10 Nisan 2021, Cumartesi 11:05:52

Türkiye uçuşlarıyla ilgili ilk sinyal geldi

Rusya'da bugün devlet Türkiye'de yaşanan rekor koronavirüs (Covid-19) vakaları karşısında turizm bakımından alınabilecek tedbirleri değerlendirirken, "içeriden" ilk haber basına yansıdı.

Dojd TV, bir resmi kaynaktan edindiği bilgiye göre, Türkiye uçuş seferleri için şu noktada bir kısıtlama düşünülmediğini belirtti. Görevli, "Şimdilik olduğu gibi bırakılacak" ifadelerini kullandı.

Forbes dergisi de kendi kaynağına dayandırarak, "Şimdilik Türkiye uçuşlarını durdurmama kararı alındığını" yazdı.

Diğer taraftan RIA Novosti, Koronavirüs kurulunun üyeleri Ulaştırma Bakanlığı, Federal Hava Taşımacılığı Ajansı ile Rospotrebnadzor temsilcilerinin dün düzenlediği toplantısında bir neticeye ulaşılmadığını, kararın pazartesiye bırakıldığını açıkladı.

Fakat bu hususta daha resmi bir açıklama gelmedi. Geneli "olumlu", bir takımı "olumsuz" haberler olsa da, devletten resmi açıklama yapılmadan net bir tablo ortaya çıkmayacak.

Turizm sektöründen bir takım kaynaklar halen, 12 Nisan tarihinden başlayarak bir ay süre ile durdurulmasının değerlendirildiğini öne sürüyor.

Başka bir kaynak, bakanlar heyetinin bugün düzenlenecek toplantısında bu meselede bir karara varılmasının beklenmediğini ifade etti.

Diğer taraftan Kommersant gazetesi tam tersine, "Görüştüğümüz üç farklı kaynak bu konuda bugün bir resmi açıklanmasını bekliyor" haberini paylaştı.

Yine Kommersant, bir kaynağına dayandırdığı belirterek, "Kararın Başkan Putin'in katılımıyla alınabileceğini, çünkü yüksek ekonomik ve politik riskler taşıdığını" yazdı.

İnterfax'a açıklama yapan bir kaynak, "Koronavirüs kurulunun üyeleri Ulaştırma Bakanlığı, Federal Hava Taşımacılığı Ajansı ve Rospotrebnadzor temsilcileriyle bir toplantı yapılıyor. Gündemde tek bir konu var: Türkiye'den koronavirüs varyantlarının girişini önlemeye yönelik adımlar. Öneriler arasında bir ay süreyle charter ve düzenli seferlerin durdurulması da var. Ama İstanbul'a seferler devam edebilir" ifadeleri kullandı.

Dün Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile Başkan Erdoğan yaptıkları telefon konuşmasında meseleyi değerlendirdiler. Türk devletinin koronavirüs (Covid-19) salgınıyla mücadele için aldığı tedbirleri belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, önceliklerden birinin yabancı turistlerin sağlığının korunması olduğunu belirtti. İki lider, Türkiye'yi ziyaret eden Rusya vatandaşlarının sağlığının korunması adına alakalı kurumlar arasında sıkı temaslar kurulmasına karar verdi.

Diğer taraftan aşırı milliyetçi Rus politikacı Jirinovski de Türkiye ile hava taşımacılığının tamamıyla kesilmesini tavsiye etti.

Türkiye uçuşlarıyla ilgili ilk sinyal geldi

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000