22 Mayıs 2013, Çarşamba 12:14:01

TÜRKİYE'YE VİZE MÜJDESİ

Uzmanlık alanı AB'nin genişleme politikası olan Berlin merkezli düşünce kuruluşunun 'Vize düğümünü çözmek' başlıklı raporunda, Türkiye'nin katılım müzakerelerinde yaşadıkları nedeniyle AB'ye güvenmediği için geri kabul anlaşmasını imzalamadığı kaydedildi.
  • selam Ben on yildan fazla yasadim avrupada, 've yasanacak fazla birsey kalmadi, en son ingilteredeydim ve avrupayi terk ettim su an japonyada yasiyorum tokyoda, bence tr ye uyguladiklari vize ekonomik degil, artik turkiyede orta sinif bir ulke, vize siyasi, ahlaksiz avrupaya gitmezsekte olur, birde bizim devlet yirmi milyar dollar dan vazgecerse butun ab vatandaslarina cok agir vize uygular ama turizim geliri var, problem
  • bunlar artık dalga geçiyorlar yazıklar olsun başka hiç bir şey demiyorum.
  • Oldu tum duntadakı kacakları turkıyeye yıgmak ıcın yazılmıs bır sozlesme ıstemıyorum ben oyle muafıuet falan..
  • ya bırakın bu saçmalıkları!!! alman,italyan,fransız,isviçre,yunanistan vatandaşları ülkeme sanki kendi ülkeleri içinde geziyormuşçasına sadece kimlikleri ile geliyorlar hem de girişte vize parası ödemeden!!! bundan büyük rezalet olur mu??? hani güçlenmiştik? hani dünya bize gıpta ediyordu? hani zenginleşmiştik??? bu rezaletin sorumlusu onlar değil bu kepazeliklere izin veren bizi yönetenler!!!
  • "Vize muafiyeti yol haritasındaki 70 şartımızı yerin getirin, sınır kontrolleri için daha çok harcama yapın ve sınırlarınızı AB'ye düzensiz göçe kapatmamıza yardımcı olun. Geri kabul anlaşmasını imzalayıp uygulayarak, Türkiye üzerinden AB'ye giren on binlerce düzensiz göçmeni geri alın. Herkese Türkiye'ye iltica hakkı tanıyın ve onlara iyi davranarak AB'ye gitmemelerini sağlayın. Bunların hepsini yaptığınızda AB üyeleri Türk vatandaşlarına vize muafiyeti tanımak için oylama yapabilir. Bu oylamanın ne zaman olacağını ya da kabul edilip edilmeyeceğini maalesef size söyleyemeyiz. Bu arada bizim iyi niyetimize güvenin" OHaaaa daha ne var ne yok ? yogurt kaymakli mi olsun yoksa kaymaksiz mi?
  • Arkadaslar, Almanyada yasiyorum. Avrupada her yerigezdim. Ne dogru dürüst yemekleri nede dogru dürüst havasi var. Amazonlar gibi yagmur yagmur... Taseron kiralik firmalar heryeri aldi kapladi.Saati 7-9 euro brütto dan calis dur. Her taraf issiz kayniyor.. Haberiniz ola. Vatanimda canim vatanim...Izin vakti geldimi ,herkes bankaya kosar ,kredi,cafcafli bir araba.Maksat hava atma.Kredi parasi ile. Eziklik iste.. Lütfen vatanimizin kiymetini bilelim...
  • türkiye önündeki en büyük engel zaten geri kabul anlaşması ve türkiye yanaşmaz bu anlaşmaya
  • bu ne şaçmalıktır ya..! AB kimdir? ne sanıyor bunlar kendini? önce kendi batan ülkelerini kurtarsınlar

'İYİ NİYETİMİZE GÜVENİN'

Rapora göre,vize muafiyeti sürecinde AB'nin yaklaşımı şu şekilde algılanıyor:

'Vize muafiyeti yol haritasındaki 70 şartımızı yerin getirin, sınır kontrolleri için daha çok harcama yapın ve sınırlarınızı AB'ye düzensiz göçe kapatmamıza yardımcı olun. Geri kabul anlaşmasını imzalayıp uygulayarak, Türkiye üzerinden AB'ye giren on binlerce düzensiz göçmeni geri alın. Herkese Türkiye'ye iltica hakkı tanıyın ve onlara iyi davranarak AB'ye gitmemelerini sağlayın. Bunların hepsini yaptığınızda AB üyeleri Türk vatandaşlarına vize muafiyeti tanımak için oylama yapabilir. Bu oylamanın ne zaman olacağını ya da kabul edilip edilmeyeceğini maalesef size söyleyemeyiz. Bu arada bizim iyi niyetimize güvenin.'

EN GEÇ 2015

Raporda, vize muafiyeti sürecinde "Gordion düğümünü" kesmek için Türkiye'ye bazı tavsiyelere yer verildi.

Raporda Ankara'nın AB'ye, vize diyaloğu sürecinde Türk vatandaşlarının seyahatlerinde sürekli bir iyileşme görmek istediğini vurgulaması gerektiği belirtildi.

Raporda Türkiye'ye, vize muafiyeti için gerçekçi bir tarih ilan etmesi tavsiye edilerek en geç 2015 sonunda vizesiz seyahatin başlaması gerektiği vurgulandı ve AB'nin bu tarihe kadar adım atmaması halinde geri kabul anlaşmasının geçersiz ilan edilmesi istendi.

TÜRKİYE'YE VİZE MÜJDESİ

Yorumlar Tüm Yorumlar (10)

mster ~ 11 yıl önce
selam Ben on yildan fazla yasadim avrupada, 've yasanacak fazla birsey kalmadi, en son ingilteredeydim ve avrupayi terk ettim su an japonyada yasiyorum tokyoda, bence tr ye uyguladiklari vize ekonomik degil, artik turkiyede orta sinif bir ulke, vize siyasi, ahlaksiz avrupaya gitmezsekte olur, birde bizim devlet yirmi milyar dollar dan vazgecerse butun ab vatandaslarina cok agir vize uygular ama turizim geliri var, problem

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İLYA ~ 11 yıl önce
bunlar artık dalga geçiyorlar yazıklar olsun başka hiç bir şey demiyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ab ye ~ 11 yıl önce
Oldu tum duntadakı kacakları turkıyeye yıgmak ıcın yazılmıs bır sozlesme ıstemıyorum ben oyle muafıuet falan..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
rezalet ~ 11 yıl önce
ya bırakın bu saçmalıkları!!! alman,italyan,fransız,isviçre,yunanistan vatandaşları ülkeme sanki kendi ülkeleri içinde geziyormuşçasına sadece kimlikleri ile geliyorlar hem de girişte vize parası ödemeden!!! bundan büyük rezalet olur mu??? hani güçlenmiştik? hani dünya bize gıpta ediyordu? hani zenginleşmiştik??? bu rezaletin sorumlusu onlar değil bu kepazeliklere izin veren bizi yönetenler!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
anti-yandaş ~ 11 yıl önce
Başta gerçekten delikanlı bir lider olsa tüm avrupa ülkeleriee voyvoda kazığı cinsiden vize koyar, gelmezseniz gelmeyin derdi. Kalıbımı basarım ki gelen sayısında % 10 luk azalmadan fazlası olmaz, hatta elde edilen gelir daha da artar. Adamların bu paraya bu lüksü yaşayabilecekleri hiçbir yer yok bakmayın horozlandıklarına, 2 sene rezervasyon almasalar hepsinin aklı başına gelir ama nerdeee anca "van minüt"
MC S ~ 11 yıl önce
"Vize muafiyeti yol haritasındaki 70 şartımızı yerin getirin, sınır kontrolleri için daha çok harcama yapın ve sınırlarınızı AB'ye düzensiz göçe kapatmamıza yardımcı olun. Geri kabul anlaşmasını imzalayıp uygulayarak, Türkiye üzerinden AB'ye giren on binlerce düzensiz göçmeni geri alın. Herkese Türkiye'ye iltica hakkı tanıyın ve onlara iyi davranarak AB'ye gitmemelerini sağlayın. Bunların hepsini yaptığınızda AB üyeleri Türk vatandaşlarına vize muafiyeti tanımak için oylama yapabilir. Bu oylamanın ne zaman olacağını ya da kabul edilip edilmeyeceğini maalesef size söyleyemeyiz. Bu arada bizim iyi niyetimize güvenin" OHaaaa daha ne var ne yok ? yogurt kaymakli mi olsun yoksa kaymaksiz mi?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Köle Alamanci.. ~ 11 yıl önce
Arkadaslar, Almanyada yasiyorum. Avrupada her yerigezdim. Ne dogru dürüst yemekleri nede dogru dürüst havasi var. Amazonlar gibi yagmur yagmur... Taseron kiralik firmalar heryeri aldi kapladi.Saati 7-9 euro brütto dan calis dur. Her taraf issiz kayniyor.. Haberiniz ola. Vatanimda canim vatanim...Izin vakti geldimi ,herkes bankaya kosar ,kredi,cafcafli bir araba.Maksat hava atma.Kredi parasi ile. Eziklik iste.. Lütfen vatanimizin kiymetini bilelim...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
geri dön!! ~ 11 yıl önce
geri dönün eğer memnun değilseniz!!! yok yaşıyorsanız da şikayet etmeyin!!! canım vatanım diyorsunuz ama geri dön dendi mi de yan çiziyorsunuz!!! toplayın pılınızı pırtınızı bankadan da paranızı çekin gelin gerisini onlar düşünsün siz değil!!!
bilmem ~ 11 yıl önce
türkiye önündeki en büyük engel zaten geri kabul anlaşması ve türkiye yanaşmaz bu anlaşmaya

Yanıtla

Kalan karakter 1000
boş herifler ~ 11 yıl önce
bu ne şaçmalıktır ya..! AB kimdir? ne sanıyor bunlar kendini? önce kendi batan ülkelerini kurtarsınlar

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000