19 Mart 2022, Cumartesi 14:03:21

Türkiye'nin yeniden F-35 programına mı dahil edilecek?

Wall Street Journal'da yer alan bir analizde Türkiye'nin elindeki S-400'leri Ukrayna'ya göndermesi karşılığında F-35 programına yeniden dahil edilebileceği iddia edildi.
  • Bul karayi,al parayi
  • Önce Polonya ya yaptırmaya çalıştılar uçak ver biz sana f16 verelim dediler adamlar uyandı kabul etmedi şimdi bize oyun oynamaya çalışıyorlar. Versinler o zaman kendileri natoya deklare etmedikleri fuze ve uçak sistemlerini yada yunanistana yığdıkları silahları
  • Zelenski ve diğer AB ülkeleri ABD nin başını çektiği tiyatroyu oynuyorlar. Olan masum halka oldu. Zelenski zaten AB yahudi cemiyeti başkanı olan yahudi oligarkı desteğiyle başa gelen proje adamı. Bizi savaşın içine sokarak hem rusyayı hemde bizim rusyayla olan ilişkilerimizi bozmaya çalışıyorlar yine. Nato da hikayedir. Kendi öz gücüne dayanmadığın sürece zor gününde kimse arkanda durmaz. Ayrıca rusyayıda kışkırtıp bu savaşın içine çekip rusyanın son savaş kabiliyetini ve teknolojilerini test ediyor ABD.
  • amerika, o eski teknoloji dandik pıtriyotların sende kalsın.
  • Diger ulkelerin oyincagi ve kuklasi haline geldi maalesef
  • Yooo öyle olmasin madem ukraynayi o kadar çok düsünüyor ABD ptriot yerlestirsin ukraynaya hem görürüz ne iyi bir sistem oldigunu
  • Artık yemezler, resmen tuzak kuruyorlar
  • Daha önce dedik dalga geçtiniz. Ne yapıp edip bize bu uçakları kakalamaya çalışacaklar.Çünkü bu uçaklarda tam kontrol amerikada olacak. Bu sebeple normalde F-35 alınmasına karşıyım. Ancak bize kendi imal edeceğimiz uçağımızda kullanmak için teknoloji transferine sebep olacaksa alınmasında mahzur yoktur. S-400 meselesine gelirsek, bırakın geri vermeyi, rusyaya ambargolar şiddetlenmeden birkaç parti daha almamız elzemdir.
  • süper teklif 30ıq falan
  • Siz patriot verin o zaman. Türkiye bu oyuna gelmemelidir.

Türkiye, Rusya'dan S-400 füze savunma sistemi satın alması nedeniyle NATO müttefiki ABD tarafından 2019 yılında F-35 Müşterek Saldırı Uçağı programından çıkarılmıştı. Ukrayna'nın hava sahasını koruma ihtiyacıyla ilgili Wall Street Journal'da (WSJ) dikkat çekici bir analiz kaleme alındı.

S-400 VE F-35 TAKASI

Eski CIA yöneticisi ve Rusya ve Avrasya uzmanı Paul Kolbe imzalı " Türkiye'nin Rus Füzeleri Ukrayna'yı Savunabilir" başlıklı yazısında, Türkiye'nin Rus yapımı S-400'lerini Ukrayna'ya konuşlandırması karşılığında, Ankara'nın F-35 projesine tekrar dahil edilmesi öneriliyor.

"ÜÇLÜ OYUNA NE DERSİNİZ?"

Yazısında Kolbe, "Üçlü bir oyuna ne dersiniz? ABD, Rus savaş uçaklarına karşı Türkiye'nin elindeki S-400'leri Ukrayna'ya göndermesine yardım etsin. Bunun yerine Türklere yeni bir alternatif sunarak F-35 sevkiyatlarını başlatsın. Bu, aynı zamanda ABD-Türkiye ilişkilerinin düzelmesine de yardımcı olacaktır" ifadelerini kullandı.

"UKRAYNA'NIN MÜCADELESİ, RUS HAVA KUVVETLERİNE DAYANMASINA BAĞLI"

Sözlerinin devamında Kolbe, " Ukrayna'nın Rus işgalini püskürtmek için verdiği umutsuz mücadele, Rus hava hakimiyetine karşı ne kadar dayanabileceğine bağlı. Ukrayna, hava savunma kabiliyetini bir miktar sağlasa da, Rus hava gücünü süresiz olarak bertaraf edecek araçlara sahip değil. Rusya'nın, Ukrayna semalarına hakim olması halinde, Ukrayna kara kuvvetleri son derece savunmasız olacaktır." dedi. (Haberler)

Türkiye'nin yeniden F-35 programına mı dahil edilecek?

Yorumlar Tüm Yorumlar (18)

2.sinif vatandas ~ 2 yıl önce
Bul karayi,al parayi

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hava savunma tuzakla ~ 2 yıl önce
Önce Polonya ya yaptırmaya çalıştılar uçak ver biz sana f16 verelim dediler adamlar uyandı kabul etmedi şimdi bize oyun oynamaya çalışıyorlar. Versinler o zaman kendileri natoya deklare etmedikleri fuze ve uçak sistemlerini yada yunanistana yığdıkları silahları

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Potifar ~ 2 yıl önce
Zelenski ve diğer AB ülkeleri ABD nin başını çektiği tiyatroyu oynuyorlar. Olan masum halka oldu. Zelenski zaten AB yahudi cemiyeti başkanı olan yahudi oligarkı desteğiyle başa gelen proje adamı. Bizi savaşın içine sokarak hem rusyayı hemde bizim rusyayla olan ilişkilerimizi bozmaya çalışıyorlar yine. Nato da hikayedir. Kendi öz gücüne dayanmadığın sürece zor gününde kimse arkanda durmaz. Ayrıca rusyayıda kışkırtıp bu savaşın içine çekip rusyanın son savaş kabiliyetini ve teknolojilerini test ediyor ABD.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
kalsın ~ 2 yıl önce
amerika, o eski teknoloji dandik pıtriyotların sende kalsın.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ulkemiz ~ 2 yıl önce
Diger ulkelerin oyincagi ve kuklasi haline geldi maalesef

Yanıtla

Kalan karakter 1000
kızmayın ~ 2 yıl önce
adam CHP den bahsediyor.
Korsanpilot ~ 2 yıl önce
Yooo öyle olmasin madem ukraynayi o kadar çok düsünüyor ABD ptriot yerlestirsin ukraynaya hem görürüz ne iyi bir sistem oldigunu

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ali ~ 2 yıl önce
Artık yemezler, resmen tuzak kuruyorlar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
bunları söyledik ~ 2 yıl önce
Daha önce dedik dalga geçtiniz. Ne yapıp edip bize bu uçakları kakalamaya çalışacaklar.Çünkü bu uçaklarda tam kontrol amerikada olacak. Bu sebeple normalde F-35 alınmasına karşıyım. Ancak bize kendi imal edeceğimiz uçağımızda kullanmak için teknoloji transferine sebep olacaksa alınmasında mahzur yoktur. S-400 meselesine gelirsek, bırakın geri vermeyi, rusyaya ambargolar şiddetlenmeden birkaç parti daha almamız elzemdir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
rugyu ~ 2 yıl önce
WSJ'nin ne mal olduğu belli, akla ziyan bi haber yapmış. gerçekten, illa bazı tavizler karşılığında satılsın istiyorlar. daha önce de 'filanca uzman dedi ki; Pakistan F-16'ları gibi, konuşlandıkları üste ABD askeriyesi gözetimi şartıyla F-35 satılabilir' diye haber yapmışlardı.
w ~ 2 yıl önce
süper teklif 30ıq falan

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Patriot ~ 2 yıl önce
Siz patriot verin o zaman. Türkiye bu oyuna gelmemelidir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000