06 Mayıs 2011, Cuma 08:22:34

TÜRKİYE'NİN YENİ HANGARI FAALİYETE BAŞLADI

Asal Havacılık ve Denizli Tan Grubunun ortaklığıyla Türkiye'nin yeni uçak bakım hangarı, Süleyman Demirel Havalimanı yanında faaliyetine başladı.
  • BİR ISPARTALI OLARAK ÇOK SEVİNDİM İNŞALLAH BÖYLE YATIRIMLARIN ARTMASI TEMENNİSİ İLE....
  • Isparta gelişen, değişen Türkiye'miz için yeni havacılık merkezi oluyor.Uçak bakım üniteleri, Havameydanı hizmeti, Genelkurmay Kara havacılık Okulu ve diğer yan hizmetleriyle bundan böyle Isparta Süleyman Demirel havalimanı'nın bir Havacılık merkezi olarak gün yüzüne çıkışını kutluyorum. Bayram AYGÜN-Köşe Yazarı
  • ıspartamıza hayırlı olsun bu gibi yatırımların devamını bekliyoruz.
  • bir başlangıç yapmış ilkler her zaman kazanır bunu unutmamak gerekır ve tarıhe gecer her zaman..devamını getırmek başka havayollarıan kalmıs bır suru kısıye iş ımkanı ve argeyede gelısme saglayacaktır bu boya olur bakım olur line check olur bır kıvılcım herseyın baslangıcına yeter..
  • Yatırımcı Kaptan.Zafer Dağtekin'i kutluyorum cesaretinden dolayı. Umarım başarılı olur ve binlerce kişiye ekmek kapısı açılır. Tebrikler.
  • hayırlı uğurlu olsun. umarım başarılı işler çıakr
  • bakım merkezi ise hangi tiplere hangi bakımlar için yetkileri var? kaç teknisyeni var ? easa mı jaa mi sertifikası nedir? fotoğraftan boya kabiliyeti var şeklinde algılanıyor, bu bakım merkezi anlamına gelmez. ayrıca firmanın tam adı nedir? mainteanance directory'lerde adı geçmiyor?

Asal Havacılık ve Teknoloji Merkezi'nin, Tan Grubu'nun finansal katkısı ile Süleyman Demirel Havalimanı'nda oluşturduğu uçak bakım hangarının ilk bölümü olan uçak boyama ünitesi faaliyete geçti. Ünite bugün bir kokteylle basın mensuplarına tanıtıldı. 15 milyon dolara malolan yatırım hakkında teknik bilgi veren Asal Havacılık Yönetim Kurulu Başkanı Zafer Dağtekin, gelişen sivil havacılıkla birlikte mevcut havayolu şirketlerinin filolarındaki orta ve büyük gövdeli uçakların sayısındaki rekor büyümenin, havacılığın alt yapısı olarak nitelendirilen uçak bakım tesislerine ihtiyacı artırdığını anlattı. Hangarın uluslararası şartlara haiz olduğunu ileten Dağtekin, "Süleyman Demirel Havalimanı'nda altyapısını tamamladığımız hangarımızı, boya ve bakım ünitesinden oluşmakta. 11 bin metrekare alana sahip 22 metre yükseklikte aynı anda dört adet Boeing tipi uçağa servis hizmeti verebilecek kapasitededir" dedi.

BUNU BAŞARMAK BİZİM İÇİN ONUR

Isparta'nın çok kaliteli bir piste sahip olduğunu ve bunun avantaj olduğunu ileten Dağtekin, buraya hangar yaparak aşama aşama ilerlenebileceğini gördüklerini söyledi. Bunun birinci aşamasının boyama ünitesi olduğunu belirten Dağtekin, sözlerini şöyle sürdürdü: "Isparta'da bunu başarmak bizim için onurdur. İçinde bulunduğumuz tesis ciddi bir altyapıya sahiptir. Bu kapsamda Boeing tipi büyük kapasiteli uçaklara bakım hizmeti verilebilecek bu tesiste dünyanın her yerinden uçakları getirip bakım hizmeti verebileceğimizi birkaç yıl içinde göreceksiniz. Türkiye'de bu işi yapan dördüncü hangarız. Bu bizim için başlangıçtır. Bu projeyi geliştirecek alt yapı ve vizyona sahibiz."

Tan Grubu Yönetim Kurulu Üyesi İbrahim Tan ise, Denizli'nin ardından başka illerde de yatırım yapmak için arayışa girdiklerini belirtti. Bu sırada karşılarına hangar yatırımının çıktığını ve Zafer Dağtekin ile bir araya gelerek bu yatırımı tamamladıklarını belirten Tan, şunları söyledi: "Kara Havacılık Okulu'nun Isparta'ya açılacak olmasını, Isparta'nın Antalya limanına yakın olmasını lojistik açıdan önemli. Isparta yatırım yapılmaya müsait bir il. Artık bir ayağımız Isparta'da yatırımlarımızı sürdürmeyi istiyoruz. Süleyman Demirel OSB'de yine havacılık sektörünün bir yan kurulu olarak yedek parça üretimi projemiz var. Umarım Isparta'ya katkı sağlayan bir firma haline geliriz."

10 YILDA 60 MİLYON DOLARLIK YATIRIM

Konuşmaların ardından Dağtekin ve Tan, basın mensuplarının hangar yatırımına ilişkin sorularını yanıtladı. 15 milyon dolarlık bu yatırım sayesinde yılda 50 uçağa servis hizmeti verileceğini belirten Zafer Dağtekin, yılda 5 milyon dolarlık gelir sağlamayı düşündüklerini iletti. 10 yıllık süreç içerisinde toplam 60 milyon dolarlı yatırım vizyonuna sahip olduklarını kaydeden Dağtekin, yatırımın birinci modülünün boyama ünitesi olduğunu anlattı. Dağtekin, başlangıçta 60 kişinin istihdam edileceğini belirtti.

Uluslararası standartlarda servis hizmeti verecek sertifikaya sahip olduklarını kaydeden Dağtekin, şunları söyledi: "Türkiye dışındaki ülkelerden gelecek uçaklar için de servis hizmeti verebilecek durumdayız. Özellikle charter tipi ve milli havayollarımıza ait uçakların bu tip servis hizmeti veren yerlere ihtiyacı var. Sivil havacılık çok gelişti fakat bu tip alt yapı hizmetleri istenilen seviyede değil. Uçaklar bakım için dışarı gidiyor dolayısıyla döviz kaybı oluyordu. Bu anlamda hem döviz kaybını önleyecek hem de teknoloji transferi sağlayacak bir tesise sahibiz."

Isparta'nın bu tür yatırımlarla havacılık merkezi olabileceğine dikkat çeken Dağtekin, "Başka ülkelerde bunun örnekleri var havayolu trafiği az olan meydanlarda bu tür tesislerin olduğunu gördük. Bu modeli Türkiye'de uygulamak istedik. Isparta bu anlamda altyapı açısından çok avantajlı konumda" dedi.

SERBEST BÖLGE TALEBİ

Isparta'da serbest bölge oluşturulması gerektiğini kaydeden Tan Grubu Yönetim Kurulu Üyesi İbrahim Tan ise, sözlerini şöyle tamamladı: "Denizli'de serbest bölge var. Isparta'nın Antalya Limanı'na yakın olması sayesinde gemilerle gelen konteynerlerin gümrükleme işlemlerinin bu bölgede kolayca yapılmasını sağlayabilir. Bu konuyu Isparta'nın yetkili isimleriyle değerlendireceğiz."

TÜRKİYE'NİN YENİ HANGARI FAALİYETE BAŞLADI

Yorumlar Tüm Yorumlar (7)

Misafir ~ 13 yıl önce
BİR ISPARTALI OLARAK ÇOK SEVİNDİM İNŞALLAH BÖYLE YATIRIMLARIN ARTMASI TEMENNİSİ İLE....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Isparta gelişen, değişen Türkiye'miz için yeni havacılık merkezi oluyor.Uçak bakım üniteleri, Havameydanı hizmeti, Genelkurmay Kara havacılık Okulu ve diğer yan hizmetleriyle bundan böyle Isparta Süleyman Demirel havalimanı'nın bir Havacılık merkezi olarak gün yüzüne çıkışını kutluyorum. Bayram AYGÜN-Köşe Yazarı

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
ıspartamıza hayırlı olsun bu gibi yatırımların devamını bekliyoruz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
bir başlangıç yapmış ilkler her zaman kazanır bunu unutmamak gerekır ve tarıhe gecer her zaman..devamını getırmek başka havayollarıan kalmıs bır suru kısıye iş ımkanı ve argeyede gelısme saglayacaktır bu boya olur bakım olur line check olur bır kıvılcım herseyın baslangıcına yeter..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Yatırımcı Kaptan.Zafer Dağtekin'i kutluyorum cesaretinden dolayı. Umarım başarılı olur ve binlerce kişiye ekmek kapısı açılır. Tebrikler.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
hayırlı uğurlu olsun. umarım başarılı işler çıakr

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
bakım merkezi ise hangi tiplere hangi bakımlar için yetkileri var? kaç teknisyeni var ? easa mı jaa mi sertifikası nedir? fotoğraftan boya kabiliyeti var şeklinde algılanıyor, bu bakım merkezi anlamına gelmez. ayrıca firmanın tam adı nedir? mainteanance directory'lerde adı geçmiyor?

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000