07 Ağustos 2019, Çarşamba 11:02:08

Türkiye Uzay Ajansı Başkanı Serdar Hüseyin Yıldırım oldu

Türkiye Uzay Ajansı Başkanlığı ve Yönetim Kurulu Başkanlığı ile Yönetim Kurulu üyeliklerine yapılan atamalar Resmi Gazete'de yayımlandı.
  • Adamlar uzay ajansı kuruyor onada bahane üretiyorlar. Heykel açılışı yapsalardı daha çok taktir toplarlardı.
  • Koskoca turk havacılık ve UZAY SANAYII den bir kişinin bile uzay ajansına seçilmemesi manidardır
  • Uzay kim biz kim yaaa!!!!!
  • Acaba Uzayı Belgesel Izleyerekmi Öğreniyor:) Ilerde Bununla röportaj yapılmasını ve uzay ile ilgili sorulacak sorulara nasıl cvp vereceğini Cok merak ediyorum ah ülkem ah
  • Niye hep aynı yöneticileri başka başka görevlerde görüyoruz. Bu görevleri icra edecek başka insanlar yok mu?
  • Hade bakam. Baslasinlar Mars'a TOKİ araclari gondermeye. Bu arada kim yapiyor atamayi, akp genel baskani mi? Tuhaf bir adam o da...
  • Kaliteli bir insan serdar huseyin dhmi de keske daha fazla calissaydi adamda kibir namina bisey yoktu.cok mutevazi birisiydi.dhminin içinden gelmediğinden isleyisi kavrayamadi devletci bir insandi fazla dhmi de duramadi ama bu kurumun basina gecirlmesine cok sevindim
  • Selocan, memocan, ganican da kim. Bir ara ErzinCAN ve diğer CANlar vardı. Yeni Can lar mı türedi yaw. Bu Can lar da bitmedi gitti.
  • DHMİ büyük kaybı ufkunu açabilirdi malesef devlet bürakrasisi engelledi
  • artık fezaya akpgenclik kolları baskanını gondeririz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla yayımlanan atama kararlarına göre, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Havacılık ve Uzay Teknolojileri Genel Müdürü Serdar Hüseyin Yıldırım, Türkiye Uzay Ajansı Başkanı ve Yönetim Kurulu Başkanı olarak atandı.

Türkiye Uzay Ajansı Yönetim Kurulu üyeliklerine ise Prof. Dr. Yurdanur Tulunay, Prof. Dr. Sacit Özdemir, Doç. Dr. Lokman Kuzu, Dr. Ahmed Halid Akgiray, Cenk Şen ve Murat İkinci getirildi.

Söz konusu atamalar, 23 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi'nin 6'ncı maddesi ile 3 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin 2 ve 3'üncü maddeleri gereğince yapıldı.

SERDAR HÜSEYİN YILDIRIM KİMDİR?

1961 yılanda İstanbul Üsküdar'da doğan Serdar Hüseyin Yıldırım, Kadıköy Anadolu Lisesi ve İTÜ Uçak Mühendisliği bölümünde okudu. 1980'de Berlin Teknik Üniversitesine yatay geçiş yapan Yıldırım, Ulaşım Bilimleri Fakültesi Havacılık ve Uzay Bilimleri bölümünü bitirdi. Aynı üniversitede yüksek lisansını Havayolu İşletmeciliği dalında tamamlayarak 1987 yılında yurda dönen Yıldırım, askerlik hizmetini Hava Kuvvetleri Komutanlığında yedek subay olarak yaptı.

1989 yılında havacılık sektöründe göreve başlayan Yıldırım, çeşitli havayollarında yönetici olarak 12 yıl görev yaptı. Daha sonra yurt dışında çeşitli ülkelerde proje danışmanlığı yapan Serdar Hüseyin Yıldırım, Kadir Has Üniversitesinde 5 yıl süreyle havayolu işletmeciliği dersi verdi.

2015 yılında Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Yönetim Kurulu Başkanlığı ve Genel Müdürlüğüne atanan Yıldırım, 2016 yılında Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığında müşavir olarak görevlendirildi.

Yıldırım, 2018 yılında Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı bünyesindeki Havacılık ve Uzay Teknolojileri Genel Müdürlüğü görevine getirildi.

İngilizce ve Almanca bilen Serdar Hüseyin Yıldırım, evli ve 4 çocuk babası.

Türkiye Uzay Ajansı Başkanı Serdar Hüseyin Yıldırım oldu

Yorumlar Tüm Yorumlar (28)

Space ~ 5 yıl önce
Adamlar uzay ajansı kuruyor onada bahane üretiyorlar. Heykel açılışı yapsalardı daha çok taktir toplarlardı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tusas ~ 5 yıl önce
Koskoca turk havacılık ve UZAY SANAYII den bir kişinin bile uzay ajansına seçilmemesi manidardır

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Calamity ~ 5 yıl önce
Uzay kim biz kim yaaa!!!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Heykel ~ 5 yıl önce
Uzayla ne işimiz olur öyle değil mi, bizim heykel yapmamız lazım.
Merak ~ 5 yıl önce
Acaba Uzayı Belgesel Izleyerekmi Öğreniyor:) Ilerde Bununla röportaj yapılmasını ve uzay ile ilgili sorulacak sorulara nasıl cvp vereceğini Cok merak ediyorum ah ülkem ah

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Aynı ~ 5 yıl önce
Niye hep aynı yöneticileri başka başka görevlerde görüyoruz. Bu görevleri icra edecek başka insanlar yok mu?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Uzayli ~ 5 yıl önce
Hade bakam. Baslasinlar Mars'a TOKİ araclari gondermeye. Bu arada kim yapiyor atamayi, akp genel baskani mi? Tuhaf bir adam o da...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Atsepçi ~ 5 yıl önce
Kaliteli bir insan serdar huseyin dhmi de keske daha fazla calissaydi adamda kibir namina bisey yoktu.cok mutevazi birisiydi.dhminin içinden gelmediğinden isleyisi kavrayamadi devletci bir insandi fazla dhmi de duramadi ama bu kurumun basina gecirlmesine cok sevindim

Yanıtla

Kalan karakter 1000
CANlar ~ 5 yıl önce
Selocan, memocan, ganican da kim. Bir ara ErzinCAN ve diğer CANlar vardı. Yeni Can lar mı türedi yaw. Bu Can lar da bitmedi gitti.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 5 yıl önce
DHMİ büyük kaybı ufkunu açabilirdi malesef devlet bürakrasisi engelledi

Yanıtla

Kalan karakter 1000
VeVo ~ 5 yıl önce
artık fezaya akpgenclik kolları baskanını gondeririz

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000