19 Temmuz 2010, Pazartesi 08:55:32

"Türkiye'de üretim yapıp dünyaya satmak istiyorlar"

Boeing’in Başkan Yardımcısı Joe Lower ile de görüşecek olan Çağlayan, Boeing’le daha önce bazı parçaları beraberce Türkiye’de üretip üçüncü ülkelere ihracatı konuştuklarını hatırlattı ve bu konuda görüş alışverişini sürdüreceklerini belirtti.
Türkiye, ABD ile son dönemde artan siyasi görüş ayrılıklarını aşmak için ekonomik ilişkilerini daha etkin kullanmayı hedefliyor.

Dış ticaretten sorumlu Devlet Bakanı Zafer Çağlayan Illinois, Kaliforniya, Teksas ve Georgia eyaletlerinde iş çevreleriyle temaslarda bulunmak üzere önceki gün ABD’ye gitti. Bakan Çağlayan, Türkiye’nin ABD’ye ihracatını 2 - 3 yıl içinde 3.5 milyar dolardan 20 milyar dolara çıkarmayı ve iki ülke firmaları arasındaki işbirliğini artırmayı amaçladıklarını söyledi.

‘Türkiye tedarik üssü olabilir’

Temasları kapsamında havacılık devi Boeing’in Başkan Yardımcısı Joe Lower ile de görüşecek olan Çağlayan, Boeing’le daha önce bazı parçaları beraberce Türkiye’de üretip üçüncü ülkelere ihracatı konuştuklarını hatırlattı ve bu konuda görüş alışverişini sürdüreceklerini belirtti. Dünyanın en büyük helikopter üreticilerinden Sikorsky yetkililerinin de kendisiyle görüşmek istediğini kaydeden Çağlayan, “İlk talepleri Türkiye’ye helikopter satmak değil. Türkiye’de üretim yapıp dünyaya satmak istiyorlar” dedi.

Çağlayan, Türkiye’nin ABD’li firmalar için tedarik üssü olabileceğini kaydetti. Chicago, Los Angeles, Houston ile Atlanta kentlerini kapsayan bir haftalık programı hakkında bilgi veren Çağlayan, “Bu ziyaret, sayın Başbakanımız ve ABD Başkanı Barack Obama’nın başlattığı stratejik ortaklıktan, model ortaklığa gidiş noktasında önemli bir çalışma” dedi.

Türkiye’nin ABD’nin ithalatında yalnızca binde 2 paya sahip olduğunu vurgulayan Çağlayan, “İlk hedefim payımızı 2-3 yılda yüzde bire çıkarmak. Bu da yaklaşık 20 milyar dolar” diye konuştu
"Türkiye'de üretim yapıp dünyaya satmak istiyorlar"

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000