11 Ağustos 2008, Pazartesi 13:35:12

Türkiye yardım uçağına izin vermedi mi?

Türkiye'nin, Gürcistan'a yardım malzemesi götüren Ukrayna kargo uçağının hava sahasına girmesine izin vermediği öne sürüldü.
  • Bahse konu havayolunun Türkiye Temsilciliği tarafımızca yapılmakta olup bugün 1029 da Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’ne Transit geçiş müsaadesi talebi yapılmış olup kendileri ile yapılan görüşmede Havayolu kodu nun Kızılhaç’a ait olması nedeni ile Kızılhaç ile Havayolu arasındaki anlaşma talep edilmiştir. Havayolundan istenen anlaşma 1406 da Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’ne gönderilmiş ve 14:16 da yazılı şekilde uçuş izni tarafımıza geçilmiştir. Uçuş izninin alınmasında SHGM den kaynaklanan bir aksama olmadığı gibi, bugüne dek olduğu gibi mevzuat gereği prosedürler dahilinde ve insani yardım uçuşu olması nedeni ile iyi niyetle işlemleri hızlandırarak iznin süratle verildiğini belirtmek isteriz. Halis Din Merkür Uluslararası Taşımacılık Turizm ve Havacılık A.Ş.

Rus RBK ajansının haberine göre, Ukrayna Dışişleri Bakanı Volodimir Ogrizko, içinde insani yardım malzemesi olan bir kargo uçağını Türkiye'nin hava koridorunu kapatması nedeniyle Gürcistan'a gönderemediklerini söyledi.

Ogrizko, yardım malzemesi taşıyan uçağı bugün Gürcistan'a gönderebilecekleri umudunu dile getirdi.

Rusya'nın çatışmaların patlak vermesinin ardından Gürcistan ile tüm hava bağlantısını yasaklaması yüzünden Gürcistan'dan Rusya'ya gitmek isteyenler Kiev üzerinden uçmak zorunda kalmışlardı.

Türkiye yardım uçağına izin vermedi mi?

Yorumlar

Halis ~ 16 yıl önce
Bahse konu havayolunun Türkiye Temsilciliği tarafımızca yapılmakta olup bugün 1029 da Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’ne Transit geçiş müsaadesi talebi yapılmış olup kendileri ile yapılan görüşmede Havayolu kodu nun Kızılhaç’a ait olması nedeni ile Kızılhaç ile Havayolu arasındaki anlaşma talep edilmiştir. Havayolundan istenen anlaşma 1406 da Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’ne gönderilmiş ve 14:16 da yazılı şekilde uçuş izni tarafımıza geçilmiştir. Uçuş izninin alınmasında SHGM den kaynaklanan bir aksama olmadığı gibi, bugüne dek olduğu gibi mevzuat gereği prosedürler dahilinde ve insani yardım uçuşu olması nedeni ile iyi niyetle işlemleri hızlandırarak iznin süratle verildiğini belirtmek isteriz. Halis Din Merkür Uluslararası Taşımacılık Turizm ve Havacılık A.Ş.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000