02 Nisan 2022, Cumartesi 11:24:42

Türkiye'den İsrail uçuşlarına "güvenli meydan" engeli

İsrail Havacılık Güvenliği Operasyon Merkezi tarafından alınan karar nedeniyle Türkiye'den Tel Aviv'e yapılan özel jet uçuşlarında sorunlar yaşanıyor.
  • Gözen olmazsa tarifeli uçuşlarda iptal olur. Aslinda amerika ingiltere ve israel gozen olmazsa türkiyeden uçuş kabul etmez. Sonuçta bizim memleket yol geçen hanı, mülteciler işidciler falan büyük sorun oluyor bu konuda. O yüzden gözen olmazsa bu uçuşlar olmaz
  • İsrail de şu sıralar sıkıntı var.Ne neden bilmeden taraftar ağzıyla olumlu yada olumsuz yorum yazmak ne kadar doğru.
  • oysa bize plan çeken geliyor, izin mizin yok bam bam bam
  • Ucmayiz biz de olur biter, hala bu kadar engele ragmen uc kurus icin Israil’e ucus almaya calisan sirketleri anlamiyorum.
  • İsrail'in gerçekleştirdiği uygulama Türkiye'ye özel değil tüm operatörleri kapsıyor. ve halihazırda yıllardır Notam var. Adamlar gelmeyin demiyor sadece 'ülkemiz yaptığı haksız ve hukuksuzluklar ile terör yaratıyor' bu sebeple de kendimizi kendi yarattığımız tüm düşmanlardan korumak istiyoruz diyorlar... Diyecek birşey yok egemen devlet olmak demek bazen dediğini yaptırmak bazen de denileni yapmaktır. Türkiye'de böyle yapsın demek ne kadar doğru olur ?
  • Maalesef dogru
  • Aynısının tam aynısını uygulayin
  • O zaman omurgalı olun siz de İsrail uçaklarına aynı şeyi yapın. Para şerefiniz olmasın.

İsrail Havacılık Güvenliği Operasyon Merkezi tarafından alınan karar nedeniyle Türkiye'den Tel Aviv'e yapılan özel jet uçuşlarında sorunlar yaşanıyor.

AirportHaber'in edindiği bilgiye göre; İsrail Havcılık Güvenliği Operasyon Merkezi, tüm dünyadan İsrail'e gerçekleştirilen uçuşlarla ilgili özel jetlere yönelik bir NOTAM yayımladı. Alınan kararda Türkiye'den İstanbul, Atatürk ve Sabiha Gökçen havalimanları ile İzmir, Antalya, Bodrum ve Dalaman havalimanları İsrail  tarafından güvenli meydan olarak tanındı. Ancak başta Türkiye'nin başkenti Ankara'da yer alan Esenboğa Havalimanı başta olmak üzere birçok meydan bu listeye dahil edilmedi. 

Liste dışında kalan meydanlardan Tel Aviv'e yapılan özel jet seferlerinde de bu nedenle sıkıntılar yaşanıyor. Şirketler, söz konusu uygulama nedeniyle yaşadıkları ticari kayıpların dışında mevcut durumun onur kırıcı olduğunu ifade ediyor.

ONAY ALINMAZSA KALKIŞA İZİN VERİLMİYOR

İsrail tarafından gerçekleştirilen uygulamada, güvenli olarak tanımlanmayan meydanlardan Tel Aviv'e gerçekleştirilecek uçuş öncesi tüm ekibin bilgileri İsrail Havcılık Güvenliği Operasyon Merkezi'ne bildiriliyor. Daha sonra ekipler istihbarat tarafından aranarak çeşitli sorular soruluyor. Uçağın mürettebatı ve yolcularının bilgileri de önceden belirlenen sisteme yüklenerek bildiriliyor. İsrailli yetkilerin izinleri sonrasında dauçağın kalkışına izin veriliyor. Ancak durum bununla da sınırlı kalmıyor. Uçağın İsrail hava sahasına girmesiyle özel bir frekanstan yine ekipler sorgulaya tutuluyor. İstenilen cevaplar alınırsa o zaman yaklaşma ve inişe izin veriliyor.

Tel Aviv'e iniş sonrasında ise ekipler çapraz sorguya tutulabiliyor. Yaşanan bu durum nedeniyle Türk şirketlerinin ciddi ticari kayıplar yaşadığı belirtiliyor. Şirket yöneticileri söz konusu durumun diplomatik yollardan çözüme kavuşturulması için gerekli adımların atılmasını talep ediyor.

©AirportHaber.com

Türkiye'den İsrail uçuşlarına "güvenli meydan" engeli

Yorumlar Tüm Yorumlar (10)

Gözen ~ 2 yıl önce
Gözen olmazsa tarifeli uçuşlarda iptal olur. Aslinda amerika ingiltere ve israel gozen olmazsa türkiyeden uçuş kabul etmez. Sonuçta bizim memleket yol geçen hanı, mülteciler işidciler falan büyük sorun oluyor bu konuda. O yüzden gözen olmazsa bu uçuşlar olmaz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Baston ~ 2 yıl önce
İsrail de şu sıralar sıkıntı var.Ne neden bilmeden taraftar ağzıyla olumlu yada olumsuz yorum yazmak ne kadar doğru.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ecac ~ 2 yıl önce
oysa bize plan çeken geliyor, izin mizin yok bam bam bam

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ucmayin kardesim asagilanmak istemiyorsaniz ~ 2 yıl önce
Ucmayiz biz de olur biter, hala bu kadar engele ragmen uc kurus icin Israil’e ucus almaya calisan sirketleri anlamiyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kafa ~ 2 yıl önce
Kafa tertemiz. Kafaya bakarmisin? Arkadas asagilanmak istemiyorsak ulkenin itibarini yukseltmemiz gerekir. Oraya ucma buraya gitme demekle olmaz o is.
Radar contact ~ 2 yıl önce
İsrail'in gerçekleştirdiği uygulama Türkiye'ye özel değil tüm operatörleri kapsıyor. ve halihazırda yıllardır Notam var. Adamlar gelmeyin demiyor sadece 'ülkemiz yaptığı haksız ve hukuksuzluklar ile terör yaratıyor' bu sebeple de kendimizi kendi yarattığımız tüm düşmanlardan korumak istiyoruz diyorlar... Diyecek birşey yok egemen devlet olmak demek bazen dediğini yaptırmak bazen de denileni yapmaktır. Türkiye'de böyle yapsın demek ne kadar doğru olur ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
First Officer ~ 2 yıl önce
Maalesef dogru

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Captain ~ 2 yıl önce
Aynısının tam aynısını uygulayin

Yanıtla

Kalan karakter 1000
W ~ 2 yıl önce
O zaman omurgalı olun siz de İsrail uçaklarına aynı şeyi yapın. Para şerefiniz olmasın.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
O biraz zor ~ 2 yıl önce
Kim yapacak aynı şeyi? Ekranda one minute deyip 2 saat sonra ben başbakana demedim, moderatöre dedim diyen mi? Yoksa mavi Marmara'yi Filistin'e yardım için gönderip sonra vatandaşları katledilince, sahip çıkmak yerine giderken bana mı sordular diyen mi?

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000