24 Şubat 2020, Pazartesi 11:47:30

Türkiye-İran arasında tahliye uçuşları başladı

Türkiye, İran uçuşlarını tek taraflı olarak durdurma kararı aldı. Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü, konuya ilişkin alınan kararları havayolu şirketlerine ve yetkili makamlara iletti.
  • Koronavirüsü nedeniyle ülkeden ayrılan binlerce İran'lı İstanbul Havalimanından Türkiye'ye giriş yapmaya başlamis. Istanbul Havaalani ve diger Havaalanlarimizda Kamera ile Isi taramasi yoluyla tespit yapmaya calisiyoruz.. Virüsün kuluçka süresi; yani belirtileri göstermeden önce vücudda barındığı süre 14-24 gün. Ve biz hala kamera ile ısı taraması yoluyla bunu engelleyeceğimizi düşünüyorsak vay halimize. Riskli ülke ucuslari ve sinir kapilari derhal kapatilmalidir. Durum cok vahim.

Çin'in Wuhan şehrinde ortaya çıkan ve tüm dünyaya hızla yayılan Covid-19 virüsü İran'da da şimdiye kadar 12 kişinin hayatını kaybetmesine sebep oldu. Türkiye, İran uçuşlarını tek taraflı olarak durdurma kararı aldı. 

Türkiye ile İran arasında uçuşlar ikinci bir karara kadar durdurulurken, Türkiye'den ayrılmak isteyenler için yolcu uçakları İran'dan boş olarak İstanbul'a gelmeye başladı. AirportHaber'in edindiği bilgiye göre; Mahan Air'e ait iki ve İran Air Tour'a ait bir yolcu uçağının bugün Türkiye'ye yolcusuz geleceği ve İran'a gitmek isteyen kişileri alarak geri döneceği öğrenildi.

Türk makamlarınca alanına karar doğrultusunda, sadece Türkiye'den İran'a gidecek Türk şirketlerine ait uçakların oradaki Türk vatandaşlarını tahliye etmek amacıyla yolcu getirebilecek.

TRANSİT YOLCUYA İZİN YOK

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü (SHGM) tarafından konuya ilişkin şirketlere gönderilen açıklamada şu ifadeler yer aldı:

"İran uçakları boş olarak gelerek kendi vatandaşlarını ülkelerine taşıyabilecektir. Bunun dışındaki uçuşlara izin verilmeyecektir.

Türk tescilli uçaklar yolculu olarak İran'a sefer düzenleyebilir, ancak dönüş uçuşlarında sadece Türk vatandaşlarını getirebilir. Transfer yolcu olsa dahi dönüşte başka milliyetli vatandaşların taşınması uygun değildir.

Acil durum ve teknik inişlere izin verilecektir"

©AirportHaber.com

Türkiye-İran arasında tahliye uçuşları başladı

Yorumlar

pilot ~ 4 yıl önce
Koronavirüsü nedeniyle ülkeden ayrılan binlerce İran'lı İstanbul Havalimanından Türkiye'ye giriş yapmaya başlamis. Istanbul Havaalani ve diger Havaalanlarimizda Kamera ile Isi taramasi yoluyla tespit yapmaya calisiyoruz.. Virüsün kuluçka süresi; yani belirtileri göstermeden önce vücudda barındığı süre 14-24 gün. Ve biz hala kamera ile ısı taraması yoluyla bunu engelleyeceğimizi düşünüyorsak vay halimize. Riskli ülke ucuslari ve sinir kapilari derhal kapatilmalidir. Durum cok vahim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000