15 Ocak 2020, Çarşamba 15:23:15

Türkiye yıl sonuna kadar F-35 için üretime devam edecek

ABD’li Defense One, Pentagon'un mart ayının sonuna kadar Türkiye’de gerçekleşen F-35 üretiminin tamamen biteceği açıklamasını yalanladı. Buna göre üretim, 2020 yılı boyunca sürecek.
  • f35 terine c47 yapalım
  • ABDye 500 milyon dolara mal olacak demissiniz de Turkiye'ye kaca mal olacak ondan hic bahsetmemissiniz. Kaldi ki parcalarinin kritik olmasi gibi bir durum yok. Zamaninda ucak alma karsiligi bazi parcalarin Turkyede uretilmesini biz sart kostuk, yoksa hem ABD hem dunyada bizim yaptigimiz isleri yapacak cok sirket var. Boyle Ahaber gibi yayin yapacaksaniz takip etmeyelim bu siteyi.
  • Bunu yazan kişi bir uçağın en önemli parçalarının neler olduğunu biliyor mu acaba? Hele de askeri nitelikli bir ürünün parçalarını
  • uçağın koltuğu, en kıritik parça
  • gövdesiz uçakta uçanlar kritik deyince hadi canım diyorlar. Ne boş adamlar var ya gelir bir de bilmiş gibi yazıyor. F-16 üretiminden beri know how var tecrübe var scrap sayısı düşük kaliteli verilmiş ürün var hala amariga bize niye veriyo falan diyor.Cehalet ruhlarına işlemiş kör olmuşlar
  • Hemde paşa paşa yapaçak türkiye o parçalari
  • en kritik hatta hayati parçalar hatta tarihin en önemli parçaları hatta son 1000 yılın en önemli parçaları!
  • İhtimalle taşeron üreticiler ne ürettiğinin vile farkında değildir. Teknik resime göre yapıp gönderiyorlardır.
  • Maalesef bu ucaga alternatif yok, eger bir hata yapip da ruslarda SU alirsak askeri kapasite olarak bittik demektir. Eldeki F16lar hem yas olarak hem de kullanim yukunden cok yiprandilar, yerli ucaga kadar idare edemeyecekler, hicbir sey yapilmasa acilen block 30lar viper modernizasyonuna alinmali zira yunanistan f35leri aldigi an isimiz zorlasacak. tum bunlar olurken karar vericilerin bilgisizligi insani kahrediyor.
  • Aslında biz üretiyoruz bu uçakları.Konyada gizli üretim merkezinde. Ordan ABD alıyor

Türkiye’yi, Rus S-400 alımından sonra F-35 programında çıkaran ABD, yine de jetlerin üretimi konusunda Türkiye’ye bağımlı olmaya devam ediyor.

Pentagon’un Satın Alma ve İdame İşlerinden Sorumlu Müsteşar Yardımcısı Ellen Lord, geçtiğimiz günlerde Türkiye’deki F-35 parça üretiminin tamamını Mart 2020’ye kadar ABD’ye taşınacağını duyurdu.

"TAŞINMA 2020'NİN SONUNA KADAR BİTMEYECEK"

Ancak Pentagon’daki kaynaklardan gelen bilgilere göre, Lord’un bu iddiaları gerçeği yansıtmıyor.

Defense One’a Pentagon yetkilileri, F-35 parçalarının üretiminin ABD’ye taşınma işinin 2020 yılının sonuna kadar tamamlanmayacağı görüşünde.

EN KRİTİK PARÇALAR TÜRKİYE'DE ÜRETİLİYOR

Lockheed Martin ve Pratt, ürettiği F-35’lerin en önemli parçaları için Türkiye’yle birkaç yıldan fazla sürecek bir kontrata sahip.

Pentagon yetkililerinden gelen bu bilgi, ABD’nin tüm yaptırım tehditlerine rağmen Türkiye’ye bağımlı olduğunu bir kez daha gözler önüne seriyor.

Ondan fazla Türk firma, F-35’lerin 900’den fazla parçasını üretiyor. Türkiye’yi bu önemli üretim zincirinden çıkarmak da ABD’ye 500 ila 600 milyon dolarlık bir miktara mâl olacak.
 

Türkiye yıl sonuna kadar F-35 için üretime devam edecek

Yorumlar Tüm Yorumlar (15)

remzi ~ 4 yıl önce
f35 terine c47 yapalım

Yanıtla

Kalan karakter 1000
bize neye mal oldu ~ 4 yıl önce
ABDye 500 milyon dolara mal olacak demissiniz de Turkiye'ye kaca mal olacak ondan hic bahsetmemissiniz. Kaldi ki parcalarinin kritik olmasi gibi bir durum yok. Zamaninda ucak alma karsiligi bazi parcalarin Turkyede uretilmesini biz sart kostuk, yoksa hem ABD hem dunyada bizim yaptigimiz isleri yapacak cok sirket var. Boyle Ahaber gibi yayin yapacaksaniz takip etmeyelim bu siteyi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bir garip laf ~ 4 yıl önce
Bunu yazan kişi bir uçağın en önemli parçalarının neler olduğunu biliyor mu acaba? Hele de askeri nitelikli bir ürünün parçalarını

Yanıtla

Kalan karakter 1000
uçağın ~ 4 yıl önce
uçağın koltuğu, en kıritik parça

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Elbette Kritik ~ 4 yıl önce
gövdesiz uçakta uçanlar kritik deyince hadi canım diyorlar. Ne boş adamlar var ya gelir bir de bilmiş gibi yazıyor. F-16 üretiminden beri know how var tecrübe var scrap sayısı düşük kaliteli verilmiş ürün var hala amariga bize niye veriyo falan diyor.Cehalet ruhlarına işlemiş kör olmuşlar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Korsanpilot ~ 4 yıl önce
Hemde paşa paşa yapaçak türkiye o parçalari

Yanıtla

Kalan karakter 1000
en kritik ~ 4 yıl önce
en kritik hatta hayati parçalar hatta tarihin en önemli parçaları hatta son 1000 yılın en önemli parçaları!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Büyük ~ 4 yıl önce
İhtimalle taşeron üreticiler ne ürettiğinin vile farkında değildir. Teknik resime göre yapıp gönderiyorlardır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
45 32 Merkez ~ 4 yıl önce
Maalesef bu ucaga alternatif yok, eger bir hata yapip da ruslarda SU alirsak askeri kapasite olarak bittik demektir. Eldeki F16lar hem yas olarak hem de kullanim yukunden cok yiprandilar, yerli ucaga kadar idare edemeyecekler, hicbir sey yapilmasa acilen block 30lar viper modernizasyonuna alinmali zira yunanistan f35leri aldigi an isimiz zorlasacak. tum bunlar olurken karar vericilerin bilgisizligi insani kahrediyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
F35 Pilotu ~ 4 yıl önce
Aslında biz üretiyoruz bu uçakları.Konyada gizli üretim merkezinde. Ordan ABD alıyor

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000