14 Mart 2010, Pazar 09:28:24

"Türkiye'de havacılık eğitimi farklı"

İspanya'nın başkenti Madrid'de şubat ayı sonunda yapılan Avrupa Sivil Havacılık Konferansı (ECAC) yönetim kurulu toplantısında, Türkiye'nin, Avrupa sivil havacılık eğitimleri konusunda koordinatör ülke olarak görev yapmasına karar verildi.
  • yiğidi öldür hakkını ver. önce herkes kendi işini iyi yapacak. resme dışardan bakmasını bilmeyenlerin subjektif ,olayları kendi menfaatiyle özdeşleştirenlerin yorumları ne kadarda sıkıcı,ayrıca yorumyapacak kadar bilgi birikimine sahip olup olmadıkları bile bilinmezken.SHGM nin JAR ları abarttığı ne kadar doğruysa (mesala ;ceza sistemi, air taxi lere airline gibi high standartta dayatmalar, yetersiz personel sayı ve niteliği,) bu ülkedeki eğitim alt yapısınında o kadar yetersiz olduğu sugötürmez bir realitedir.(yetişmiş insan
  • **uçucu ekipleri ömür boyu, mücbir hallerde kullanılması gereken max. uçuş sürelerinde uçurma eğitimi** 3 katı büyüyen şirkete daha az sayıda teknik personelle bakım hizmeti verme eğitimi*** tasarruf edecem diye ordan burdan kısıp bir kaza bela oluncada suçu en alttaki çalışana yükleyip sıyrılma yönetici eğitimi** AB ülkelerinin 5de 1 i ücrete çalıştırıp bide verdiği ücreti başa kakma eğitimi** havacılık konusunda yeterli uzman kadrosu olmadan bir ülkenin havacılığını yönetme eğitimi** 10 senedir uçak bakım lisansı dönüşüm işini halledememe eğitimi*** daha buna benzer uzmanı olduğumuz ve AB ülkelerinin içinden çıkamayacakları bir çok eğitim işte
  • Türkiye’nin “eğitim üssü” olması sözleri... kulağa çok hoş geliyor ama, eğitimden ne anladığımıza da bağlı olarak bunu doğru bulmayabiliriz. Eğitimi sadece teknik, simülatör vb. ile sınırlı tutarsak belki haklılık payı var. Peki insan faktörleri, uçuş fizyolojisi, CRM gibi eğitimler ne durumda? Daha geçen sene Ulaştırma Bakanı THY pilotlarının Lufthansa’ya mesleki eğitime, psikolojik ve lisan testlerine gönderileceğini söylememiş miydi?
  • EASA lisanslarına dönüşümü başlatsın da o koltuğu hak edip etmediğini analayayım..
  • yine torpilli kaptan bebeleri her yerde cirit atıyor...egitim mi dedin yok yaaa torpil yeterli be abiiiii
  • özel okuldan mezun olup bide bizi almıyorlar torpilliyi alıyorlar demezler mi.... yahu ben uçagı tanıyabildiğinize şükrediyorum bırakın uçmayı.... birde işe girdikten sonra bilgi olarak tıntın ama hosteslere hava atmaya dersen en önde gidersiniz !
  • andolu üni. shu ve dalamanda sivil havacılık okulları var hersene mezun veriyolar bende eskişehir shu mezunuyum..bizler havacılığa aşık kişileriz ama hangimiz mezun olduğumuzda direk havayollarında iş bulabiliyoruz, pazarlama okuyan bir kişi gidip havayolunda dispaçher olarak işe alınıyosa, lise mezunu hayatında uçak görmemiş biri permi slot veya diğer departmanlarda çalışyosa .... evt iyi eğitim veriliyo okullarda ama bu çocukların 4 de 1 ni değerlendirebiliyosak bu çocukları harcıyorsak, görmüyorsak sadece iyi eğitim vermekle bu işler olmuyo..
  • simdi Türkiye British airways air France Lufthansa gibi ucus okularina kordine edicek allah allah brakin sacmalik bu.Adamlar yine bir isler ceviriyor perde arkasinda 4-5 yilla varmas Türkiyedeki ucus okullarini elle alir avrupa!!JAAAARRRR olurus yine
  • Dışarıdan bakınca gerçekten de çok güzel bir olay. Ama içi beni dışı seni yakar prensibine dayanarak, güzel Türkiye'mde daha kendi insanına doğru, kaliteli, bir standarta bağlı bir eğitim verilemezken yurtdışına açılmak biraz tuhafıma gitti. Ama yurtdışı eğitim sayesinde ülkemizdeki eğitim kalitesi de artacaksa ne mutlu bize ve yeni yetişen gençlere. Umarım herşey güzel olur.
  • Türkiyede hala SHYO mezunları lisans alamıyorsa, Pilot okullarındaki epğitim hala sorgulanıyorsa,yabancı pilotlar ülkemizi adetya işgal etmişken ECAC ın verdiği bu görev AB ülkelerine Türkiyeden yapılan kıyaklara karşılık bir teşekkür olarak algılanması gerekir. Lütfen kendimizi kandırmayalım.

Oybirliğiyle alınan kararda Sivil Havacılık Genel Müdürü Dr. Ali Arıduru da 44 üye ülke adına eğitimden sorumlu başkanlığa getirildi. Bu karar Türkiye'nin eğitim ve bakım üssü olması hedeflerine ulaşılması açısından önemli bir değer olarak yorumlandı.

44 ÜYE ÜLKE

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, Dr. Arıduru'nun yönetim kuruluna girmesiyle birlikte ilk kez 44 üyesi olan ECAC yönetiminde AB üyesi olmayan bir ülke temsil edilecek. Avrupa'da sivil havacılık faaliyetlerinin düzenlenmesi ve yürütülmesi adına en üst organ olan ECAC'ta bulunan 44 üye ülkenin 17'si AB dışı ülkelerden oluşuyor.

Açıklamaya göre, Arıduru'nun üstlendiği bu görevle Türk sivil havacılığı, Avrupa sivil havacılığındaki eğitim politikalarının belirlenmesi ve uygulanmasında önemli bir rol alacak. Açıklamada, eğitim konusunda ECAC'ın bugüne kadar bir çalışma grubu ve politikası olmadığı belirtilerek "Türkiye aldığı bu görevle Avrupa sivil havacılığı için değerlendirme ve inceleme çalışmaları yaparak eğitim politikaları oluşturacak, yol haritası belirleyecek" denildi. Açıklamada bu doğrultuda ilk olarak Haziran 2010'da geniş çaplı eğitim konferansı için Türkiye, Avrupa ve komşu ülke sivil havacılıklarına ev sahipliği yapacağı kaydedildi.

Eğitime verilen önem Türkiye'nin seçilme nedeni

Açıklamada Türkiye'nin seçilme nedenleri şöyle özetlendi: Türkiye'nin uçuş emniyeti ve havacılık güvenliğinin sürdürülebilirliği adına eğitime verdiği önem.
Türkiye'nin Havacılık Otoriteleri Birliği (JAA) eğitim organizasyonu yönetimindeki çalışmaları. Kendi durumuyla aynı pozisyonda bulunan AB üyesi olmayan ülkelerden farklı çalışmaları.

"Türkiye'de havacılık eğitimi farklı"

Yorumlar Tüm Yorumlar (12)

Misafir ~ 14 yıl önce
yiğidi öldür hakkını ver. önce herkes kendi işini iyi yapacak. resme dışardan bakmasını bilmeyenlerin subjektif ,olayları kendi menfaatiyle özdeşleştirenlerin yorumları ne kadarda sıkıcı,ayrıca yorumyapacak kadar bilgi birikimine sahip olup olmadıkları bile bilinmezken.SHGM nin JAR ları abarttığı ne kadar doğruysa (mesala ;ceza sistemi, air taxi lere airline gibi high standartta dayatmalar, yetersiz personel sayı ve niteliği,) bu ülkedeki eğitim alt yapısınında o kadar yetersiz olduğu sugötürmez bir realitedir.(yetişmiş insan

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
**uçucu ekipleri ömür boyu, mücbir hallerde kullanılması gereken max. uçuş sürelerinde uçurma eğitimi** 3 katı büyüyen şirkete daha az sayıda teknik personelle bakım hizmeti verme eğitimi*** tasarruf edecem diye ordan burdan kısıp bir kaza bela oluncada suçu en alttaki çalışana yükleyip sıyrılma yönetici eğitimi** AB ülkelerinin 5de 1 i ücrete çalıştırıp bide verdiği ücreti başa kakma eğitimi** havacılık konusunda yeterli uzman kadrosu olmadan bir ülkenin havacılığını yönetme eğitimi** 10 senedir uçak bakım lisansı dönüşüm işini halledememe eğitimi*** daha buna benzer uzmanı olduğumuz ve AB ülkelerinin içinden çıkamayacakları bir çok eğitim işte

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Türkiye’nin “eğitim üssü” olması sözleri... kulağa çok hoş geliyor ama, eğitimden ne anladığımıza da bağlı olarak bunu doğru bulmayabiliriz. Eğitimi sadece teknik, simülatör vb. ile sınırlı tutarsak belki haklılık payı var. Peki insan faktörleri, uçuş fizyolojisi, CRM gibi eğitimler ne durumda? Daha geçen sene Ulaştırma Bakanı THY pilotlarının Lufthansa’ya mesleki eğitime, psikolojik ve lisan testlerine gönderileceğini söylememiş miydi?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
EASA lisanslarına dönüşümü başlatsın da o koltuğu hak edip etmediğini analayayım..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
yine torpilli kaptan bebeleri her yerde cirit atıyor...egitim mi dedin yok yaaa torpil yeterli be abiiiii

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
özel okuldan mezun olup bide bizi almıyorlar torpilliyi alıyorlar demezler mi.... yahu ben uçagı tanıyabildiğinize şükrediyorum bırakın uçmayı.... birde işe girdikten sonra bilgi olarak tıntın ama hosteslere hava atmaya dersen en önde gidersiniz !

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
andolu üni. shu ve dalamanda sivil havacılık okulları var hersene mezun veriyolar bende eskişehir shu mezunuyum..bizler havacılığa aşık kişileriz ama hangimiz mezun olduğumuzda direk havayollarında iş bulabiliyoruz, pazarlama okuyan bir kişi gidip havayolunda dispaçher olarak işe alınıyosa, lise mezunu hayatında uçak görmemiş biri permi slot veya diğer departmanlarda çalışyosa .... evt iyi eğitim veriliyo okullarda ama bu çocukların 4 de 1 ni değerlendirebiliyosak bu çocukları harcıyorsak, görmüyorsak sadece iyi eğitim vermekle bu işler olmuyo..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
simdi Türkiye British airways air France Lufthansa gibi ucus okularina kordine edicek allah allah brakin sacmalik bu.Adamlar yine bir isler ceviriyor perde arkasinda 4-5 yilla varmas Türkiyedeki ucus okullarini elle alir avrupa!!JAAAARRRR olurus yine

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Dışarıdan bakınca gerçekten de çok güzel bir olay. Ama içi beni dışı seni yakar prensibine dayanarak, güzel Türkiye'mde daha kendi insanına doğru, kaliteli, bir standarta bağlı bir eğitim verilemezken yurtdışına açılmak biraz tuhafıma gitti. Ama yurtdışı eğitim sayesinde ülkemizdeki eğitim kalitesi de artacaksa ne mutlu bize ve yeni yetişen gençlere. Umarım herşey güzel olur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Türkiyede hala SHYO mezunları lisans alamıyorsa, Pilot okullarındaki epğitim hala sorgulanıyorsa,yabancı pilotlar ülkemizi adetya işgal etmişken ECAC ın verdiği bu görev AB ülkelerine Türkiyeden yapılan kıyaklara karşılık bir teşekkür olarak algılanması gerekir. Lütfen kendimizi kandırmayalım.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000