07 Nisan 2022, Perşembe 15:01:39

"Türkiye'nin F-35 programına geri alınması için senatörler baskı yapıyor"

Türkiye'de bulunan ve ismini vermek istemeyen bir üst düzey askeri yetkili, ABD'nin F-35 kararını tekrar değerlendirdiğini ve F-35 programına Türkiye'yi dahil etmeyi düşündüğünü açıkladı.
  • Aleyhimize ne varsa yapan amerika bize bu uçakları boşa vermez muhakkak vardır altında bir hinlik...
  • Kurtuluş savaşında Milli Kuvvetlere hain damgası vuran İskilipli kafasıdır bu kafa. Sana şu kadarını söyleyeyim zavallı...eğer ülken olmazsa sonun Afgan, Suriye mültecileri gibi olur. Ne onurun kalır, ne de insanlığın. Şimdi git üzerinde yaşamayı hak etmediğin ülkenin nasıl kurtulduğunu ve ne aşamalardan geçtiğini oku. Anlamaya çalış, anlayabilirsen tabii.
  • Yalan, abd Turkiyeye karsi asla Dost degildir, hala akillanmadiniz? Ulkeler aradinda sadece cikarlar vardir; dostluk yoktur
  • Haber sanki 1 nisan şakası gibi.
  • longe live Turkiye
  • İnşallah vermezler! Bize verilen her savaş uçağı mmu projesinin gecikmesine neden olacaktır. Milli olan her proje dışa bağımlılığı minimize edecektir.
  • Ulke batmis sen Savas Ucagi diyorsun, bence dusman bizi isgal etsin ama issizlere is versin raziyim, hari baska kapiya

Türkiye'de bulunan ve ismini vermek istemeyen bir üst düzey askeri yetkili, ABD'nin F-35 kararını tekrar değerlendirdiğini ve F-35 programına Türkiye'yi dahil etmeyi düşündüğünü açıkladı. Askeri yetkili, ABD senatosunda bulunan çok sayıda senatörün de Türkiye'ye F-35 programına dahil edilmesi ve savaş uçaklarının verilmesi için senato ile başkan Biden'a baskı yaptığını ifade etti.

F-35 SAVAŞ UÇAKLARININ KONUŞLANACAĞI ÜSLER

Askeri yetkili, F-35 savaş uçaklarının Türkiye'ye verilmesi halinde uçakların konuşlandırılacağı adreslerin dahi belirlendiğini söyledi.F-35savaş uçakları, Adana, Diyarbakır ve Balıkesir üslerinde konuşlandırılacağını ifade eden askeri yetkili,F-35 sürecinin tamamıyla değişeceğini ifade etti.

YUNANİSTAN'A F-35 VERİLMEMESİNİN NEDENİ TÜRKİYE

Türkiye'nin başta Doğu Akdeniz'de olmak üzere son yıllarda sağladığı bölgesel üstünlüğü, Yunanistan'ı harekete geçirmişti. Türkiye'ye karşı yoğun silahlanma telaşına giren Yunanistan, Fransa'dan aldığı Rafale savaş uçaklarının yanı sıra ABD'ye F-35 siparişi vermişti. ABD, F-35 siparişlerinde Almanya ve Finlandiya'ya öncelik vererek Yunanistan'ın taleplerini erteledi. Bu kararın alınmasındaki en büyük nedenlerden birinin Türkiye'nin hassasiyeti olduğunu açıklayan askeri yetkili, ABD'li yetkililerin Türkiye'yi bu süreçte kızdırmanın kendi çıkarları açısından yanlış olduğunu düşündükleri için F-35 siparişlerini veto ettiğini söyledi. (Haberler)

"Türkiye'nin F-35 programına geri alınması için senatörler baskı yapıyor"

Yorumlar Tüm Yorumlar (14)

Güvenmeyin ~ 2 yıl önce
Aleyhimize ne varsa yapan amerika bize bu uçakları boşa vermez muhakkak vardır altında bir hinlik...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
B-52 ~ 2 yıl önce
Kurtuluş savaşında Milli Kuvvetlere hain damgası vuran İskilipli kafasıdır bu kafa. Sana şu kadarını söyleyeyim zavallı...eğer ülken olmazsa sonun Afgan, Suriye mültecileri gibi olur. Ne onurun kalır, ne de insanlığın. Şimdi git üzerinde yaşamayı hak etmediğin ülkenin nasıl kurtulduğunu ve ne aşamalardan geçtiğini oku. Anlamaya çalış, anlayabilirsen tabii.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Nedeni omu? ~ 2 yıl önce
Yalan, abd Turkiyeye karsi asla Dost degildir, hala akillanmadiniz? Ulkeler aradinda sadece cikarlar vardir; dostluk yoktur

Yanıtla

Kalan karakter 1000
1 nisan şakası ~ 2 yıl önce
Haber sanki 1 nisan şakası gibi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iRANli ~ 2 yıl önce
longe live Turkiye

Yanıtla

Kalan karakter 1000
F35 ~ 2 yıl önce
İnşallah vermezler! Bize verilen her savaş uçağı mmu projesinin gecikmesine neden olacaktır. Milli olan her proje dışa bağımlılığı minimize edecektir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
w ~ 2 yıl önce
f35 ile mmu aynı görevi yapmayacak yalnız. Biri f4 diğeri F16 yerine geçecek. Bilerek konuşun biraz.
Para? ~ 2 yıl önce
Ulke batmis sen Savas Ucagi diyorsun, bence dusman bizi isgal etsin ama issizlere is versin raziyim, hari baska kapiya

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sen gibiler ~ 2 yıl önce
Sen gibiler yüzünden ülke batsa bile sevinirsin
İşgal etsin öyle mi ~ 2 yıl önce
İşgal edilen memleket ukrayna da yaşananlar ortadayken, sen para diyorsun..para için yaşayan adamlar memleket sevdasini nereden bilecek.. Ecdadımız kemikleri sızlıyor..
Paraya ~ 2 yıl önce
Kripto beğenmiyorsun asıl ülkene git o zaman eriven yada telavive hadi.
Atatürk ~ 2 yıl önce
Atatürk bu yazdıklarını okusa...
Ben ~ 2 yıl önce
Sen batmışsın haberin yok!
Ha oyle ~ 2 yıl önce
Ha oyle batmisiz ha boyle; genclerimizin gelecegi calindi herkes baska ulkede is ve yasam ariyor, bu nedenle haklisin kardesim

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000