06 Haziran 2020, Cumartesi 14:07:43

Türkiye orman yangınları için Rus uçaklarını getiriyor

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli ile Türk Hava Kurumu (THK) arasında geçtiğimiz yaz tartışma yaşanmış, bakanlık THK’nın uçaklarını kullanmamıştı. THK ile çalışmaktan tamamıyla vazgeçen bakanlık, Rus yapımı Beriev-200 tipi uçakları getirme kararı aldı.
  • Bu yorum eleştiri sınırlarını aştığı için sansürlenmiştir.
  • ZAMANINDA BEDAVA ATLAYIŞLAR YAPILIRKEN THK İNSAN KAYNAKLARI BİLDİĞİ HALDE SUSTU. KAYYUM ARTIK GELDİ BAKALIM NE YAPACAKLAR.. İŞİN KÖTÜ TARAFI BU ATLAYIŞLARI YAPANLAR ARASINDA KURUM ÇALIŞANLARIDA VAR..KÜRŞAT ATILGAN GENEL BAŞKANDI OZAMAN!!! OSMAN YILDIRIM DÖNEMİNEDE BAKILSIN...
  • ihaleyi daha pahalıya, hem de daha kısa zaman önce 33 askerimizi şehit eden ruslara vermişler. yanlış hatırlamıyorsam benzer ihale tam ruslar 33 askerimizi şehit etmeden önce de yapılmak istenmişti ama 33 askerimizin acısı kor ateşi gibi düştüğünde heralde oflaya puflaya iptal edilmek zorunda kaldı birileri
  • Mis gibi Rus uçaklarını kiralamak varken külüstür Türk uçağı mı kiralansaydı? Ne istiyorsunuz yani? Para kazanmasın mı Ruslar? Hem bakın sözleşmede ne güzel "Aynı anda Rusya ve Türkiye'de yangın çıkarsa, önce Rusya'daki yangın söndürülür" yazmışlar.
  • Hani yerli e milli prensibinizdi.1 ayda 750000 tl ücret alan adamın şükredin dediği memeleketimin ......
  • İn torunları memleketi vatan evlatlarına bırakacak değiller herhalde. Ya ingilize, ya rusa ya da donald amcaya verecekler ihaleleri.
  • IBAN verdiler mi acaba? Rusları ayağa kaldırmak için para yatırmak isteyen olabilir.
  • THK yı yok etme çabaları son hızıyla devam ediyor. Elinde uçak varken kullanmıyor dışarıdan uçak kiralıyorsun. Kavga yapabilirsin ama harcadığın her kuruş bizim cebimizden çıkıyor, yönetimde küsmek diye birşey olur mu? Yoksa kiralamanın avantajları mı kullanılıyor? Rusların hakaretleri tatlı geliyor gibi. Ülkemizin uçak fabrikalarının kapatılması gibi aynı oyunlar oynanıyor. Rus uçak-helikopterlerine bu kadar bağımlılık nedendir? Eldeki uçaklar şimdiye kadar yeterliydi, neden yetmez oldular acaba?
  • Yazık
  • gerçekten yerli ve milli bir davranış olmuş. sonuçta yerli ve milli rus şirketi dururken türk kurumuna verilecek değildi ya

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli ile Türk Hava Kurumu (THK) arasında geçtiğimiz yaz tartışma yaşanmış, bakanlık THK’nın uçaklarını kullanmamıştı. THK ile çalışmaktan tamamıyla vazgeçen bakanlık, Rus yapımı Beriev-200 tipi uçakları getirme kararı aldı.

AirportHaber'in edindiği bilgiye göre; Daha Orman Genel Müdürlüğü tarafından 8 Haziran'da Türkiye'ye getirilecek iki Beriev-200 tipi uçağın yaz sezonu boyunca görev yapacağı öğrenildi. 

Bakan Pakdemirli'nin "Benim personelim bu uçağa binmek istemiyor. Bu iş çocuk oyuncağı değil. THK'ya 1 lira borcum yok, verdikleri sertifikalara güvenmiyorum" sözleriyle Türk Hava Kurumu ile ipler koparılmıştı.

Türk Hava Kurumu'nun daha önce 5 uçaklık yangın söndürme filosu için verdiği 76 milyon TL'lik teklif pahalı olduğu gerekçesiyle kabul edilmemişti. Edinilen bilgiye göre; 2 Beriev-200 tipi anfibik yangın söndürme uçağına sezonluk 12.4 milyon dolar yani 84 milyon TL ödeneceği belirtildi.

Yüksek maliyetle kiralanacak uçaklarla ilgili sıkıntılı bir durumun daha öğrenildi. Rusya Acil Durumlar Bakanlığı'ndan temin edilecek uçakların iki ülkede aynı anda yangın çıkması durumunda, Rusya'daki yangın söndürme operasyonlarına gideceği iddia edildi.

©AirportHaber.com

Türkiye orman yangınları için Rus uçaklarını getiriyor

Yorumlar Tüm Yorumlar (44)

havacivat ~ 3 yıl önce
Bu yorum eleştiri sınırlarını aştığı için sansürlenmiştir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bedava atlayışlara baksınlar.. ~ 4 yıl önce
ZAMANINDA BEDAVA ATLAYIŞLAR YAPILIRKEN THK İNSAN KAYNAKLARI BİLDİĞİ HALDE SUSTU. KAYYUM ARTIK GELDİ BAKALIM NE YAPACAKLAR.. İŞİN KÖTÜ TARAFI BU ATLAYIŞLARI YAPANLAR ARASINDA KURUM ÇALIŞANLARIDA VAR..KÜRŞAT ATILGAN GENEL BAŞKANDI OZAMAN!!! OSMAN YILDIRIM DÖNEMİNEDE BAKILSIN...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
33 asker şehit ~ 4 yıl önce
ihaleyi daha pahalıya, hem de daha kısa zaman önce 33 askerimizi şehit eden ruslara vermişler. yanlış hatırlamıyorsam benzer ihale tam ruslar 33 askerimizi şehit etmeden önce de yapılmak istenmişti ama 33 askerimizin acısı kor ateşi gibi düştüğünde heralde oflaya puflaya iptal edilmek zorunda kaldı birileri

Yanıtla

Kalan karakter 1000
YAŞASIN ~ 4 yıl önce
Mis gibi Rus uçaklarını kiralamak varken külüstür Türk uçağı mı kiralansaydı? Ne istiyorsunuz yani? Para kazanmasın mı Ruslar? Hem bakın sözleşmede ne güzel "Aynı anda Rusya ve Türkiye'de yangın çıkarsa, önce Rusya'daki yangın söndürülür" yazmışlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
antimilitan ~ 4 yıl önce
Hani yerli e milli prensibinizdi.1 ayda 750000 tl ücret alan adamın şükredin dediği memeleketimin ......

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Damat Ferit ~ 4 yıl önce
İn torunları memleketi vatan evlatlarına bırakacak değiller herhalde. Ya ingilize, ya rusa ya da donald amcaya verecekler ihaleleri.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
IBAN ~ 4 yıl önce
IBAN verdiler mi acaba? Rusları ayağa kaldırmak için para yatırmak isteyen olabilir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Vatandaş ~ 4 yıl önce
THK yı yok etme çabaları son hızıyla devam ediyor. Elinde uçak varken kullanmıyor dışarıdan uçak kiralıyorsun. Kavga yapabilirsin ama harcadığın her kuruş bizim cebimizden çıkıyor, yönetimde küsmek diye birşey olur mu? Yoksa kiralamanın avantajları mı kullanılıyor? Rusların hakaretleri tatlı geliyor gibi. Ülkemizin uçak fabrikalarının kapatılması gibi aynı oyunlar oynanıyor. Rus uçak-helikopterlerine bu kadar bağımlılık nedendir? Eldeki uçaklar şimdiye kadar yeterliydi, neden yetmez oldular acaba?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yangın olmasın yeter ki... ~ 4 yıl önce
Geçen yıl kaç yangına müdahale etti ne kadar bütçe ayrıldı bilen yazsın. Millileşmek önemli tabii ki. Ülkemizde yapan varsa ona verilsin. Ama kurum farklı amaçlar için ordaysa düşünmek lazım. Zaten mevcut Rus helikopterler kullanılıyor. Uçaklarda kullanılabilir.
Kpt ~ 4 yıl önce
Yazık

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yerli ve milli ~ 4 yıl önce
gerçekten yerli ve milli bir davranış olmuş. sonuçta yerli ve milli rus şirketi dururken türk kurumuna verilecek değildi ya

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000