20 Nisan 2013, Cumartesi 08:07:26

TÜRKİYE'DEN UÇAK SEFERİ TALEBİ

St. Petersburg Başkonsolosu Tanju Bilgiç, St. Petersburg'a yaklaşık 660 km uzaklıktaki Vologda bölgesini ziyaret etti. Vologda Valisi, Türkiye'den uçuş talebinde bulundu...
  • rusya ekonomik yönden potansiyeli olan bir bölge yatırım yapacaklara şu bilgi iyi olur enerji fiatları son derece ucuz doğal az fabrikaların en büyük ihtiyacı türkiyeye göre çok daha ucuz sonra bazı diğer teşvikler var bunları da yapılacak ikili görüşmelerde daha da fazla teşvik elde ediliyor..
  • yahu ST Peterburga bile her gün uçak yok. saolsun thy olan günlerde de fiyatı uçurmuş durumda. aktarmalı gidiyorum yarı fiyatı maliyeti hem de her gün uçak bulabiliyorsun.

Başkonsolosluk Ticaret Ataşesi'nin de katıldığı ziyaret sırasında, Vologda Valisi Oleg Kuvshinnikov ile Vologda Sanayi ve Ticaret Odası Başkan Yardımcısı Evgenia Gavrilova bir araya geldi.

Vologda Devlet Teknik Üniversitesi Rektörü Leonid Sokolov ile görüşerek, üniversitede "Türkiye Ekonomisi ve Türk Dış Politikası" konulu bir konferans veren Başkonsolos, Kuzey Batı Bölgesindeki en büyük Türk yatırımlarından birisi olan Vologda'nın Çagoda ilçesinde kurulu Ruscam-Pokrovsky Cam Ambalaj Fabrikası'nı da ziyaret etti.

Görüşmelerde Vologda Valisi Kuvşinnikov, Vologda'nın ekonomik potansiyeli hakkında bilgi verdi. Kuvşinnikov, Türkiye'nin Vologda için önemli bir ticari ortak olduğunu; ancak, ikili ticaretin daha da artması gerektiğini belirtti. Türk şirketlerini Vologda bölgesine yatırım yapmaya davet eden Vali, yatırım yapacak Türk şirketleriyle bizzat ilgileneceği sözünü verdi.

Çerepovets havalimanın uluslararası uçuşlara açılmasının planlandığını söyleyen Vali, 2013 sonbahar aylarından itibaren Çerepovets ve Türkiye'nin bazı şehirleri arasında doğrudan charter seferleri başlatılması konusunda destek istedi.

Vologda, Rusya'nın tarihi açıdan zengin bölgelerinden biri. 1,2 milyon nüfusa sahip olan Vologda'nın en büyük ve sanayileşmiş şehri 312 bin nüfuslu Çerepovets. Vologda Bölgesi, sanayi üretimine dayalı bir ekonomiye sahip. Üretimde en büyük pay ise yüzde 55'le demir çelik ürünlerine ait. Vologda, çelik ve hadde demir üretiminde Rusya genelinde ikinci sırada.

Türkiye ve Vologda arasındaki dış ticaret hacmi 2012 yılında 122,3 milyon dolar olarak gerçekleşti. Bu rakamın 118,1 milyon doları Türkiye'nin bölgeden ithalatı. Türkiye'nin bölgeden en büyük ithalat kalemleri gübre (62,5 milyon dolar) ve demir-çelik ürünleri (54,3 milyon dolar) oluşturmakta. Türkiye'nin bölgeye en büyük ihracat kalemi ise, fabrikalarda kullanılan makineler ve makine aksamları. 

TÜRKİYE'DEN UÇAK SEFERİ TALEBİ

Yorumlar

camaroth ~ 11 yıl önce
rusya ekonomik yönden potansiyeli olan bir bölge yatırım yapacaklara şu bilgi iyi olur enerji fiatları son derece ucuz doğal az fabrikaların en büyük ihtiyacı türkiyeye göre çok daha ucuz sonra bazı diğer teşvikler var bunları da yapılacak ikili görüşmelerde daha da fazla teşvik elde ediliyor..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
LED ~ 11 yıl önce
yahu ST Peterburga bile her gün uçak yok. saolsun thy olan günlerde de fiyatı uçurmuş durumda. aktarmalı gidiyorum yarı fiyatı maliyeti hem de her gün uçak bulabiliyorsun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000