20 Ağustos 2009, Perşembe 07:27:21

Türkiye yamaç paraşütünü sevdi

Tehlikeli bir spor olarak görülen, ancak iyi bir eğitim alınarak kurallara uyulduğu takdirde bisiklete binerken yaşanması muhtemel kazadan bile daha az risk taşıdığı belirtilen yamaç paraşütünün, Türkiye'de yaygınlaşmaya başladığı bildirildi.

Dünya Yamaç Paraşütü Kupası Başkan Yardımcısı ve Milli Sporcu Semih Sayır, yaptığı açıklamada, yamaç paraşütünün gelişmesi için büyük çaba gösterdiklerini söyledi.

Yeni kurulan Hava Sporları Federasyonu'nun yılbaşından itibaren aktif olarak çalışmalara başladığını belirten Sayır, böylelikle yamaç paraşütünün gerek sporcu gerekse uçuş alanları açısından önemli bir potansiyeli barındıran Türkiye'de daha da gelişeceğine inandığını ifade etti.

Yamaç paraşütüne olan ilginin her geçen gün artığını vurgulayan Sayır, şöyle konuştu:

''Ülkemizdeki çok sayıda üniversitede yamaç paraşütü kulübü var. Bunlar kendi içlerinde eğitim veriyorlar. Buna her yıl yeni gençler ekleniyor. Dolayısıyla buradan gelen güçlü bir potansiyel var. Ayrıca çevremizdeki yetenekli gördüğümüz gençlere ücretsiz eğitim veriyoruz. Bugün ülkemizde aktif olan 1200 civarında paraşütçü bulunuyor. Diğer ülkelerle kıyaslandığında, yamaç paraşütünün en hızlı geliştiği ülke Türkiye. İnanıyorum ki, 3 yıl içinde Türkiye Avrupa'da ilk 3, dünyada da ilk 5'e girebilir.''

Türkiye'nin aynı zamanda uçuş yerleri açısından en şanslı ülkelerden biri olduğuna dikkati çeken Sayır, bu potansiyelin ancak yüzde 10'unun kullanılabildiğini kaydetti.

Bu nedenle yeni uçuş alanlarının keşfedilerek yamaç paraşütüne kazandırılması gerektiğini dile getiren Sayır, ''Bazıları ufak tefek, bazıları öğrenciler için, bazıları da gelişmiş pilotlar için olmak üzere Türkiye'nin hemen her ilinde bir uçuş yeri var. Buraların keşfedilmesi gerekiyor. Bu konuda birkaç arkadaşla farklı kalkış alanları belirliyoruz. Son bir yıl içinde eğitim verilebilecek ve yarış gerçekleştirilebilecek 5-6 yer tespit ettik'' diye konuştu.

Türkiye'de yamaç paraşütüyle aktif olarak uğraşan 1200 civarında sporcu bulunduğuna işaret eden Sayır, bu sayının Hava Sporları Federasyonu'nun yapacağı çalışma ile artacağını bildirdi.

(Sporx)

Türkiye yamaç paraşütünü sevdi

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000