26 Temmuz 2015, Pazar 08:00:53

Türkiye kendi yangın helikopterini üretecek

AK Parti Karabük Milletvekili ve eski Orman Genel Müdürü Osman Kahveci, orman yangınları ile ilgili her yıl 35-40 milyon dolara para harcanarak kiralanan yangın helikopterlerini artık Türkiye’nin kendisinin üreteceğini söyledi.
  • burasida çocuk yuvası gibi hay allaah
  • yav kirası pahalı diye üretmek isteyen bir zihniyet, 20 tane yangın helikopteri kullanacaksın diye, tasarıma/uretime kac para harcanır fikrin var mı eyy AKP li vekil ? Hic olmazsa kirası pahalı satın alalım de de inandırıcı olsun. Butun havayollarıda ucaklara cok kira ödüyorlar, senin kafayla hepsi uçak üretmeli.
  • Biraz akıl biraz mantık...
  • Once bir egitim ucaginin pervanesini uretin,antonyov veya t 60 larin pervanesine 60000 dolar cekiolar
  • bunu her iki üç yılda bir söylerler..sonra kendileride inanır ama sonuç tıssss..paşa paşa gider dışardan helikopter kiralarlar..geçiniz .....
  • Uçak helikopter üretimini geçtim, Her yıl yangın söndürme ihalesine dünyanın parası harcanıyor. Bunun yerine bakanlık kendi bünyesinde yangın filosu kursa daha iyi değilmi. Sonuçta bu ormanlar olduğu sürece yangınlar maalesef çıkacak bu uçaklara helikopterlere bir yıl değil sürekli ihtiyaç var. Aynı şekilde Sağlık bakanlığıda her yıl ambulans uçak helikopter ihalesi açacağına, bakanlık bünyesinde kendi ambulans filosunu kursa daha iyi bir organizasyon olmazmı. Böylece kendi kontrolünüzde denetiminizde olur.

AK Parti Karabük Milletvekili ve eski Orman Genel Müdürü Osman Kahveci, orman yangınları ile ilgili her yıl 35-40 milyon dolara para harcanarak kiralanan yangın helikopterlerini artık Türkiye’nin kendisinin üreteceğini söyledi.

Milletvekili Osman Kahveci, Türkiye ormanlarının yüzde 60’ının birinci derece yangın riski altında olduğunu belirterek, “Dolayısıyla da Türkiye ormanlarının yangınla mücadelesi ile ilgili bir eylem planı geliştirdik. Bu eylem planı çerçevesinde gerek havadan, gerekse karadan yangınla mücadele için araç gereç ve donanım açısından strateji belirledik. Bu stratejiye göre, havadan yangınla mücadeleye karşı 20 tane helikopter ve 6 tane amfibik uçağın Türkiye ormanlarında yangınla mücadele için yeterli hava gücü olacağının tespitini yaptık. Öncelikle bunların temini konusunda satın alınmadan önce kiralama süreci başlatıldı. Şuan 20 ile 22 hava araçlarının kiralanmasında 35 -40 milyon dolar her yıl para harcanıyor. Bunlar dışarıdan kiralanıyor. Yangınla mücadelede Amfibik uçakla ilgili ise THK’dan kiralanması suretiyle bu problemi çözdük. Kendi amfibik uçaklarımızı 12 ay boyunca kullanacak noktaya geldik. Helikopter konusunda ise Savunma Sanayi Müsteşarlığı ile benim de Genel Müdür olduğum dönemde görüşme ve anlaşma yapılmıştı. Önümüzdeki süreçte gerek Orman Genel Müdürlüğü yangın helikopterleri gerekse diğer kurumların helikopter ihtiyaçlarını karşılamak için büyük bir proje yapılarak ihalesi yapılmıştı. Bununla ilgili önümüzdeki yıllardan itibaren Türkiye bu sahalarda gerek emniyet gerekse Orman Genel Müdürlüğü’nün belki de bu amaçlı TSK’nın helikopterleri ile ilgili Türkiye’de bir sanayi kurulma çalışma yapıldı. İhalesi son aşamalarda. Bu tipteki helikopterleri Türkiye üretmek suretiyle 2023 yıllarına gelindiğinde yangınla mücadele gerek amfibik uçak gerekse helikopter yönünde kendi sanayisini kurmuş olacak ve bundan sonra kiralamaya ihtiyaç kalmayacak” dedi.

“BÜTÜN KOMŞU ÜLKELERE MÜDAHALE EDEBİLECEK BİR DONANIMA SAHİBİZ”

Türkiye orman yangınları ile mücadelede sadece kendi ormanlarına müdahale değil artık komşu ülkelere de müdahale edebilir noktaya geldiğini aktaran Kahveci, “Önceden çıkan yangınlara müdahalemiz bir ile 1,5 saat sürüyorsa, şimdi ise 15-20 dakika içinde müdahale edebiliyor. Bu konuda geliştirdiği birçok strateji ve taktiklerle artık Türkiye orman yangınları ile mücadelede bölgesinin en büyük, en hızlı ve en donanımlı ülkesi haline geldi. İhtiyaç duyulduğunda yarım saat içinde komşu ülkelere müdahale edebilecek donanımlara sahip” olduğunu belirtti.

Türkiye kendi yangın helikopterini üretecek

Yorumlar Tüm Yorumlar (14)

Yok artik ~ 9 yıl önce
burasida çocuk yuvası gibi hay allaah

Yanıtla

Kalan karakter 1000
salla ~ 9 yıl önce
yav kirası pahalı diye üretmek isteyen bir zihniyet, 20 tane yangın helikopteri kullanacaksın diye, tasarıma/uretime kac para harcanır fikrin var mı eyy AKP li vekil ? Hic olmazsa kirası pahalı satın alalım de de inandırıcı olsun. Butun havayollarıda ucaklara cok kira ödüyorlar, senin kafayla hepsi uçak üretmeli.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
bell ~ 9 yıl önce
ey "salla" rumuzlu arkadaş senin projeden, bir projenin nasıl yönetildiğinden, bir proje tesis edilirken ne gibi bir planlama yapıldığından, sadece 20 tane helikopter için üretim yapılamayacağından vb.vb. vb. haberin varmı. Git dersine çalış sağa sola daha zekilere sorda öğren, bu proje ne imiş ne değilmiş diye :)
Android Uygulaması ~ 9 yıl önce
Biraz akıl biraz mantık...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Once bir egitim ucaginin pervanesini uretin,antonyov veya t 60 larin pervanesine 60000 dolar cekiolar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
zzzz ~ 9 yıl önce
bunu her iki üç yılda bir söylerler..sonra kendileride inanır ama sonuç tıssss..paşa paşa gider dışardan helikopter kiralarlar..geçiniz .....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Turkish ~ 9 yıl önce
kendin yap lan bukadar kolaysa! Kendi askeri helikopteri ürettik bu neden olmasin? Iste CHP'nin kafasi. Körsünüz kör!
turkish yazana ~ 9 yıl önce
kardeşim kendi askeri helikopterimiz dedigin ilk atak nerde üretildi ? bu konuda bilgin varmı... askeri üretimde ortaklık modeliyle ilerlemeler var ve kararlılıkla sürdürülmeli ,fakat bu açıklamarla hayal satılmamalı...
Turkish ~ 9 yıl önce
Lan lı konuşma hakkını sana küm veriyor ? Terbiyesiz adam
Turkish ~ 9 yıl önce
Ne kadar acınacak ve utanılacak durumdasınız. Şu yazılan yazıya bir bakın. Devleti yöneten zihniyetin aynısı. Sırf terbiyesizlik sırf kaba kuvvet. Biraz çağdaş olayım, yazılan çizilenlere saygı göstereyim yok. Hep kaba kuvvet ve sinir. Neyse ki gidicisiniz. Kurtuluyoruz artık çok az kaldı
bell ~ 9 yıl önce
zavallıcı. aynı rumuzun "zzzz" gibi uyumaya devam et bakalım sen... :)
Uçak ~ 9 yıl önce
Uçak helikopter üretimini geçtim, Her yıl yangın söndürme ihalesine dünyanın parası harcanıyor. Bunun yerine bakanlık kendi bünyesinde yangın filosu kursa daha iyi değilmi. Sonuçta bu ormanlar olduğu sürece yangınlar maalesef çıkacak bu uçaklara helikopterlere bir yıl değil sürekli ihtiyaç var. Aynı şekilde Sağlık bakanlığıda her yıl ambulans uçak helikopter ihalesi açacağına, bakanlık bünyesinde kendi ambulans filosunu kursa daha iyi bir organizasyon olmazmı. Böylece kendi kontrolünüzde denetiminizde olur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Akıllı olmalı ~ 9 yıl önce
Adam hareket kabiliyeti olmayan ağaçlardan oluşmuş ormanı yönetemiyor, koruyamıyor; siz kendine ait helikopter filosu kurmasını istiyorsunuz. Bravo yani...
bell ~ 9 yıl önce
"uçak" rumuzlu arkadaş tespitin doğru diline sağlık, "akıllı olmalı " rumuzlu arkadaş senin zeka yaşını biraz daha büyütmen gerekiyor gibi geliyor. ya da hiç sırf konuşmuş olmak için bir şeyler söylemeye çalışma cehaletin belli oluyor...

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000