.
İsm ~ 6 yıl önce
İtki sistem mühendisiyim nereye başvurabilirim?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Palavra ~ 6 yıl önce
Gectigimiz gün AIRBUS'ta mekanik kapidan elektronik kontrollü kapiya gecisin planlamasini dinledim. Sürec uctan uca en az 5 yil sürüyor. Siz milletin akliyla dalga mi geciyorsunuz?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
hyr ~ 6 yıl önce
2018 de en geç uçar hatta abd 250 sipariş verdi bile

Yanıtla

Kalan karakter 1000
enku ~ 6 yıl önce
yaaa daha önce biz yerli uçak yapmamışmıydık?seçim döneminde bilboard larda boy boy yerli uçagımız içinde poz verenler vardı..ne oldu yine mi kandırdılar bizi?sessiz sedasız yurtdışana giden mühendislerimizi çagırsanıza...heee hee yapacagız yapacagız

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kevser ~ 6 yıl önce
Kabin mühendisi olabilirim

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000