31 Ağustos 2017, Perşembe 12:05:05

Türkiye'nin uçak ve helikopter desteği sürüyor

Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Gürcistan’da meydana gelen orman yangınlarına müdahale için Türkiye’nin verdiği helikopter desteğinin sürdüğünü açıkladı.
  • Seneler oldu halan yangına devammı? Airline işi ne oldu?
  • Ateş kartalı Burcu nerde,tatilde mi?
  • Gürcistan vatandaşlığı da olan biri olarak söylüyorum ki gürcü ler türkiye'yi zerre kadar sevmez hele ki o borjomi suları işe meşhur dünyanın heryerin satarlar ama Türkiye'ye bile göndermeler bu g ürcü ler ayıptır söylemesi kaba etleri sıkıştı mı türk işleri bitti mi ermeniye dönerler ermenilerin Kafkasya daki en yakın dostlarıdırlar
  • Beriev 200 ler bölgeye çok yakın konuşlular 600 km süratle uçuyor, cl 215 in ve mi 18 in üç katı su atıyor onlar niye çağrılmıyorda biz hemen gidiyoruz ????
  • Terlikler baya iyimiş
  • Orman yangınları için gürcistana helikopterleri yağdıran hükümet ki gürcistan da fuhuş,kumar,içki,faiz kaçakçılık almış başını giderken ALLAH'ın haram kıldığı herşeyin meşru sayıldığı bir ülkeye ormanlar için helikopter yağdıracaksın.Arakanda 3 günde öldürülen 3.000 'den fazla müslüman kardeşlerimiz için sadece kınıyoruz diyeceksiniz iki yüzlüsünüz.İki yüzünüze de tükürmek istiyorum.ALLAH'ın laneti zalimlerin üzerine olsun.
  • Acaba türkiyede olunca başka ülkeden gelen helikopter uçak filan var mı merak ettim de ?

Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Gürcistan’da meydana gelen orman yangınlarına müdahale için Türkiye’nin verdiği helikopter desteğinin sürdüğünü açıkladı.

Geçtiğimiz günlerde Borjomi bölgesinde çıkan orman yangınına müdahale için yardım talebinde bulunan Gürcistan’a 1 adet yangın söndürme uçağı ve 2 helikopter gönderen Türkiye, şimdi de Abastumani bölgesinde çıkan yangına destek maksadıyla 2 yangın söndürme helikopteri ve 1 uçak gönderdi. Gürcistan makamlarının talebine sessiz kalmayan Başbakan Binali Yıldırım’ın talimatı doğrultusunda harekete geçen Orman ve Su İşleri Bakanlığı, sert rüzgarların etkisiyle hızlı bir şekilde yayılan orman yangınına müdahale için 1 uçağın yanı sıra 2 adet helikopteri de Gürcistan’a gönderdi.

“Ormanlar dünyanın ortak değeri”

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, ormanların dünyanın ortak değeri olduğunu ifade ederek şu açıklamada bulundu:

“Bakanlık olarak talep olması halinde özellikle komşu ülkelerde meydana gelen orman yangınlarına müdahale hususunda yardımda bulunuyoruz. Gürcistan’da geçtiğimiz günlerde Borjomi bölgesinde çıkan yangına müdahale için 2 helikopter ve 1 yangın söndürme uçağı göndermiştik. Şimdi de Abastumani bölgesinde bir yangın meydana gelmiş durumda bunun için de bizden yardım istediler. 2 adet yangın söndürme helikopteri ve 1 amfibik uçağı ivedi bir şekilde bölgeye gönderdik. Bu sene Gürcistan dışında KKTC ve Makedonya’da çıkan orman yangınlarının kontrol altına alınması maksadıyla hava aracı desteğinde bulunduk. Şili’ye arazöz gönderdik. Orman yangınları ile başarılı bir şekilde mücadele eden teşkilatımız talep olduğu takdirde komşu ülkelere desteğini sürdürecektir.” 

Türkiye'nin uçak ve helikopter desteği sürüyor

Yorumlar Tüm Yorumlar (14)

Uğur değilmi o? ~ 7 yıl önce
Seneler oldu halan yangına devammı? Airline işi ne oldu?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kız kartal ~ 7 yıl önce
Ateş kartalı Burcu nerde,tatilde mi?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ateş böceği ~ 7 yıl önce
Ateş yakacakmış abisi
Boş işler ~ 7 yıl önce
Ne güzel akılda kalmış hala o boş beyninizi meşgul etmeyi başarmış ne mutlu :) sanki bütün bölgeler oraya gitti de burcu da gidecek herkesin yeri farklı bir günde bir işi bilerek yorum yapın yada boş gürültü yapmayın! Gerçek kimliğinizle Burcu'ya bu cümleleri yazmaya cesaret edemeyen kıskançlar sizi !!!
Rus asıllı LAZ ~ 7 yıl önce
Gürcistan vatandaşlığı da olan biri olarak söylüyorum ki gürcü ler türkiye'yi zerre kadar sevmez hele ki o borjomi suları işe meşhur dünyanın heryerin satarlar ama Türkiye'ye bile göndermeler bu g ürcü ler ayıptır söylemesi kaba etleri sıkıştı mı türk işleri bitti mi ermeniye dönerler ermenilerin Kafkasya daki en yakın dostlarıdırlar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Merhaba ~ 7 yıl önce
Sadece gürcüler değil bütün hristiyan ve yahudilerin Türkiye'ye karşı davranışları bu şekilde kardeşim.
... ~ 7 yıl önce
Beriev 200 ler bölgeye çok yakın konuşlular 600 km süratle uçuyor, cl 215 in ve mi 18 in üç katı su atıyor onlar niye çağrılmıyorda biz hemen gidiyoruz ????

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Terlik ~ 7 yıl önce
Terlikler baya iyimiş

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Alçaklar ~ 7 yıl önce
Orman yangınları için gürcistana helikopterleri yağdıran hükümet ki gürcistan da fuhuş,kumar,içki,faiz kaçakçılık almış başını giderken ALLAH'ın haram kıldığı herşeyin meşru sayıldığı bir ülkeye ormanlar için helikopter yağdıracaksın.Arakanda 3 günde öldürülen 3.000 'den fazla müslüman kardeşlerimiz için sadece kınıyoruz diyeceksiniz iki yüzlüsünüz.İki yüzünüze de tükürmek istiyorum.ALLAH'ın laneti zalimlerin üzerine olsun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Alçaklara ~ 7 yıl önce
Bu yine üfledi mi? :D
Dümenciye ~ 7 yıl önce
Akana'a yardım için yorum yazan bir kamil.Beş lira ver desen anında viraj yapar
Dümenciye ~ 7 yıl önce
Nerden biliyorsun viraj yaptığımı , nerden biliyorsunda böyle yorum yapabiliyorsun.Neye göre zanda bulunuyorsun.Sizler çanağınızdaki kemiği eritmemek için yalakalarsınız.Doğruları söylemem zoruna mı gitti ? Sen önce yazı yazmayı öğreneceksin.Senin gibiler Vatan Şaşmaza ağlayıp.Arakanda yapılan zulümlerden sessiz kalan sapık güruhlardansınız.
777-300 ER ~ 7 yıl önce
Acaba türkiyede olunca başka ülkeden gelen helikopter uçak filan var mı merak ettim de ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
En filo ~ 7 yıl önce
Avrupanin en buyuk filosu varmis ya bizde.tehekaadaki amcalar soyledi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000