11 Ekim 2020, Pazar 17:29:11

Türkiye seyahat sınırlaması uygulamayan 8 ülkeden biri

Uluslararası Hava Taşımacılığı Birliği'nin (IATA) "dünyada uygulanan seyahat sınırlamaları" ile ilgili haritasında, sınırlama uygulamayan 8 ülke arasında Türkiye de yer alıyor.
  • Dogru olan hareket bumu ? Kim olursan , ne olursan gel , dimi ?
  • Yahu muhasebeci kadri kardes yahu Sen ne zaman aviation expert oldun da şimdide corona Covid Expert i mi oldun arkadaş? Sen kimsinki de bbc ye Türkiye adina konusuyon be arkadaş? Bu ne aymazlık yahu? BBC tekrar sorunca geri vites yapıp test yetkisi sağlık başkanlığındadır deyip sıyırdın heeee??:))
  • Ülkemizde Turizm önemli olduğu için olabilir.. mesela Muğla'daki havalimanları sezonluk işçi çalıştırıyor bu yıl 3 ay maaş alip sezonu beklicez
  • Sözde kimseye ihtiyacı olmayan,dünya'nın gıpta ettiği,kıskandığı,ekonomisinin şahlandığı ülkenin elin adamının turistine,parasına nasıl muhtaç olduğunun kanıtı. Üstelik bu gelenler AB üyesi ülke vatandaşlarıysa günü geçmiş kimlikle bile gelip 9 ay hiçö çıkmadan kalabiliyorlar,vergisiz ev,arsa alabiliyorlar ! O kadar aç ve muhtacız anlayın.
  • Ülkenin insana verdiği değer yönetim zihniyetinin göstergesidir.zihniyet beton olduğuna göre insanın ve doğanın herhangi bir önemi yoktur..! Bakınız havalimanı, kanal istanbul, siyanürle altın çıkaran kanadalı maden şirketlerinin mahvettiği ormanlık alanlar, hes kurularak mahvedilen doğal alanlar vs vs vs...! Betona boğulan şehirler..!! Zihniyet beton , beyin beton..!
  • Thy resmen ölüm ve hastalik tasiyor ulkemize milletimize. Onune gelen geliyor
  • Önlem filan yok ulke yok gecen hanina dondu zimbabwe’ye dondu. Havayolu sirketleri hayatimizi tehlikeye atiyor para ugruna covidlileri tasiyor sirf 3 dolar turizm geliri icin
  • Evet malesef Türkiyede insan verilen deger yok helle isin icine para gidince. Aslinda bu test olayi von kolay. TÜRKIYEYE GELMEDEN ÖNCE HERKES KENDI ÜLKESINDE PCR TESTI YAPACAK VE NEGATIF OLANLAR UCSGA BINECEK.
  • "Türkiye, turizim geliri çok önemli olduğu için bir sınırlama uygulamıyor". İşte, güzel ülkemde insana verilen değer. Günlerdir yarım kalan işlerin tamamlanması için Vietnam'a gitmeye çalışıyorum. Mart ayında, Hanoi'den kalkan retro boyalı A330-200 ile, son sefer olduğu için, geri dönmek zorunda kalmıştım. Önce, beni davet eden firma -ki Vietnam'ın tekstil sektöründe önde gelen firmalarından biri- bana ancak 1 ayda oradaki yerel yetkililerden vize mektubu alabildi. Daha sonra Ankara'daki Vietnam konsolosluğu pasaportumu 3 gün ara ile yapılan negatif sonuçlu PCR testi ile kabul etti. Daha vizenin ne zaman çıkacağı belli değil. Çünkü, kalacağım oteldeki yetkiliden, beni havaalanında karşılama, doğrudan otele götürme ve oteldeki 1 odada 15 gün karantinada tutma taahütnamesi alacaklarını söylüyorlar. Eğer olurda vize çıkarsa, Katar Havayolları ile gitmek zorundayım. THY daha seferlere başlayamadı. İşte insanına değer veren ülkeler böyle yapıyor. Saygılarımla
  • az gelişmiş, üçüncü dünya ülkesi zihniyeti, maalesef...

Uluslararası Hava Taşımacılığı Birliği'nin (IATA) "dünyada uygulanan seyahat sınırlamaları" ile ilgili haritasında, sınırlama uygulamayan 8 ülke arasında Türkiye de yer alıyor.

Türkiye'ye yapılan uçuşlar kapsamında gelen yolculardan test yaptırmaları istenmiyor. Kişilerin kendilerini bazı diğer ülkelerde olduğu gibi karantinaya alma zorunluluğu da yok.

Ancak havalimanları Haziran ayında yeniden faaliyete geçerken dile getirilen önlemler arasında, havalimanlarında gelen yolculara test yapılması da vardı.

1 Haziran'da BBC Türkçe'ye konuşan, "Sağlık Bakanlığı ile beraber, yurt dışından gelen bütün yolcuları Türkiye'ye girecek bütün yolcuları testten geçireceğiz. Yaklaşık 2 saat içinde bu testin sonucu çıkacak ve negatif olanlar gönül rahatlığıyla ülkeye girecek, biz de onları ülkemize kabul edeceğiz" demişti.

Samsunlu, "İstanbul, Sabiha Gökçen, Antalya, Ankara fark etmez, Türkiye'ye giren her yolcu testten geçecek" diye konuşmuştu.

Ancak şu anda Türkiye'de hiçbir havalimanında gelen yolcuya mecburi test yapılmıyor.

Havayolu 101 internet sitesinden Dr. Abdullah Nergiz, bu durumu "Türkiye, turizim geliri çok önemli olduğu için bir sınırlama uygulamıyor" şeklinde açıklıyor.

Nergiz, benzer şekilde ekonomisinde turizm geliri büyük önem taşıyan Endonezya ve Malezya'nın 31 Aralık'a kadar kapılarını turistlere kapatmış durumda olduğuna dikkat çekiyor.

Koca'nın 'Her vaka, hasta değildir' açıklaması

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, yaşanan tartışmalar sonrası 30 Eylül'de yaptığı açıklamada, kamuoyuna Temmuz ayından itibaren vaka sayılarının değil, hasta sayılarının açıklandığını duyurmuştu.

Fahrettin Koca, "Salgınla mücadele sürecinde, devletimiz, halkının sağlığı kadar, ulusal çıkarlarını da korumaktadır" demişti.

Koca'nın "Her vaka, hasta değildir. Çünkü testi pozitif çıktığı halde hiçbir semptom göstermeyenler var ve büyük çoğunluğu bunlar oluşturuyor" şeklindeki sözleri sonrası İngiltere dahil bazı ülkeler Türkiye'yi seyahat sınırlaması uygulanan ülkeler listesine ekledi.

Japonya da 1 Ekim'den itibaren Türkiye'ye tarihinde ilk kez vize uygulamaya başladı.

Havacılık uzmanı Abdullah Nergiz, Türkiye'nin seyahat politikasının "Gelin, nasıl gelirseniz gelin der gibi" olduğunu savunuyor.

'Tüm önlemler en üst düzeyde alınıyor'

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Eylül ayına ilişkin olarak yaptığı açıklamada, dış hatlar uçak trafiğinin 32 bin 497 olarak gerçekleştiğini duyurdu. Bu trafiğin büyük bir kısmı Antalya özelinde gerçekleşti.

Bakanlık, "Havaalanı ve otel arasındaki her noktada gerekli önlemlerin en üst düzeyde alındığını" savunuyor.

BBC Türkçe, havalimanlarındaki test yapılması taahhüdü ile ilgili İGA Havalimanları ile temasa geçti.

İGA yetkilileri, havalimanlarında test yapılması konusunda karar yetkisinin Sağlık Bakanlığı'nda olduğunu söyledi.

BBC Türkçe, birçok ülkede ikinci dalganın yaşanması nedeniyle "Yurt dışından Türkiye'ye yapılan seyahatler ile ilgili bir önlem alınıp alınmayacağına ilişkin olarak" Sağlık Bakanlığı yetkilileri ile temasa geçti. Ancak bakanlık sorulara yanıt vermedi.

Türkiye seyahat sınırlaması uygulamayan 8 ülkeden biri

Yorumlar Tüm Yorumlar (16)

Peki ~ 4 yıl önce
Dogru olan hareket bumu ? Kim olursan , ne olursan gel , dimi ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yaaa kadriiiii...yuuhh be arkadaş. ~ 4 yıl önce
Yahu muhasebeci kadri kardes yahu Sen ne zaman aviation expert oldun da şimdide corona Covid Expert i mi oldun arkadaş? Sen kimsinki de bbc ye Türkiye adina konusuyon be arkadaş? Bu ne aymazlık yahu? BBC tekrar sorunca geri vites yapıp test yetkisi sağlık başkanlığındadır deyip sıyırdın heeee??:))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bjv ~ 4 yıl önce
Ülkemizde Turizm önemli olduğu için olabilir.. mesela Muğla'daki havalimanları sezonluk işçi çalıştırıyor bu yıl 3 ay maaş alip sezonu beklicez

Yanıtla

Kalan karakter 1000
hal ortada ~ 4 yıl önce
Sözde kimseye ihtiyacı olmayan,dünya'nın gıpta ettiği,kıskandığı,ekonomisinin şahlandığı ülkenin elin adamının turistine,parasına nasıl muhtaç olduğunun kanıtı. Üstelik bu gelenler AB üyesi ülke vatandaşlarıysa günü geçmiş kimlikle bile gelip 9 ay hiçö çıkmadan kalabiliyorlar,vergisiz ev,arsa alabiliyorlar ! O kadar aç ve muhtacız anlayın.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
... ~ 4 yıl önce
Ülkenin insana verdiği değer yönetim zihniyetinin göstergesidir.zihniyet beton olduğuna göre insanın ve doğanın herhangi bir önemi yoktur..! Bakınız havalimanı, kanal istanbul, siyanürle altın çıkaran kanadalı maden şirketlerinin mahvettiği ormanlık alanlar, hes kurularak mahvedilen doğal alanlar vs vs vs...! Betona boğulan şehirler..!! Zihniyet beton , beyin beton..!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Rezalet ~ 4 yıl önce
Thy resmen ölüm ve hastalik tasiyor ulkemize milletimize. Onune gelen geliyor

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Önlem ~ 4 yıl önce
Önlem filan yok ulke yok gecen hanina dondu zimbabwe’ye dondu. Havayolu sirketleri hayatimizi tehlikeye atiyor para ugruna covidlileri tasiyor sirf 3 dolar turizm geliri icin

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ümit ~ 4 yıl önce
Evet malesef Türkiyede insan verilen deger yok helle isin icine para gidince. Aslinda bu test olayi von kolay. TÜRKIYEYE GELMEDEN ÖNCE HERKES KENDI ÜLKESINDE PCR TESTI YAPACAK VE NEGATIF OLANLAR UCSGA BINECEK.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Gunel ~ 4 yıl önce
Fahrettin koca doğru yapıyor,belirtin yoksa sağlıkliysam, niye hasta kabul edilecegiz,bu test isindende para kazanılıyor iyice ticarete döktüler bu işi hem de testlerin doğruluk payı ne bir öğrenin negatifsen 1 saat sonra pozitif olabilirsin böyle saçma şey mi olur.
Olsun ~ 4 yıl önce
Afrika istiyor ama biz istemiyoruz
U4u37r ~ 4 yıl önce
Bir ve bir ve 3bu e
Sürücü ~ 4 yıl önce
"Türkiye, turizim geliri çok önemli olduğu için bir sınırlama uygulamıyor". İşte, güzel ülkemde insana verilen değer. Günlerdir yarım kalan işlerin tamamlanması için Vietnam'a gitmeye çalışıyorum. Mart ayında, Hanoi'den kalkan retro boyalı A330-200 ile, son sefer olduğu için, geri dönmek zorunda kalmıştım. Önce, beni davet eden firma -ki Vietnam'ın tekstil sektöründe önde gelen firmalarından biri- bana ancak 1 ayda oradaki yerel yetkililerden vize mektubu alabildi. Daha sonra Ankara'daki Vietnam konsolosluğu pasaportumu 3 gün ara ile yapılan negatif sonuçlu PCR testi ile kabul etti. Daha vizenin ne zaman çıkacağı belli değil. Çünkü, kalacağım oteldeki yetkiliden, beni havaalanında karşılama, doğrudan otele götürme ve oteldeki 1 odada 15 gün karantinada tutma taahütnamesi alacaklarını söylüyorlar. Eğer olurda vize çıkarsa, Katar Havayolları ile gitmek zorundayım. THY daha seferlere başlayamadı. İşte insanına değer veren ülkeler böyle yapıyor. Saygılarımla

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bruno ~ 4 yıl önce
Vietnam tüm havalimanları yabancılara kapatmış durumda Eylül ortasından beri uçuş yok
yurttaş ~ 4 yıl önce
az gelişmiş, üçüncü dünya ülkesi zihniyeti, maalesef...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000