14 Nisan 2019, Pazar 09:32:21

Türkiye'nin ilk meteoroloji kulesi İstanbul Havalimanı'nda hizmete girdi

Meteoroloji Genel Müdürü Coşkun, İstanbul Havalimanı'nda piste hakim inşa edilmiş Türkiye'deki ilk meteoroloji kulesi tam kapasiteyle hizmet vermeye başladığını söyledi.
  • Ayıp gerçekten ayıp
  • Bu kulecilerede yüksek maaş verin yaptıkları iş ne manzaralı yerde oturup havayı gözlemek herkeze bizden yüksek maaş verin zaten biz canımızı ortaya atıp kahramanlık yapıyoruz ama kulede manzara izleye izleye oturanlar bizden çok alıyor ne güzel be
  • Gerçekten mükemmel
  • Guzel Teknoloji
  • tzx’de piste giderken sol tarafta meteorolojiiye ait bir kule var ve ekipmanlı.Neden ilk diye yazıyorsunuz anlamıyoz ki :(

Meteoroloji Genel Müdürü Coşkun, İstanbul Havalimanı'nda piste hakim inşa edilmiş Türkiye'deki ilk meteoroloji kulesi tam kapasiteyle hizmet vermeye başladığını söyledi.

Meteoroloji Genel Müdürü Volkan Mutlu Coşkun, Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün (MGM) faaliyet ve hedeflerine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Kamunun, tüm sektörlerin ve bireysel kullanıcıların talep, görüş ve önerileri doğrultusunda Türkiye sathına yayılmış bütünleşik bir gözlem ağı kurduklarını belirten Coşkun, "Bin 635 Otomatik Meteoroloji Gözlem İstasyonu (OMGİ), 74 havaalanı OMGİ, 83 deniz OMGİ, 2 deniz radarı, 2 toz gözlem sistemi ve 1 Alçak Seviye Rüzgar Kırılımı Uyarı Sistemi olmak üzere toplam 1866 sistemden oluşan son derece gelişmiş ve ileri teknoloji ürünleri ile donatılmış bir gözlem ağını başarılı bir şekilde işletmekteyiz. 2019'da da özellikle yüksek rakımlı sahalarda 60 Otomatik Meteoroloji Gözlem İstasyonu kurarak gözlem ağımızı genişletme çalışmalarına devam edeceğiz." dedi.

"Uçuş güvenliği için meteorolojik verilerin kritik önemi var"

Havaalanlarında da meteoroloji ofisinin vazgeçilmez bir gereklilik olduğunun altını çizen Coşkun, uçuş güvenliği ve havacılığın her aşamasındaki planlama ve operasyonların yürütülmesinde meteorolojik verilerin kritik önemi bulunduğunu söyledi.

MGM'nin tüm havaalanlarına kurduğu havaalanı OMGİ ve 7 gün 24 saat esasına göre çalışan personeliyle tahmin ve uyarılar yayınladığının altını çizen Coşkun, Antalya Havalimanı'nda uçuş güvenliğine katkıda bulunulacak Alçak Seviye Rüzgar Kırılımı Uyarı Sistemi'ni hayata geçirdiklerini kaydetti. Coşkun, sistemi yaygınlaştırmayı düşündüklerini dile getirdi.

Türkiye'deki ilk meteoroloji kulesi hizmet vermeye başladı

İstanbul Havalimanı'nda piste hakim inşa edilmiş Türkiye'deki ilk meteoroloji kulesinin de tam kapasiteyle hizmet vermeye başladığını vurgulayan Coşkun, "Meteoroloji kulemiz dünyanın en gelişmiş meteorolojik teknik cihazları ve radarlarıyla donatıldı. Yüksekliği 25 metre olan kulemizle gözle de gözlem yapılıyor. Bu sayede MGM olarak hava yolu şirketlerine bilgi verebiliyoruz." diye konuştu.

Meteorolojik verilerin MeteoUYARI sistemine uyarlanarak vatandaşlara sunulduğuna işaret eden Coşkun, uygulamanın yerli ve milli kaynaklarla geliştirildiğini ve meteorolojik uyarıların vatandaşlar ve yetkililer tarafından daha iyi anlaşılması amacıyla geliştirildiğini anlattı.

Türkiye'nin ilk meteoroloji kulesi İstanbul Havalimanı'nda hizmete girdi

Yorumlar Tüm Yorumlar (11)

Arife tarif gerek ~ 5 yıl önce
Ayıp gerçekten ayıp

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Arff ~ 5 yıl önce
Bu kulecilerede yüksek maaş verin yaptıkları iş ne manzaralı yerde oturup havayı gözlemek herkeze bizden yüksek maaş verin zaten biz canımızı ortaya atıp kahramanlık yapıyoruz ama kulede manzara izleye izleye oturanlar bizden çok alıyor ne güzel be

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Amelesiniz ~ 5 yıl önce
Siz surekli ne konusup duruyorsunuz. Alanda bir suru arff calisani taniyoruz goruyoruz. Allahaskina kendinizi ne saniyorsunuz. Hemen hemen hepiniz vasifsiz iscisiniz ve egitimsizsiniz. Sizin yaptiginiz isi asgari ucretle binlerce kisi yapmak icin gonullu olur ve sizin kadar yapar. Kendinizi baska mesleklerdeki insanlarla ne diye mukayese edip duruyorsunuz. Alanda isciler disinda kimse sizinle musttab dahi olmuyor zaten!!!
Ehh ~ 5 yıl önce
Kesin şu sesinizi artık. Becerebiliyosan başvurunu yap istediğin yere kabulü al.
Uçaklar ~ 5 yıl önce
Havada kendi kendine uçuyor ztn
Arff e ~ 5 yıl önce
Siz de apronda son model klimalı araçlarda yazın serinde kışın sıcacak kabinde çalışıyorsunuz. Boş vakitlerinizde mangal yapıyorsunuz. Sırf siz sağa sola dağılmayın da bir arada durun diye mesai saatlerinde voleybol oynamanız müsaade ediyor mecburen bazı yöneticiler. Size karışan var mı? Beğenmeyen belediyenin itfaiyesine...
ATC ~ 5 yıl önce
Tabi canım biz bitek manzara izliyoruz yoksa bütün uçaklar kendilerince iniyor.
Kaç kere ~ 5 yıl önce
Yangına gittin?
Ahmet ~ 5 yıl önce
Gerçekten mükemmel

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Guzel Teknoloji ~ 5 yıl önce
Guzel Teknoloji

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iyide ~ 5 yıl önce
tzx’de piste giderken sol tarafta meteorolojiiye ait bir kule var ve ekipmanlı.Neden ilk diye yazıyorsunuz anlamıyoz ki :(

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000