18 Mart 2011, Cuma 08:02:54

TÜROFED'İN 2011 HEDEFİ KAÇ MİLYON TURİST?

Moskova MITT Turizm Fuarı’nda açıklamalarda bulunan TÜROFED Başkanı Ahmet Barut, 2011 yılında Türkiye'ye 3.5 milyonu aşkın Rus turist gelmesini beklediklerini söyledi.

Bu yıl 18'incisi düzenlenen Moskova MITT Turizm Fuarı’na katılan Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkanı Ahmet Barut, fuar izlenimleriyle ilgili yazılı bir açıklama yaptı. ITB Berlin fuarının ardından Rusya’da gerçekleştirilen MITT Fuarı’nda da olumlu izlenimler edindiklerini belirten Barut, “Geçen yıl 3 milyon 107 bin Rus turist ülkemizi ziyaret etti. Bu yıl, Rusya’dan gelecek turist sayısının 3.5 milyonu aşması sürpriz olmayacak” dedi.

Ruslar, Türkiye’ye gelmek için artık yaz ayını beklemiyor

Nüfusunun yaklaşık yüzde 80’inin tatil amaçlı olarak yurtdışına çıkmadığı tahmin edilen ve Türkiye açısından çok önemli bir pazar konumunda olan Rusya’da Türkiye’ye yönelik ilginin artışından mutlu olduklarını söyleyen Barut, şöyle devam etti: “Bu olumlu izlenimlerin yanısıra, Rusya vatandaşlarının Türkiye’ye klasik geliş tarihlerini mayıs ayından şubat ayına kadar öne almış olmaları da Türk turizm sektörü için çok önemli bir gelişmedir. Bu, Rus turistlerin deniz, kum ve güneş’in yanısıra, kış, kültür, termal gibi Türkiye’deki diğer turizm türlerine yönelik ilgilerinin arttığının da göstergesidir.”

TÜROFED'İN 2011 HEDEFİ KAÇ MİLYON TURİST?

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000