10 Haziran 2022, Cuma 09:22:15

Türkler'in reddedilen Schengen için ödediği para 26 Milyon Euro'yu geçti

2015 yılından bu yana Schengen vizesi başvurusu reddedilen Türk vatandaşlarının boşa ödediği para 26.3 milyon Euro’yu buldu.
  • Pasaportun güçlü değilse istediğin kadar hikaye anlat. Kendi ülkende kendi insanın soyuluyor umurunda değil. Gerçi bizi bizim insanımız kendi ülkemizde soyuyor elin oğlu soymuş çok mu?
  • arkadaslar ankaradan vıp olarak cosmos vıze basvurursanız adamlar 3*4 gunlukte olsa mutlaka ıcerden tanıdıkları ıle yunan vızesı alıyolar- arkadasım defalarca ret yedı ama ankara vıp servıse 4500 tl verınce garantı alırsın dedıler denedı 10 gun surelı tek gırıslı vıze aldı ıcerıde tanıdıkları var ve butun yazısmalar whatsapptan kayıt altında garantı verıyolar yunanlı ıle bellı rusvet vs donuyor-
  • Adamlar bizim gibi vize işiyle,randevuyla,evrakla,aracı kurumla uğraşmadan,vize parası,aracı hizmet bedeli ödemeden buraya geliyor,girişte bize yaptıkları gibi sorgu sual,üst arama,cüzdandaki parayı sayma,kredi kartı kontrolü falan hiç yok,biz Avrupa veya gelişmiş bir ülkeye gitmek istesek bir ton evrak götürüp alabilirsek vize alıyoruz,alamayınca ücret iadesi yok,buna itiraz etme şansımız da yok,verdiğimiz evraklarla da hakkımızda veri tabanı oluşturuyorlar,vize alsak girerken saatlerce bekletiliyoruz ve hükümetimiz bu konularda kılını bile kıpırdatmıyor,konuştuklarında da mangalda kül bırakmıyorlar ama gerçekler ortada. Haklı oldukları konular da yok değil,resmi pasaportla iltica edenler,ülkenin her açıdan kötü hali,vatandaşlık verilen suriyeliler falan tamam da onur,şeref,haysiyet diye şeyler de var. Ya bize yapılanın aynısını yapacağız ya da biz buyuz,mali,politik gücümüz de ağırlığımız da belli,onların turistine,yatırımcısına, parasına,icatlarına ihtiyacımız var deyip olan biteni görmezden gelip susacağız,boş yere atıp,tutmayacağız.
  • İşgalcilerin kolonicilerin zorbacıların hatta ülkenize karşı terör örgütlerini destekleyenlerin ülkesine gitmezseniz bir şey kaybetmezsiniz.
  • Geçen hafta bir ay önce başvurduğum vizem reddedildi.Nedeni seyahat planlaması imiş.Sana başvuru yapmak için 1.5 ay süreye ihtiyacım var yıllık üzün tarihim belli.Sana yazmışım sürekli seyahat ediyorum senden bir yıllık vize almışım zaten .Ayrıca daha bu hafta senin ğlkende idim görevli gittm.Pilotum şu bu.. Ben sana bir daha harç ödemek 3 saat başvuru merkezinde geçirmek zorunda mıyım..Tamamen bunlat bu işi saçmalığa dökmüşler..Vize almasında sakınca olmayan birisine senin otel rezervasyonu tarihin geçti ne demek?!
  • Güzel haber
  • Bir de yunan adalarına gidip yunana para yediren harcayan tayfa var bizde.
  • Bazıları devlet ve hükümet düşmanlığı yaparak avrupa’ya gireceğini sanıyordu ortada kaldılar haha
  • Bizimkiler anca kendini kullandırır. 50 euro için
  • O kadar belge topla kendini kanıtlamaya çalış üstüne para ver ama kapıdan içeri almasınlar :) asimile insanlara bunlar az bile. Ee ne oldu Türkiye’de muhalif yaparak avrupaya gireceğinizi mi sandınız

2015 yılından bu yana Schengen vizesi başvurusu reddedilen Türk vatandaşlarının boşa ödediği para 26.3 milyon Euro’yu buldu.

Dünya'dan Barış Erkaya'nın haberine göre 2015'te yüzde 95,71 olan vize başvurusu kabul oranı yüzde 80,98'e indi. Üstelik 2015'ten beri bu oranda pozitif düzelme olmadı.

Her yıl bir öncekinden daha düşük kabul gerçekleşti.

Vize başvurusu reddedilen Türk vatandaşlarının 2015'ten bu yana AB konsolosluklarına boşa verdiği miktar (kısa süreli vize başvurusu ücreti olan 60-80 dolarlık ücretler baz alındığında) en az 26 milyon 313 bin 980 Euro. Yani bugünkü kurla 483 milyon lira.

AB konsolosluklarına akıtılan toplam para ise aynı dönem için en az 315 milyon 866 bin Euro. Yani bugünkü kurla 5,8 milyar lira.

2015 yılından bu yana Türklerin Schengen başvurularına verilen ret oranı 4.5 katına çıkmış durumda.

2015 yılında Avrupa ülkelerinin konsolosluklarına Schengen başvurusu yapan her 100 Türk’ten 4’ü ret alırken 2021 sonu verilerine göre bu rakam her 100 Türk’ten 20’ye çıkmış durumda.

Yani her 5 başvurudan 1’i artık Schengen ülkeleri tarafından reddediliyor.

'Neden reddedildim' sorusunun yanıtını resmi yoldan almak pek mümkün değil. Schengen başvurusu ret sayısının hızla artmasının en önemli sebebi ise Avrupa ülkelerine giden Türklerin geri dönmediği veya dönmeyebileceği yönündeki endişeler.

Erkaya'nın aktardığına göre ihracatçı Türk şirketlerinin uluslararası pazarlama departmanlarında çalışan yöneticilerin bile bu genelleştirilmiş bakış açısı nedeniyle vize kabulü alamadığı ve fuarlara veya hedef pazar görüşmesi randevularına katılamadığı yönünde şikayetler artmış durumda.

Türkler'in reddedilen Schengen için ödediği para 26 Milyon Euro'yu geçti

Yorumlar Tüm Yorumlar (28)

Pasaport ~ 2 yıl önce
Pasaportun güçlü değilse istediğin kadar hikaye anlat. Kendi ülkende kendi insanın soyuluyor umurunda değil. Gerçi bizi bizim insanımız kendi ülkemizde soyuyor elin oğlu soymuş çok mu?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ankaradan ~ 2 yıl önce
arkadaslar ankaradan vıp olarak cosmos vıze basvurursanız adamlar 3*4 gunlukte olsa mutlaka ıcerden tanıdıkları ıle yunan vızesı alıyolar- arkadasım defalarca ret yedı ama ankara vıp servıse 4500 tl verınce garantı alırsın dedıler denedı 10 gun surelı tek gırıslı vıze aldı ıcerıde tanıdıkları var ve butun yazısmalar whatsapptan kayıt altında garantı verıyolar yunanlı ıle bellı rusvet vs donuyor-

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Gerçekler ~ 2 yıl önce
Adamlar bizim gibi vize işiyle,randevuyla,evrakla,aracı kurumla uğraşmadan,vize parası,aracı hizmet bedeli ödemeden buraya geliyor,girişte bize yaptıkları gibi sorgu sual,üst arama,cüzdandaki parayı sayma,kredi kartı kontrolü falan hiç yok,biz Avrupa veya gelişmiş bir ülkeye gitmek istesek bir ton evrak götürüp alabilirsek vize alıyoruz,alamayınca ücret iadesi yok,buna itiraz etme şansımız da yok,verdiğimiz evraklarla da hakkımızda veri tabanı oluşturuyorlar,vize alsak girerken saatlerce bekletiliyoruz ve hükümetimiz bu konularda kılını bile kıpırdatmıyor,konuştuklarında da mangalda kül bırakmıyorlar ama gerçekler ortada. Haklı oldukları konular da yok değil,resmi pasaportla iltica edenler,ülkenin her açıdan kötü hali,vatandaşlık verilen suriyeliler falan tamam da onur,şeref,haysiyet diye şeyler de var. Ya bize yapılanın aynısını yapacağız ya da biz buyuz,mali,politik gücümüz de ağırlığımız da belli,onların turistine,yatırımcısına, parasına,icatlarına ihtiyacımız var deyip olan biteni görmezden gelip susacağız,boş yere atıp,tutmayacağız.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Irak Suriye Afganistan Libya ~ 2 yıl önce
İşgalcilerin kolonicilerin zorbacıların hatta ülkenize karşı terör örgütlerini destekleyenlerin ülkesine gitmezseniz bir şey kaybetmezsiniz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Almanya ~ 2 yıl önce
Geçen hafta bir ay önce başvurduğum vizem reddedildi.Nedeni seyahat planlaması imiş.Sana başvuru yapmak için 1.5 ay süreye ihtiyacım var yıllık üzün tarihim belli.Sana yazmışım sürekli seyahat ediyorum senden bir yıllık vize almışım zaten .Ayrıca daha bu hafta senin ğlkende idim görevli gittm.Pilotum şu bu.. Ben sana bir daha harç ödemek 3 saat başvuru merkezinde geçirmek zorunda mıyım..Tamamen bunlat bu işi saçmalığa dökmüşler..Vize almasında sakınca olmayan birisine senin otel rezervasyonu tarihin geçti ne demek?!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
77 fo ~ 2 yıl önce
Güzel haber

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tayfa ~ 2 yıl önce
Bir de yunan adalarına gidip yunana para yediren harcayan tayfa var bizde.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bazıları ~ 2 yıl önce
Bazıları devlet ve hükümet düşmanlığı yaparak avrupa’ya gireceğini sanıyordu ortada kaldılar haha

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kemal ~ 2 yıl önce
Bizimkiler anca kendini kullandırır. 50 euro için

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Madaralık ~ 2 yıl önce
O kadar belge topla kendini kanıtlamaya çalış üstüne para ver ama kapıdan içeri almasınlar :) asimile insanlara bunlar az bile. Ee ne oldu Türkiye’de muhalif yaparak avrupaya gireceğinizi mi sandınız

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000