31 Mayıs 2010, Pazartesi 09:00:28

TÜRKİYE'YE ARTIK SERTİFİKALI UÇULACAK

İçişleri Bakanlığı'nın, kamuoyunda 'Kırmızı Nokta Genelgesi' olarak adlandırılan ve üç yıl önce Danıştay'dan dönen, 'İçkili mekanların kent dışına çıkarılması' genelgesinin ardından, bu kez de Çevre ve Orman Bakanlığı, tartışılacak bir düzenlemeye imza attı.
  • Antalya Güzelobaya gelin de her gün Rus IL86 ların nasıl otomobil alarmlarını kalkarken öttürdüklerini görün.
  • Bu yeni degil,asil uygulama duzgun yapilabilecek mi? Antalya'ya gelen Rus ucaklarina uygulasinlar ki gorelim. Ekonomik gucun yetmeyecegi icin Rus ucaklarina gelme diyemezsin...
  • Sivl Havacılık Gen. Müd.lüğü zaten Gürültü Sertifikasını istiyor. Kurumların birbirinden haberi yok :-)))).
Başbakanlık'a gönderilen 'gürültü genelgesi' ve 'yönetmelik değişikliği', turizmcileri ve eğlence sektörünü zora sokacak düzenlemeler öngörüyor.

SERTİFİKA ŞARTI

- Yeni düzenleme, AB ülkelerinde uygulanan uçaklardan kaynaklanan gürültü kirliliğini de frenleyecek. Buna göre, yerli havayolu şirketleriyle Türkiye'ye uçuş yapan yabancı havayolu şirketlerine ait uçaklara, 'gürültü sertifikası' zorunluluğu getirilecek.

Buna göre, eğlence yerlerinde, yüksek sesle müzik çalınmayacak. Yasağa uymayan işletmeler hakkında para cezasından kapatmaya kadar varan yaptırımlar uygulanacak. İşletmelerin müzik yayınlarına saat kaçta son verecekleri ise mahali yetkililerce belirlenecek.

- Genelgeyle otel ve eğlence mekanlarındaki 'desibel' sınırları yeniden belirlenecek. Uygulama 'Turistik belgeli' otel ve eğlence mekanlarını da kapsayacağı için bu tür işletmelerin denetimi konusunda Turizm Bakanlığı'ndan da destek alınacak. Otellerde düzenlenen canlı müzik programları ve animasyonlar, bu aktivitelere katılmayan otel müşterilerinin rahatsız etmeyecek düzeyde tutulacak.

- 'Gürültü kirliliğini önlemek' amacıyla hazırlanan değişikliklerden en fazla etkilenecek işletmeler arasında, açık ve yarı açık eğlence mekanları da bulunuyor. Yeni düzenlemeyle 'hassas bölgeler' olarak bilinen konut, okul, hastane, huzurevi ve öğrenci yurtlarının bulunduğu bölgelerdeki eğlence mekanlarında yüksek sesle müzik yapılmasına izin verilmeyecek. Bu tür işletmeler, gerekli önlemleri almamaları halinde kapatılacak veya şehir dışına taşınacak.

- Çevre Bakanlığı'nın koordinasyonunda yürütülecek gürültü denetimi çalışmalarında, valilikler, belediyeler ve kaymakamlıklardan da faydalanılacak. Yeni düzenlemelerde yer alan standartlara uymayan çok sayıda eğlence mekanının kapanma tehditiyle karşı karşıya kalabileceği belirtiliyor.

TÜRKİYE'YE ARTIK SERTİFİKALI UÇULACAK

Yorumlar

Misafir ~ 14 yıl önce
Antalya Güzelobaya gelin de her gün Rus IL86 ların nasıl otomobil alarmlarını kalkarken öttürdüklerini görün.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Bu yeni degil,asil uygulama duzgun yapilabilecek mi? Antalya'ya gelen Rus ucaklarina uygulasinlar ki gorelim. Ekonomik gucun yetmeyecegi icin Rus ucaklarina gelme diyemezsin...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Sivl Havacılık Gen. Müd.lüğü zaten Gürültü Sertifikasını istiyor. Kurumların birbirinden haberi yok :-)))).

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000