16 Nisan 2022, Cumartesi 12:34:24

Türkiye'den Rusya merkezli tur operatörlerine hava yolu desteği

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü (SHGM), Ticari Hava Taşıma İşletmeleri Yönetmeliği’nde (SHY-6A) değişiklik yaptı. Rusya'da faaliyet gösteren Türk kökenli şirketlerin Türkiye'de hava yolu şirketi kurması için kolaylık sağlandı.
  • Mademki yapilabiliyordu niye şimdiye kadar yapmadınız 3.5 şirkete mahkum ettiniz piyasayı. Burakin yeni şirketler kurulsun hepsi kendi işini kendi kovalar. Sektörde binlerce işsiz var fakat şirket kurmak neredeyse imkansız hale getirilmis. Varsa yoksa THY Pegasus büyüsün. Onur ve Atlasdan sonra ichatlarda rekabet kalmadı. Her ile havacılık okulu bölümü açmak kolay her üniversiteye pilotaj bölümü izni vermek kolay fakat bu insanlar nerede çalışacak düşünen yok. Son 3 senedir toplam istihdamı bir görün. Kaç kişi işsiz bunu da bir hesaplayın bir çözüm oluşturun artık. Noter gibi sadece onay makamı olmayın artık.
  • Peki kokpit ekibine bir Türk vatandaşı sınırlaması getirmeyipte kabin ekibinin türk vatandaşı şartının olmasına ne demeli !!!
  • Bu sirketler geliyor fakat bu ucaklari kim ucuracak? Rus pilotlar. Biz Rus yada Yunan şirketlerde ucamazken, onlar benim ülkemde bayrak tasıyıcı sirket dahil, bu şirketlerde ucacaklar ve 1 TANE BİLE TURK PİLOT UCMAYACAK KENDİ ÜLKEMDE, KENDİ ŞİRKETLERİMİZDE. Biz hep evdeyiz!!!
  • İyi kolay ama neden 5 uçak şartını düşüyorsunuz bırakın rahat uçsunlar ihtiyaç olsun ve ne kadar uçak o kadar uçuş demek neden yani bırakın çalışalım
  • Eyyyy SHGM birde şu Onur air işine el atsan...... Diyorum acaba atabilirmisin 1 saate, yarına, haftaya, 15 güne veya ay sonuna diye diye biz bittik be. Eyyyyy SHGM sen neyi bekliyorsun daha Çok yakın Örnekleri var sky, bora jet, Atlas jet binlerce madur var. Onur çalışanlarıda ne zaman madur edilecek ve muhtaç duruma düşecek diye mi bekliyorsun elll insaffff be neye bekliyorsun neye yapıyorsun........
  • Acaba ROYAL için mi?
  • Devede kulak bu rakamlar. Bu olsa olsa davet olur. PR...
  • Demekki neymiş. Değiştirilebiliniyormuş. Madem Ülke menfaatine olacak herşey mevzuatı kolaylaştırın. Evrak bürokrasisini kaldırın. Güzel Türkiye'me faydalı olacak kolaylıkları sağlayın.
  • Rahat olun. En sevdiğim konuda şu yatırımcılara zorluk çıkaran mevzuat ya da bürokrasidir. Hep beraber kavga edelim. Bürokrasiyi alaşağı ederiz.Mevzuatı da değiştiririz.

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü (SHGM), Ticari Hava Taşıma İşletmeleri Yönetmeliği’nde (SHY-6A) değişiklik yaptı. Rusya'da faaliyet gösteren Türk kökenli şirketlerin Türkiye'de hava yolu şirketi kurması için kolaylık sağlandı.

Rusya-Ukrayna savaşı nedeniyle başta Avrupa Birliği ve ABD olmak üzere birçok ülke tarafından uygulanan kısıtlamalar nedeniyle Rus hava yolu şirketleri zor günlerden geçerken, Rusya'da faaliyet gösteren Türk kökenli şirketlere rahat bir nefes aldıracak gelişme yaşandı. 

SHGM, Rusya'dan Türkiye'ye gelecek turist sayında kayıp yaşanmaması için önemli bir adım atarak Ticari Hava Taşıma İşletmeleri Yönetmeliği'ndeki 5 uçak bulundurma şartını 3'e düşürdü. Yine aynı yönetmelikte bulunan ödenmiş 15 milyon ABD doları şartı 6 milyon ABD dolarına düşürüldü.

SHY-6A'nın düzenlemiş hali bugün Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. 

İşte o yönetmeliğin son hali:

Türkiye'den Rusya merkezli tur operatörlerine hava yolu desteği

Yorumlar Tüm Yorumlar (14)

Ben ~ 2 yıl önce
Mademki yapilabiliyordu niye şimdiye kadar yapmadınız 3.5 şirkete mahkum ettiniz piyasayı. Burakin yeni şirketler kurulsun hepsi kendi işini kendi kovalar. Sektörde binlerce işsiz var fakat şirket kurmak neredeyse imkansız hale getirilmis. Varsa yoksa THY Pegasus büyüsün. Onur ve Atlasdan sonra ichatlarda rekabet kalmadı. Her ile havacılık okulu bölümü açmak kolay her üniversiteye pilotaj bölümü izni vermek kolay fakat bu insanlar nerede çalışacak düşünen yok. Son 3 senedir toplam istihdamı bir görün. Kaç kişi işsiz bunu da bir hesaplayın bir çözüm oluşturun artık. Noter gibi sadece onay makamı olmayın artık.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sn Ozlem hanım ~ 2 yıl önce
Kabin için diyorum rapor alanlar yüzünden geçen uçağı vaktinde kaldıramadım f sınıfı yeni gençler gelsin böyle olacaksa hep
ДЕНЬГИ... ~ 2 yıl önce
Neden yapsın ki, binmediği donkey'e ot verdiği ne zaman görülmüş asrın liderimizin. Fakfakir insanların oyu ile sarayda üç başlı tek gözlü ejderha meyvesi yerken bir de fakfakirler ile mi uğraşacaktı. Cebi dopdolu Rus'un mabadı kurtarmak için tezgahını kurduğu ülkemizde yönetmelikte, kanunda, hukukta... yeri gelir en anayasamız dahi değiştirilir. Ne kadar ekmek o kadar köfte modeli.
Tecrübeli ~ 2 yıl önce
Bu işi gönülden seven ve tecrübeli insanlar yapmalı lütfen bizlerin sesini de birileri duysun
Fo ~ 2 yıl önce
Peki kokpit ekibine bir Türk vatandaşı sınırlaması getirmeyipte kabin ekibinin türk vatandaşı şartının olmasına ne demeli !!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
1 imza ~ 2 yıl önce
adamalr 1gündeAOC verecz diyor sen neyden bahsediyorsun !! o dediğin için 1 yazı ve 1 imza yeter!!
Zor ~ 2 yıl önce
Yönetmeliğe eklemeyen güruh düşünce yapar mı onu sence !!!
Turksen issiz pilotsun kendi ulkende ~ 2 yıl önce
Bu sirketler geliyor fakat bu ucaklari kim ucuracak? Rus pilotlar. Biz Rus yada Yunan şirketlerde ucamazken, onlar benim ülkemde bayrak tasıyıcı sirket dahil, bu şirketlerde ucacaklar ve 1 TANE BİLE TURK PİLOT UCMAYACAK KENDİ ÜLKEMDE, KENDİ ŞİRKETLERİMİZDE. Biz hep evdeyiz!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Mevzuat ~ 2 yıl önce
İyi kolay ama neden 5 uçak şartını düşüyorsunuz bırakın rahat uçsunlar ihtiyaç olsun ve ne kadar uçak o kadar uçuş demek neden yani bırakın çalışalım

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ky774 ~ 2 yıl önce
Eyyyy SHGM birde şu Onur air işine el atsan...... Diyorum acaba atabilirmisin 1 saate, yarına, haftaya, 15 güne veya ay sonuna diye diye biz bittik be. Eyyyyy SHGM sen neyi bekliyorsun daha Çok yakın Örnekleri var sky, bora jet, Atlas jet binlerce madur var. Onur çalışanlarıda ne zaman madur edilecek ve muhtaç duruma düşecek diye mi bekliyorsun elll insaffff be neye bekliyorsun neye yapıyorsun........

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Cor Al ~ 2 yıl önce
Acaba ROYAL için mi?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kader ~ 2 yıl önce
Devede kulak bu rakamlar. Bu olsa olsa davet olur. PR...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ÇLŞ ~ 2 yıl önce
Demekki neymiş. Değiştirilebiliniyormuş. Madem Ülke menfaatine olacak herşey mevzuatı kolaylaştırın. Evrak bürokrasisini kaldırın. Güzel Türkiye'me faydalı olacak kolaylıkları sağlayın.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bir problem mi yaşadınız? ~ 2 yıl önce
Rahat olun. En sevdiğim konuda şu yatırımcılara zorluk çıkaran mevzuat ya da bürokrasidir. Hep beraber kavga edelim. Bürokrasiyi alaşağı ederiz.Mevzuatı da değiştiririz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000