12 Nisan 2010, Pazartesi 13:00:00

Türkiye'de de resmi matem günü ilan edilecek...

Polonya Devlet Başkanı Lech Kaczynski ile eşi Maria Kaczynski'nin cenaze töreninin yapılacağı gün, Türkiye'de resmi matem günü ilan edilecek.
  • biz 17 ağustos depreminde 10 binlerce vatandaşımızı kaybettiğimizde plonya hükümeti resmi yas falanmı ilan etmişti. hatırlayamadımda. eğer öyle olmuşsa yerinde bir karar. eğer öyle değilse ............! tamam üzücü bir olay acılarını paylaşıyorum bende ancak; polonya ile resmi olarak yaslarını paylaşacak kadar yakın olduğumuzu düşünmüyorum.
  • Polonya halkının acılarını yürekten paylaşıyor başı sağolsun dileklerimi iletiyorum...bence de hükümetimizin almış olduğu karar yerinde bir karar bayrakların yarıya indirilmesi ve yas günü ilan edilmesi bu durum ülkeler arası ilişkiyi dahada güçlü hale getireceğine inanıyorum
  • Polonya halkının başısağolsun acılarını bir Tc vatandaşı olarak yürekten paylaşıyorum hükümetimizin almış olduğu bayrakların yarıya indirilmesi ve bir günlük yas ilan edilmesi kararını da bir vatandaş olarak destekliyorum bu durum ülkemiz ile Polonya arası ilişkilerin geliştirilmesine katkıda bulunacağına da inanıyorum
  • YALAKALIGA DEVAM ! TurkAir

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, uçak kazasında hayatını kaybeden Polonya Devlet Başkanı Lech Kaczynski ile eşi Maria Kaczynski'nin cenaze töreninin yapılacağı gün, Türkiye'de resmi matem günü ilan edileceğini ve bayrakların yarıya indirileceğini söyledi.
 
Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Polonya Devlet Başkanı Lech Kaczynski ve beraberindeki 96 kişinin Rusya'da uçak kazasında hayatını kaybetmesi nedeniyle, Polonya Ankara Büyükelçisi Marcin Wilczek'e taziye ziyaretinde bulundu. Büyükelçi Wilczek ile görüşen Babacan, elçilikte taziye için açılan defteri imzaladı. Babacan'ın, taziye defterine yanında getirdiğini İngilizce notu aktardığı görüldü.

Burada bir açıklama yapan Devlet Bakanı Babacan, geçtiğimiz günlerde yaşanan uçak kazasında Polonya Devlet Başkanı Lech Kaczynski ve eşinin hayatını kaybettiğini, olayın Polonya halkı ve tüm dünya tarafından üzüntüyle karşılandığını dile getirdi. Türk halkı olarak Polonya halkının acılarını paylaştıklarını ifade eden Babacan, Kacinski'nin çok önemli bir lider olduğunun altını çizdi. Kacinski'nin Avrupa Birliği (AB) sürecinde Türkiye'yi desteklediğini hatırlatan Babacan, "Bizim de acımız büyük. Polonya halkı tarihinde çok büyük acılarla karşı karşıya kalmış ve çok sıkıntı yaşamıştır. Umarız ki bu sıkıntı ve acılar Kacinski'nin yaptığı hizmet ve geride bıraktığı anılarla hafifletilecektir." dedi.

Hükümet adına Büyükelçi Wilczek'e başsağlığı dileklerinde bulunduğunu belirten Babacan, "Cenaze töreninin düzenleneceği gün Türkiye'de bayraklar yarıya indirilecek. Cenaze günü resmi matem ilan edilecek." ifadelerini kullandı.

Polonya'nın Ankara Büyükelçisi Marcin Wilczek ise son yaşanan olayın Polonya halkını çok üzdüğünü ve Türk halkının acılarını paylaştığı için minnettar olduklarını belirtti. Wilczek, aldıkları bu dileklerin iki ülkenin dostluğu için çok önemli olduğunu sözlerine ekledi.
 

Türkiye'de de resmi matem günü ilan edilecek...

Yorumlar

Misafir ~ 14 yıl önce
biz 17 ağustos depreminde 10 binlerce vatandaşımızı kaybettiğimizde plonya hükümeti resmi yas falanmı ilan etmişti. hatırlayamadımda. eğer öyle olmuşsa yerinde bir karar. eğer öyle değilse ............! tamam üzücü bir olay acılarını paylaşıyorum bende ancak; polonya ile resmi olarak yaslarını paylaşacak kadar yakın olduğumuzu düşünmüyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Polonya halkının acılarını yürekten paylaşıyor başı sağolsun dileklerimi iletiyorum...bence de hükümetimizin almış olduğu karar yerinde bir karar bayrakların yarıya indirilmesi ve yas günü ilan edilmesi bu durum ülkeler arası ilişkiyi dahada güçlü hale getireceğine inanıyorum

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Polonya halkının başısağolsun acılarını bir Tc vatandaşı olarak yürekten paylaşıyorum hükümetimizin almış olduğu bayrakların yarıya indirilmesi ve bir günlük yas ilan edilmesi kararını da bir vatandaş olarak destekliyorum bu durum ülkemiz ile Polonya arası ilişkilerin geliştirilmesine katkıda bulunacağına da inanıyorum

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
YALAKALIGA DEVAM ! TurkAir

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000