17 Nisan 2021, Cumartesi 15:06:31

Türkiye'nin gönderdiği aşılar ambulans uçakla Bosna Hersek'e ulaştı

Türkiye'nin yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınıyla mücadele kapsamında hibe ettiği 10 bin doz Sinovac aşısı Bosna Hersek'e ulaştı.
  • Siz hala otobüsün peşinden koşup çay kapmak için birbirinizi yemeye devam edin. Ülkemiz bitmiş kardeşim bitirdiler
  • Açimasizlar, Insana karşi empati 0. Allah akil fikir versin inşallah
  • Bu ülke tarih boyunca, kendi milletinden kendi kanından olanları ne cephede nede ardında bırakmıştır, Hibe edilen aşı imkanımız elverdiği kadar yanınızdayız. Mesajıdır, İyi yapılmış güzel yapılmış, Çanakkaleye gittiğinizdede anıtların içinde şehadete ulaşanların kütüklerine bakınız, Neredeyse tüm kafkaslardan Türk cumhuriyetlerinden şehadete yürüyenler olmuş, Onlarda gelmek zorunda değillerdi dimi, Ama geldiler. Bizde gitmek zorundayız,
  • Bizim uçaklarımız bosnaya indiğinde kapıya yığınla polis göndererek vatandaşımıza mülteci gibi davranan, Türk pasaportunu görünce tribe giren ülkedir kendisi.
  • Suyu yok icmeye atla gidiyor s..cmaya
  • Kendi ülkesinde riskli mesleklerde çalışan onbinlerxe insan varken başka ülkeye sırf hava olsun diye aşı göndermek... Ve bunu hala geçmiştekilerin torunlarıyla övünmek. Sanki biz aşı stokladıkta, başkalarına göndermiyoruz. Bunu göremeyen kafalar hala acıma duygularıyla yorum yapıyorlar. Zaten biz mantığımızlq değil duygularımızla hareket ettiğimiz için eğri doğruyu göremiyoruz. Hergün 250~300 arası vatandaş ölüyor ve her bir aşının çok kıymeti varken birde sağa sola aşı, maske falan gönderiyoruz. Dünya ülkesi böyle olmaz, demokrasisi, insan haklarıyla, sosyal devletle olur. Ha sosyal devlet kavramını bilmeyen araştırsın. 10bin aşı ailesiyle 40bin insan yapar. Vefat sayısı gibi düşün. 10bin riskli insan aşı olsa şu anda yaşabilecek insanlardan söz ediyorum... Ha bu arada bende hergün enabıza girmekten bıktım...
  • Milli hasletlerden yoksun, düşmanca ve bencilce yorumlar. Gözünüz kör olmuş sizin. Bazı siyasal hınç ve düşmanlıklar Türk ve Müslüman olma özelliklerinizi yok etmiş. Mevla şuur ve hidayet nasip etsin size.
  • Kendi vatanında hastalık bitti de Bosna-Hersek mi kaldı bi hastalık onu bulmuyor ki
  • Ben daha asi olmadim. Bizi asilayin once. Butun ulke olsun asilarini kalan asilari istediginiz yere hibe edin.
  • Çanakkalede kendi içecek suyu yokken ölmek üzere olan düşman askerine ikram eden, ekmeğini ceketini paylaşan milletin torunu değil misiniz, yazık size, bir kimseye düşmanlığın sizi sürüklediği şu yere bakın, yok öyle değilse de siz bencilin ta kendisi olmuşsunuz, on bin aşı nedir ya? Bosna fakir bir ülke, oraya elinde milyonlarca aşı olup da vermeyen koca koca ülkelere yazıklar olsun, az ya da çok elindekini paylaşan ülkemle gurur duyuyorum, ben birine düşmanlıktan gözü kör olanlardan değilim. Milletinizin cömertliğini merhametini unuttuysanız, mevzu onbin tane aşıysa ve hala önce ben demek sizde ağır basıyorsa yazık olmuş hepinize.

Türkiye'nin yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınıyla mücadele kapsamında hibe ettiği 10 bin doz Sinovac aşısı Bosna Hersek'e ulaştı. Aşılar, ülkenin aşılama programında öncelik tanınmayan güvenlik kurumları çalışanlarına uygulanacak.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla 28 Mart'ta 30 bin doz Sinovac aşının gönderildiği ülkeye ilaveten hibe edilen Kovid-19 aşıları, ambulans uçakla başkentteki Uluslararası Saraybosna Havalimanı'na ulaştı.

Bosna Hersek Güvenlik Bakanı Selmo Cikotic, havalimanında yaptığı açıklamada, Türk halkına ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya teşekkür ederek söz konusu aşıların güvenlik kurumlarında görev yapanların aşılanması için kullanılacağını söyledi.

Bosna Hersek makamlarının hazırladığı aşılama programında güvenlik güçlerine öncelik tanınmadığını aktaran Cikotic, Türkiye'ye yaptığı resmi çalışma ziyareti kapsamında 5 Nisan'da Bakan Soylu ile görüşerek güvenlik kurumları için aşı talep ettiğini ifade etti.

Türkiye'nin zor zamanlarında Bosna Hersek'in yanında olduğunu bir kez daha kanıtladığını belirten Cikotic, "Bu şekilde bir yandan güvenlik güçlerimizin işlerini daha iyi yapmasını sağlarken diğer yandan da iki ülke arasında güvenlik alanındaki iş birliğini de güçlendirmiş oluyoruz." dedi.

Türkiye'nin Saraybosna Büyükelçisi Sadık Babür Girgin de Türkiye'nin Bosna Hersek'e salgının başında da tıbbi malzeme yardımında bulunduğunu anımsattı.

Bosna Hersek'e geçen hafta bir miktar ilaç gönderildiğini aktaran Girgin, "Bosna Hersek ile sadece lafta değil icraatta da dost, kardeş olduğumuzu gösteriyoruz. Komşuluğumuzu gösteriyoruz. Bu desteğimiz her zaman devam edecektir." diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bosna Hersek Devlet Başkanlığı Konseyi üyelerinin 16 Mart'ta gerçekleştirdiği Ankara ziyareti sırasında ülkeye 30 bin doz aşı gönderme sözü vermiş, aşılar 28 Mart'ta Saraybosna'ya ulaştırılmıştı.

Kovid-19 Aşıları Küresel Erişim Programı (COVAX) kapsamında da 1 milyon 232 bin doz aşı sipariş eden Bosna Hersek'in aşı tedarikinde yaşanan aksamalar ülkede hükümet karşıtı protestolara neden oluyor.

Yaklaşık 3,5 milyon nüfuslu Bosna Hersek'te, salgının başından bu yana 188 bin 994 kişide Kovid-19 tespit edilirken 7 bin 788 kişi de virüs nedeniyle hayatını kaybetti.

Türkiye'nin gönderdiği aşılar ambulans uçakla Bosna Hersek'e ulaştı

Yorumlar Tüm Yorumlar (52)

Aşı ~ 3 yıl önce
Siz hala otobüsün peşinden koşup çay kapmak için birbirinizi yemeye devam edin. Ülkemiz bitmiş kardeşim bitirdiler

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Insan ~ 3 yıl önce
Açimasizlar, Insana karşi empati 0. Allah akil fikir versin inşallah

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Software Man ~ 3 yıl önce
Bu ülke tarih boyunca, kendi milletinden kendi kanından olanları ne cephede nede ardında bırakmıştır, Hibe edilen aşı imkanımız elverdiği kadar yanınızdayız. Mesajıdır, İyi yapılmış güzel yapılmış, Çanakkaleye gittiğinizdede anıtların içinde şehadete ulaşanların kütüklerine bakınız, Neredeyse tüm kafkaslardan Türk cumhuriyetlerinden şehadete yürüyenler olmuş, Onlarda gelmek zorunda değillerdi dimi, Ama geldiler. Bizde gitmek zorundayız,

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ne alaka? ~ 3 yıl önce
Sen önce kendi ülkenin aşı kontratlarını güvence altına alırsın planını programını yaparsın herkese aşı takvimi gönderirsin, ondan sonra sıra yardıma gelir.
dostum bosna ~ 3 yıl önce
Bizim uçaklarımız bosnaya indiğinde kapıya yığınla polis göndererek vatandaşımıza mülteci gibi davranan, Türk pasaportunu görünce tribe giren ülkedir kendisi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Merhaba ~ 3 yıl önce
Tarih ve Tk numarası verir misin lütfen,konu nedir? Bosna Hersek dost ve müteffiktir. Olağan üstü bir durum söz konusu olabilir mi?
M1 ~ 3 yıl önce
O kadar Fetocu gonderirsen oraya tabiki tripe girerler.
..... ~ 3 yıl önce
Suyu yok icmeye atla gidiyor s..cmaya

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ayranı ~ 3 yıl önce
... olacak
Yt ~ 3 yıl önce
Kendi ülkesinde riskli mesleklerde çalışan onbinlerxe insan varken başka ülkeye sırf hava olsun diye aşı göndermek... Ve bunu hala geçmiştekilerin torunlarıyla övünmek. Sanki biz aşı stokladıkta, başkalarına göndermiyoruz. Bunu göremeyen kafalar hala acıma duygularıyla yorum yapıyorlar. Zaten biz mantığımızlq değil duygularımızla hareket ettiğimiz için eğri doğruyu göremiyoruz. Hergün 250~300 arası vatandaş ölüyor ve her bir aşının çok kıymeti varken birde sağa sola aşı, maske falan gönderiyoruz. Dünya ülkesi böyle olmaz, demokrasisi, insan haklarıyla, sosyal devletle olur. Ha sosyal devlet kavramını bilmeyen araştırsın. 10bin aşı ailesiyle 40bin insan yapar. Vefat sayısı gibi düşün. 10bin riskli insan aşı olsa şu anda yaşabilecek insanlardan söz ediyorum... Ha bu arada bende hergün enabıza girmekten bıktım...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Amin ~ 3 yıl önce
Milli hasletlerden yoksun, düşmanca ve bencilce yorumlar. Gözünüz kör olmuş sizin. Bazı siyasal hınç ve düşmanlıklar Türk ve Müslüman olma özelliklerinizi yok etmiş. Mevla şuur ve hidayet nasip etsin size.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ahmet ~ 3 yıl önce
Kendi vatanında hastalık bitti de Bosna-Hersek mi kaldı bi hastalık onu bulmuyor ki

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ben? ~ 3 yıl önce
Ben daha asi olmadim. Bizi asilayin once. Butun ulke olsun asilarini kalan asilari istediginiz yere hibe edin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Vatandaş ~ 3 yıl önce
Çanakkalede kendi içecek suyu yokken ölmek üzere olan düşman askerine ikram eden, ekmeğini ceketini paylaşan milletin torunu değil misiniz, yazık size, bir kimseye düşmanlığın sizi sürüklediği şu yere bakın, yok öyle değilse de siz bencilin ta kendisi olmuşsunuz, on bin aşı nedir ya? Bosna fakir bir ülke, oraya elinde milyonlarca aşı olup da vermeyen koca koca ülkelere yazıklar olsun, az ya da çok elindekini paylaşan ülkemle gurur duyuyorum, ben birine düşmanlıktan gözü kör olanlardan değilim. Milletinizin cömertliğini merhametini unuttuysanız, mevzu onbin tane aşıysa ve hala önce ben demek sizde ağır basıyorsa yazık olmuş hepinize.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
vatandaşa a cvp ~ 3 yıl önce
sen bu kafayla devam et bakalım...makarna var kömür var lazım mı?
Doğru söylüyorsun ancak ~ 3 yıl önce
Eve lazım olan, camiye haramdır.
Vatandaşa cevap ~ 3 yıl önce
Aslında söyledikleriniz kulağa hoş gelen şeyler fakat gerçeğe bakınca böyle bir zorunluluğumuz yok.Mesela Fransa'ya maske yolladık onlarda bize doğu Akdenizde uçak gemisi yolladı Yunanistan'a destek verdi.Her devlet kendi ülkesinden sorumludur.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000