29 Ocak 2018, Pazartesi 13:21:50

Türkiye liderliğe uçtu

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Arslan "Türkiye, Avrupa Havalimanları Konseyinin Havaalanı Hub Bağlantı Raporu'na göre, uçuş ağını 10 yıllık dönemde yüzde 591 büyüterek, artış oranı bakımından Avrupa'da 1'inci, dünyada ise 7'nci sıraya yükseldi.
  • Avrupa’da bu konuda 1 numara olmamız çok mu önemli? Vatandaş üstelik döviz üstünden daha da borçlandırılarak,yapan firmalara garanti verilerek, yabancı finansmanıyla ve icatlarıyla çoğunlukla belli bir bölgede inşaat yaparak hangi ülke ileri gitmiş ? İnşaat yapacağınıza göçü önleyin istihdamı,işi ülkeye yayın. İstanbul'un nüfusu 2000'de 8-9 milyondu şimdi sayenizde sürü gibi ülkemize doldurulan suriyelilerle beraber 20 milyonu geçti. Trafik rezalet,ortada polis yok,denetim yok,caydırıcı ceza yok,kaldırımlar otopark olmuş,emniyet şeritlerinin hali rezil. Eğitimde,teknolojide,bilimde,insana değer vermede 1 numara olmak önemli ayrıca mensubu olduğunuz parti politikaları nedeniyle yolsuzluk,rüşvet,kadın ve çocuklara şiddet,tecavüz ve taciz’de,suç oranı yüksekliğinde,adaletsizlik,sömürü ve gelire göre en pahalı benzin,araba,doğalgaz,elektrik,internet,telefon,et,dolaylı vergiler de de 1 numarayız…
  • All I can say is "jeopolitik konum"
  • paraları kırışın aranızda bize ne faydası var pehh
  • Türkiye'ye Avrupa'da herkes kıçıyla gülüyor, bu konuda birinci sıradayız.
  • Evet hesap kitap bilenler bunun hakkıyla alınmış bir birincilik olduğunu bilir.
  • pirim var mi pirim boşa konuşmamak gerek
  • Zam konusunda da 1.ci En pahalı pasaport 1.ci En pahalı benzin 1.ci En adaletsiz dünya 1ci Eyy
  • Anca bunlarla avunun. Bu konuda liderliğe uçuşan ne uçmasan ne? Türkiye ilimde bilimde icatta insanına verdiği değerde 1 numara olsun önemli olan onlar gerisi gelir zati.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Arslan "Türkiye, Avrupa Havalimanları Konseyinin Havaalanı Hub Bağlantı Raporu'na göre, uçuş ağını 10 yıllık dönemde yüzde 591 büyüterek, artış oranı bakımından Avrupa'da 1'inci, dünyada ise 7'nci sıraya yükseldi. Doğrudan bağlantılı uçuşlarda ise 2007 yılında Avrupa'da 20'nci sırada olan Atatürk Havalimanı, 2017'de 5'inci sıraya yükselirken, 10 yıllık süreçte yüzde 118'lik artışla Avrupa'da doğrudan uçuşlarını en fazla geliştiren havaalanı oldu" dedi.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Avrupa Havalimanları Konseyinin (ACI) Havaalanı Hub Bağlantı Raporu'na göre, Türkiye'nin uçuş ağını 10 yıllık dönemde yüzde 591 büyüterek, artış oranı bakımından Avrupa'da 1'inci, dünyada ise 7'nci sıraya yükseldiğini bildirdi.

Arslan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Avrupa Havalimanları Konseyinin (ACI) Havaalanı Hub Bağlantı Raporu'nun açıklandığını belirterek, söz konusu raporda, İstanbul Atatürk Havalimanı'nın küresel hub bağlantısında dünyanın en hızlı büyüyen 20 havalimanı içinde 7'nci sıraya yükseldiğini söyledi.

2007-2017 dönemindeki hub bağlantı artışlarına göre yapılan analizde, Atatürk Havalimanı'nın yüzde 591 artışla Avrupa'da birinci ve dünya genelinde ilk 10'a giren tek Avrupa havalimanı olduğunu vurgulayan Arslan, sıralamada Moskova'nın 12'nci, Lizbon'un 14'üncü, Brüksel'in 20'nci sırada yer aldığını dile getirdi.

Arslan, geçen yılın verilerine göre, Avrupa'da bağlantı sayısı en fazla 20 havalimanı sıralamasında İstanbul Atatürk Havalimanı'nın 4'üncü sıraya yükseldiğine dikkati çekti.

Atatürk Havalimanı'nın; Frankfurt, Amsterdam, Paris Charles De Geulle havalimanlarının ardından sıralamada yerini aldığına işaret eden Arslan, beşinci sırada Heathrow Havalimanı'nın bulunduğunu kaydetti.

Atatürk Havalimanı'nın, yüzde 591 ile Avrupa'nın en hızlı büyüyen hub'ı olduğu için 2007 yılında 13'üncü sırada iken 10 yılda 9 basamak yükseldiğini vurgulayan Arslan, "Doğrudan bağlantılı uçuşlarda ise 2007 yılında Avrupa'da 20'nci sırada olan Atatürk Havalimanı, 2017'de 5'inci sıraya yükselirken, 10 yıllık süreçte yüzde 118'lik artışla Avrupa'da doğrudan uçuşlarını en fazla geliştiren havalimanı oldu." diye konuştu.

Türkiye'nin bağlantı stratejisiyle ilgili ACI raporunda detaylı bir analiz yapıldığını belirten Arslan, raporda Türk Hava Yollarının (THY) bağlantılarının ayrı bir kategoride değerlendirildiğini ve Körfez ülkeleri ile THY'nin Avrupa'nın hub bağlantılarına olan etkilerinin mercek altına alındığını söyledi.

Avrupa'dan dünyanın diğer bölgelerine aktarmalı bağlantılarda 2007 yılında pazarda yüzde 0,6 pay sahibi olan THY'nin 2017'de bu oranı yüzde 3,6'ya yükselttiğine dikkati çeken Arslan, Avrupa'dan Asya'ya yapılan bağlantılı uçuşlarda ise THY'nin 10 yıl içinde pazardaki payını yüzde 1,1'den yüzde 4,6'ya çıkardığını belirtti.

Raporda, Türkiye'nin Avrupa uçuş bağlantılarında 2017 yılında bir miktar azalma (yüzde 6) yaşandığına yer verildiğini aktaran Bakan Aslan, 15 Temmuz'da yaşanan hain darbe girişimi, Türkiye'nin havacılıkta yakaladığı büyümeyi engellemek için yapılan saldırılar, dizüstü bilgisayar yasağı ve tüm korumacı politikalara rağmen Türkiye'nin sivil havacılıkta büyümesini sürdürdüğünü bildirdi.

Türkiye liderliğe uçtu

Yorumlar Tüm Yorumlar (8)

sn bakan ~ 6 yıl önce
Avrupa’da bu konuda 1 numara olmamız çok mu önemli? Vatandaş üstelik döviz üstünden daha da borçlandırılarak,yapan firmalara garanti verilerek, yabancı finansmanıyla ve icatlarıyla çoğunlukla belli bir bölgede inşaat yaparak hangi ülke ileri gitmiş ? İnşaat yapacağınıza göçü önleyin istihdamı,işi ülkeye yayın. İstanbul'un nüfusu 2000'de 8-9 milyondu şimdi sayenizde sürü gibi ülkemize doldurulan suriyelilerle beraber 20 milyonu geçti. Trafik rezalet,ortada polis yok,denetim yok,caydırıcı ceza yok,kaldırımlar otopark olmuş,emniyet şeritlerinin hali rezil. Eğitimde,teknolojide,bilimde,insana değer vermede 1 numara olmak önemli ayrıca mensubu olduğunuz parti politikaları nedeniyle yolsuzluk,rüşvet,kadın ve çocuklara şiddet,tecavüz ve taciz’de,suç oranı yüksekliğinde,adaletsizlik,sömürü ve gelire göre en pahalı benzin,araba,doğalgaz,elektrik,internet,telefon,et,dolaylı vergiler de de 1 numarayız…

Yanıtla

Kalan karakter 1000
No comment ~ 6 yıl önce
All I can say is "jeopolitik konum"

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iyiyi ~ 6 yıl önce
paraları kırışın aranızda bize ne faydası var pehh

Yanıtla

Kalan karakter 1000
1. sıra ~ 6 yıl önce
Türkiye'ye Avrupa'da herkes kıçıyla gülüyor, bu konuda birinci sıradayız.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
hakkıyla ~ 6 yıl önce
Evet hesap kitap bilenler bunun hakkıyla alınmış bir birincilik olduğunu bilir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
tgs ~ 6 yıl önce
pirim var mi pirim boşa konuşmamak gerek

Yanıtla

Kalan karakter 1000
1. ~ 6 yıl önce
Zam konusunda da 1.ci En pahalı pasaport 1.ci En pahalı benzin 1.ci En adaletsiz dünya 1ci Eyy

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Havagazı ~ 6 yıl önce
Anca bunlarla avunun. Bu konuda liderliğe uçuşan ne uçmasan ne? Türkiye ilimde bilimde icatta insanına verdiği değerde 1 numara olsun önemli olan onlar gerisi gelir zati.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000