18 Eylül 2021, Cumartesi 13:54:01

Türkiye kırmızı listeden çıktı karantinadan çıkamadı

İngiltere Ulaştırma Bakanlığı, Kovid-19 salgınıyla mücadele kapsamında oluşturduğu seyahat listesinde güncelleme yaptı.
  • İyi bari en azından transit yolcuda karantina otel booking i olmadığı için offload olmicak en azından :d tgs artık personelde motivasyon yok!!! Çiftleri geri getirin ocakta yoksa kan kaybedeceksiniz yani personeller istifaya devam edecek. Kalifiye vasıflı personeliniz zaten az onlarda tek tek gidiyor
  • Hemen her konuda atıp tutan (yok şöyle büyük ülkeyiz, yok filanca bizi kıskanıyor gibi) iktidar, İngilizler ülkemize giriş yaptığında, tıpkı onların yaptığı gibi 10 günlük karantinayı zorunlu tutmazsa her zaman yaptığı gibi hava atmış olur, ezikliğinden de kurtulamaz. İddia ediyorum, bırakın karantinayı, ilk gelen kafileyi törenlerle karşılayacaklar.
  • Yani, kısaca "Biz sizin devletinizin yaptığı aşıya güvenmiyoruz" diyorlar. Değerimiz bu kadar. 20 yılda geldiğimiz nokta bu.
  • ülkeyi böyle ele ayağa düşürenlerin Allah belasını versin.

İngiltere Ulaştırma Bakanlığı, Kovid-19 salgınıyla mücadele kapsamında oluşturduğu seyahat listesinde güncelleme yaptı. Güncellemede, Türkiye, Pakistan, Maldivler, Mısır, Sri Lanka, Umman, Bangladeş ve Kenya'nın yer aldığı 8 ülke, İngiltere'ye gelecek İngiliz vatandaşları ve İngiltere'de oturum iznine sahip kişilere otelde zorunlu karantinanın uygulandığı kırmızı listeden çıkarıldı.

4 Ekim'den itibaren kırmızı, sarı ve yeşil ülkelerin yer aldığı mevcut trafik ışığı sistemi kaldırılacak ve yalnızca tek bir "kırmızı liste" yer alacak.
Ayrıca, kırmızı listede olmayan ülkelerden gelen tam aşılı yolcular, PCR testleri yerine daha ucuz olan yanal akış testleri yaptırabilecek.

Ulaştırma Bakanı Grant Shapps, yaptığı açıklamada, 4 Ekim'den itibaren uluslararası seyahatler için yeni ve basitleştirilmiş bir sistem sunacaklarını belirterek mevcut yaklaşımı tek bir "kırmızı liste" ile değiştirdiklerini belirtti.

Kırmızı listede yer alan ülkelerden gelenlerin, bedelini kendileri ödeyerek 10 gün havalimanı yakınlarındaki otellerde kalmaları gerekiyor. Seyahat listesinde 5 Ağustos'ta yapılan güncellemeye göre, daha önce 1750 sterlin ödenen zorunlu otel karantinası ücretleri ise 12 Ağustos itibarıyla 2 bin 285 sterline çıkarılmıştı.

TÜRKİYE KARANTİNADAN ÇIKAMADI
Yeni kararla birlikte İngiltere Türkiye'yi kırmızı listeden çıkardı ancak, karantinadan çıkamadı. Türkiye'de aşı olan yolcuların İngiltere'de 10 günlük karantinaya girecek. 

Türkiye'nin Londra Başkonsolosluğu'ndan yapılan açıklamada da İngiltere'nin kararıyla ilgili bilgilendirme yapıldı. 

Büyükelçilikten yapılan açıklamada şöyle denildi;
İngiltere’nin uluslararası seyahatlere ilişkin trafik ışıkları sisteminde 17 Eylül günü yapılan gözden geçirmeyle Türkiye 22 Eylül 2021 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere kırmızı listeden çıkarılmıştır.

Buna göre,

- Ülkemizden İngiltere’ye seyahat, Birleşik Krallık (BK) vatandaşı olmayanlar ve BK'da oturum izni olmayanlar için de mümkün hale gelecektir.

- Ülkemizden gelen yolcular için zorunlu otel karantinası uygulaması kaldırılacaktır.

- Ülkemizden İngiltere’ye seyahatlerde, seyahatten önceki son 72 saat içinde yaptırılmış, negatif PCR testi sonucu ibraz etmek gerekecektir.

- Her iki doz aşısını BK, ABD, AB ve EFTA üyesi ülkelerde yaptıran ve bunu belgeleyen yolcuların varışlarını takip eden iki gün içerisinde test yaptırmaları yeterli olacaktır.

- Her iki doz aşısını bu ülkeler haricinde yaptıranlar (ülkemizde yapılan aşılar da halen bu kategoridedir) ile henüz aşılarının her iki dozunu da yaptırmamış olanların ise kalacakları adreste 10 gün süreyle karantinaya girmeleri ve ülkeye girişlerini takip eden 48 saat içerisinde bir PCR testi ve karantinanın 8. gününden itibaren ikinci bir PCR testi sonucu ibraz etmeleri gerekecektir.

Türkiye kırmızı listeden çıktı karantinadan çıkamadı

Yorumlar

Tgs ~ 3 yıl önce
İyi bari en azından transit yolcuda karantina otel booking i olmadığı için offload olmicak en azından :d tgs artık personelde motivasyon yok!!! Çiftleri geri getirin ocakta yoksa kan kaybedeceksiniz yani personeller istifaya devam edecek. Kalifiye vasıflı personeliniz zaten az onlarda tek tek gidiyor

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Özgür ~ 3 yıl önce
Hemen her konuda atıp tutan (yok şöyle büyük ülkeyiz, yok filanca bizi kıskanıyor gibi) iktidar, İngilizler ülkemize giriş yaptığında, tıpkı onların yaptığı gibi 10 günlük karantinayı zorunlu tutmazsa her zaman yaptığı gibi hava atmış olur, ezikliğinden de kurtulamaz. İddia ediyorum, bırakın karantinayı, ilk gelen kafileyi törenlerle karşılayacaklar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sürücü ~ 3 yıl önce
Yani, kısaca "Biz sizin devletinizin yaptığı aşıya güvenmiyoruz" diyorlar. Değerimiz bu kadar. 20 yılda geldiğimiz nokta bu.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
muz cumhuriyeti ~ 3 yıl önce
ülkeyi böyle ele ayağa düşürenlerin Allah belasını versin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000