23 Eylül 2019, Pazartesi 14:47:19

TÜRSAB'dan Thomas Cook'un iflasıyla ilgili açıklama

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) de Thomas Cook’un iflasına ilişkin bir açıklama yaptı.
  • Allah kimseyi bu duruma düşürmesin
  • İflas eden Esila tur un mağdurları için kılını kıpırdatsaydı bari

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) de Thomas Cook’un iflasına ilişkin yayınladığı açıklamada “Bu olay bize Türk turizm tüketicilerinin güvenceli tatile kavuşmaları için yapılan yasa çalışmasının bir an önce tamamlanmasının önemini bir kez daha hatırlatmaktadır. Ayrıca yasa çalışması ile yabancı tur operatörlerinin Türk Seyahat Acentaları ile iş birliği yapmaksızın turizm ürünü tedarik etmelerinin yarattığı benzer sıkıntıları da çözmek gereği ortaya çıkmaktadır” ifadelerine yer verildi.

İşte TÜRSAB tarafından Thomas Cook’un iflasına ilişkin yayımladığı o açıklama:

Dünyanın en eski tur operatörü konumunda bulunan ve dünyanın her yerine turist taşıyan İngiltere merkezli Thomas Cook şirketi, bugün itibariyle tüm faaliyetlerini durdurduğunu resmen açıkladı.

Dünyanın dört bir yanındaki Thomas Cook müşterilerinin yanı sıra tatillerini satın almış ama henüz tatillerine başlamamış olanlar için İngiliz Resmi Makamları devreye girdi. Bugünden itibaren tatillerini sürdürenlerin evlerine dönüşleri ile tatillerini satın almış olanların tatillerini yapmaları, İngiltere’deki sigorta sistemi sayesinde sağlanacaktır.

Mevcut sorunun çözümü için üyelerimiz tüm güçleri ile çalışmalarını sürdürmektedir.

Bu olay bize Türk turizm tüketicilerinin güvenceli tatile kavuşmaları için yapılan yasa çalışmasının bir an önce yasalaşmasının önemini bir kez daha hatırlatmaktadır. Ayrıca yasa çalışması ile yabancı tur operatörlerinin Türk Seyahat Acentaları ile iş birliği yapmaksızın turizm ürünü tedarik etmelerinin yarattığı benzer sıkıntıları da çözmek gereği ortaya çıkmaktadır.

Bu çerçevede Kültür ve Turizm Bakanlığı’nda bekleyen yeni yasa tasarısının bir an önce Meclis gündemine getirilerek yasalaştırılması sektörümüzün sağlıklı ve sürdürülebilir bir şekilde devam etmesi açısından büyük önem ve aciliyet taşımaktadır.

Thomas Cook’un faaliyetlerini durdurması nedeniyle Alanya, Side, Kemer, Fethiye, Bodrum ve Marmaris başta olmak üzere birçok turizm beldemizdeki otellerin ve hizmet sağlayıcılarının önemli miktarda alacakları bulunuyor. Tur operatörünün müşterisi tüketiciler açısından, zararlarının giderilmesi söz konusu olsa da Thomas Cook ile iş ortaklığı yapan, onlar adına tüketicileri ağırlayan ülkemiz işletmelerinin ticari olarak ciddi kayıpları oldu. Yaşanan bu durum, bu sezonun yanı sıra bir sonraki sezonu da derinden etkileyecektir. Başta oteller olmak üzere tüm tedarikçileri maalesef çok zor bir süreç bekliyor.

Bu krizi de sektörümüzün dayanışması ve Hükümetimizin desteği ile atlatacağımıza inanıyor, bu tür krizlerin bir daha yaşanmamasını ve ülkemiz turizm tüketicileri için de etkin güvencelere bir an önce kavuşmamızı temenni ediyorum.

FİRUZ B. BAĞLIKAYA

TÜRSAB YÖNETİM KURULU BAŞKANI

TÜRSAB'dan Thomas Cook'un iflasıyla ilgili açıklama

Yorumlar

Ahmet Patkavak ~ 5 yıl önce
Allah kimseyi bu duruma düşürmesin

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Darısı ~ 5 yıl önce
Cai cxi cnd
türsab önce ~ 5 yıl önce
İflas eden Esila tur un mağdurları için kılını kıpırdatsaydı bari

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000