31 Mayıs 2009, Pazar 08:12:34

TURSAB: "Yenişehir Havalimanı'ndan faydalanılmalı"

TÜRSAB, Arap turist sayısını yüzde 50 artırmayı hedefliyor...
  • Bursa 2 milyonluk nufüsa sahip bir sanayi ve turizm potansiyeli.Çevresinde Balıkesir, İnegöl,Bandırma ,Gemlik,Kütahya ve Yalova gibi İl ve ilçeler var. İznik inanç turzim şeklinde bir sürü çalışmalar yapıldı.Yalova ve Bursaya yaz süresince arap turist akını sürmekte.Kışın ukrayna ve Rusyadan Bursaya kayak yapmak için talepler var.Eskişehire istanbuldan her gün THY uçagı var.Eskişehirden Brüksele THY seferi var.Bursa halkı suç mu işledi de Bursya THY sefer koymuyor.Yoksa yolcu mu yok.?Thy nin Türkiye çapında sattıgı bilet ortalamasında Bursa 5 ci sırada yer alıyor.Haydi THY yöneticilerimiz bu yazıyı okuyum olayı istatistiklerden degerlendirip bir sefer koyunuz. Siz Airport yetkileri birazcık Bursa havaalana ilgi gösterin!
  • Tekstil şehri Bursa aşamalı olarak kan kaybetmekte ancak dagı, denizi ve dogasıyla bir cennet ilimiz olan Bursayı niçin turizimde olması gereken yere çıkaramıyoruz.Bursalı turizimcilerden ,kamu kuruluşu yöneticilerimizden ve milli hava yolumuz THY den Bursaya gereken destegi vermelerini istiyoruz.Bu destegi vermezseniz yanı başımızdaki Sabiha Gökçen hava alanı daha da büyüyecek Bursa halkı geliş gidişlerde otobüs ve ferryboata para ödemeye devam edecek.Yollarda sefil olacak ve gene turizim Bursada yurt dışı hava taşımacılıgı olmadıgı için gelişemeyecek.Bursada bir sürü yabancı ortaklı firma oldugunu unutmayalım.

Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Güney Marmara Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Mehmet Akkuş, Bursa'ya Ortadoğu'dan gelen Arap turist sayısında geçtiğimiz yıla göre yüzde 50'lik bir artış hedeflediklerini söyledi.

TÜRSAB Başkanı Akkuş, Kültür Turizm İl Müdürü Ahmet Gedik, TÜRSAB Güney Marmara Bölgesel Yürütme Kurulu (BYK) eski Başkanı Hasan Erdem ve Ortadoğu ülkelerine yönelik turizm çalışmaları yürüten acente yetkilileri ile bir araya gelerek son gelişmeleri ele aldı. Toplantıda Arap turist sayısında bu yıl yüzde 50'lik artış beklediklerini dile getiren Akkuş, başta konaklama ve ulaşım olmak üzere geçtiğimiz yıllarda yaşanan sıkıntıların devam ettiğini söyeldi.

Turizm acentelerinin Arap ülkelerine yönelik tanıtma çalışmalarını eksiksiz yürüttüğünü ve bunun meyvelerini alacaklarına inandıklarını söyleyen Akkuş, konaklama konusunda ciddi sıkıntılar yaşandığını vurguladı. Uludağ'daki otellerin yaz aylarında kapılarını kapattıklarını hatırlatan Akkuş, "Otellerdeki doluluk oranının yüzde 50 olarak açıklanmasının sebebi 3-4 bin yatak kapasitesine sahip Uludağ'ın yaz aylarında kapanmasından kaynaklanmaktadır. Arap turistlerin Bursa'yı tercih etme sebeplerinin başında gelen serin hava ve su imkanlarının bol olduğu Uludağ'ın aktif olarak faaliyet göstermemesi yüzünden Arap turistler pansiyon, ev ve villalarda konuk edilmektedir. Oysa Uludağ yaz aylarında da faaliyet gösterebilir." dedi.

Bursa'nın doğal güzelliklerinin yanında tarihi, kültürel özellikleri ile de Arap turistler tarafından tercih sebebi olduğunun altını çizen Akkuş, Yenişehir Havalimanı'ndan aktif olarak faydalanılması gerekliliğine vurgu yaptı. Öncelikle Ortadoğu, Kıbrıs ve Balkanlar'dan direkt uçuşlar için girişimlerde bulunduklarını hatırlatan Akkuş, El-Cezire Havayolları ile temas kurduklarını ve Ortadoğu'dan direkt uçuşlar için çalışmaların yürütüldüğünü dile getirdi. Akkuş, TÜRSAB Güney Marmara BYK olarak turizmle ilgili faaliyet gösteren tüm kişi, kurum ve kuruluşlarla birlikte hareket ettiklerini ifade etti.

TÜRSAB Güney Marmara BYK'nın Bursa turizmine yeni bir vizyon kazandırdığının altını çizen Kültür Turizm İl Müdürü Ahmet Gedik, acente yetkililerini Ortadoğu ülkelerinden gelen Arap turistlere geçmişte yapılan bazı yanlış davranışların önlenmesinde aracı olmaya çağırdı. Geçtiğimiz yıllarda münferit de olsa Arap turistlere yüksek fiyat uygulamaları ve kaba davranışlar sergilendiğini hatırlatan Gedik, gerçekleştirilen toplantı neticesinde acentelerin daha dikkatli hareket edeceklerine inandıklarını söyledi. Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın Bursa'nın Arap turizm potansiyeli konusuna son derece önem verdiğini belirten Gedik, bu sezon Arap turizminin Bursa'ya büyük katma değer sağlayacağına inançlarının tam olduğunu sözlerine ekledi.

TÜRSAB Güney Marmara BYK üyeleri ile verimli bir çalışma içerisinde olduklarını dile getiren TÜRSAB Güney Marmara BYK eski Başkanı Hasan Erdem, domuz gribi ve diğer konular hakkında turizm açısından sıkıntı yaşamamak adına başta basın olmak üzere tüm kamuoyuna önemli görevler düştüğünü vurguladı.

TURSAB: "Yenişehir Havalimanı'ndan faydalanılmalı"

Yorumlar

Misafir ~ 15 yıl önce
Bursa 2 milyonluk nufüsa sahip bir sanayi ve turizm potansiyeli.Çevresinde Balıkesir, İnegöl,Bandırma ,Gemlik,Kütahya ve Yalova gibi İl ve ilçeler var. İznik inanç turzim şeklinde bir sürü çalışmalar yapıldı.Yalova ve Bursaya yaz süresince arap turist akını sürmekte.Kışın ukrayna ve Rusyadan Bursaya kayak yapmak için talepler var.Eskişehire istanbuldan her gün THY uçagı var.Eskişehirden Brüksele THY seferi var.Bursa halkı suç mu işledi de Bursya THY sefer koymuyor.Yoksa yolcu mu yok.?Thy nin Türkiye çapında sattıgı bilet ortalamasında Bursa 5 ci sırada yer alıyor.Haydi THY yöneticilerimiz bu yazıyı okuyum olayı istatistiklerden degerlendirip bir sefer koyunuz. Siz Airport yetkileri birazcık Bursa havaalana ilgi gösterin!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Tekstil şehri Bursa aşamalı olarak kan kaybetmekte ancak dagı, denizi ve dogasıyla bir cennet ilimiz olan Bursayı niçin turizimde olması gereken yere çıkaramıyoruz.Bursalı turizimcilerden ,kamu kuruluşu yöneticilerimizden ve milli hava yolumuz THY den Bursaya gereken destegi vermelerini istiyoruz.Bu destegi vermezseniz yanı başımızdaki Sabiha Gökçen hava alanı daha da büyüyecek Bursa halkı geliş gidişlerde otobüs ve ferryboata para ödemeye devam edecek.Yollarda sefil olacak ve gene turizim Bursada yurt dışı hava taşımacılıgı olmadıgı için gelişemeyecek.Bursada bir sürü yabancı ortaklı firma oldugunu unutmayalım.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000