07 Ağustos 2018, Salı 09:29:53

'Türkiye'ye seferler yeniden başlamalı'

Irak Bölgesel Kürt Yönetiminde (IKBY) yer alan Süleymaniye kentinin Valisi Heval Ebubekir, Süleymaniye-Türkiye uçak seferlerinin yeniden başlaması için çağrı yaptı.
  • Süleymaniye'den önce Kerkük açılsın. Oradaki havalimanı uçuşlara açılmış.
  • Emredersiniz arap efendi. Hemen seferlere başlayalım.

Süleymaniye Uluslar arası Havalimanı’nda yolcular için yapılan yeni istasyonun açılışında konuşan Süleymaniye Valisi Heval Ebubekir, kentte özel sektör tarafından yeni ve büyük bir havalimanı inşa edileceğini söyledi. IKBY’nin geçen yıl Eylül ayında düzenlediği tartışmalı referandumdan sonra Türkiye’ye uçuşları askıya alınan havalimanının yeniden seferlerin başlatılması için çağrı yapan vali, "Türkiye hükumetinden Süleymaniye havalimanına uçak seferlerinin yeniden başlatılmasını istiyoruz" dedi.

Süleymaniye valisi Ebubekir dün yaptığı açıklamada, Türkiye - Süleymaniye’ye uçuşlarının yeniden başlatması için Irak Sivil Havacılık Müdürü ile görüştüğünü belirtmiş, konunun Irak Bakanlar Kurulu’nda görüşülmesi için yazılı bir talepte bulunduklarını ifade etmişti. Süleymaniye Valisi açıklamasında, yaklaşık bir yıldır durdurulan Süleymaniye - Türkiye uçak seferlerinin başlatılması için bu hafta içerisinde Irak ile Türkiye heyetini bir araya geleceğini söylemişti.

'Türkiye'ye seferler yeniden başlamalı'

Yorumlar

Kerkük ~ 6 yıl önce
Süleymaniye'den önce Kerkük açılsın. Oradaki havalimanı uçuşlara açılmış.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Arap ~ 6 yıl önce
Emredersiniz arap efendi. Hemen seferlere başlayalım.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000