18 Kasım 2019, Pazartesi 08:41:49

"Türkiye isterse Su-35 verebiliriz"

Rusya Federal Askeri Teknik İşbirliği Başkanı Şugayev, Rusya'nın Türkiye'ye henüz Su-57 tipi savaş uçağı teslimatı yapamayacağını ama Türkiye'nin ilgilenmesi durumunda Su-35 uçakları seçeneğinin değerlendirilebileceğini söyledi.
  • Kullanamadigin ucagi almayacaksin, once hava sahasi!
  • 13 kasım gezisinde çiviyi yediler. Süt dökmüş kedi gibiydiler. Ne SU-35’i ne de MIG bilmem kaçı. Zaten S-400’ler de hangarda çürümeye bırakıldı. Yoksa kişisel hesaplar açılıverecek ortaya.
  • avrasyacılar: S35 esasında su57'den daha iyi uçak:)
  • Amerika ile gizli anlaşma yaptılar. Bu gidişle ancak soğuk SU verirler bize.
  • kendi uçağımız 2023 de göklerde boşuna alıp para harcamaya gerek yok
  • geçen ay SU57 veriyorlardı bu ay SU35 oldu belki önümüzdeki ay SU20 verirler:)

Rusya Federal Askeri Teknik İşbirliği Servisi (FSVTS) Başkanı Dimitri Şugayev, yeni nesil Su-57 tipi savaş uçaklarını 'Rusya Silahlı Kuvvetleri'ne yeterli teslimat yapılana kadar' Türkiye'ye satmayacaklarını söyledi. Şugayev, Türkiye'nin ilgilenmesi durumunda Su-35 seçeneğnin değerlendirilebileceğini ifade etti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 27 Ağustos'ta Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile yaptığı görüşmede Su-57 savaş uçağını da incelemişti.

Bu ziyaret, Ankara'nın F-35'in muadili olarak görülen bu uçakları satın alabileceği yönünde bir mesaj olarak da algılanmıştı.

Rus Interfax haber ajansına konuşan Şugayev, "Su-57 savaş uçaklarının Türkiye'ye muhtemel teslimatı ancak Rus ordusunun beşinci nesil savaş uçaklarıyla ilgili öncelikli talepleri karşılanırsa değerlendirilecek" dedi.

Vladimir Putin, Mayıs ayındaki açıklamasında Rusya Savunma Bakanlığı'nın 2028'e kadar 76 adet Su-57 savaş uçağı tedarik edeceğini duyurmuştu.

Şugayev, Rusya'nın Türkiye'ye Su-57 yerine Su-35 savaş uçağı temin edebileceğini söyledi.

Şugayev, "Türk tarafı ilgi duyduğunu dile getirirse, Rus tarafı Türkiye'ye Su-35 savaş uçağı tedarik etme seçeneğini değerlendirmeye hazır" dedi.

Şugayev'e göre Rusya ayrıca, Türkiye'ye kendi dördüncü ve beşinci nesil uçaklarını geliştirmesinde de yardım etmeyi değerlendiriyor.

Rus yetkili, tarafların yeni nesil uçakların teknik özellikleri ve beşinci nesil savaş uçaklarının ilk deneme çalışmaları için de istişarelerde bulunduklarını söyledi.

Şugayev, "Beşinci nesil savaş uçağındaki deneyimlerimiz göz önünde bulundurulduğunda, Rusya bu projenin parçası olabilir. Bu tip bir işbirliği tüm savaş uçakları sistemleri için mümkün olabilir. Bu taraflar arasında görüşülüyor. Ama Rusya ile Türkiye'nin ortak yeni bir savaş uçağı üretilmesine dair görüşmelerin başladığını söylemek için çok erken" dedi.

ABD, Türkiye'yi üreticisi olduğu F-35 programından çıkarmıştı. Su-57 ve Su-35 de Amerikan F-35'e alternatif görülüyordu.

"Türkiye isterse Su-35 verebiliriz"

Yorumlar Tüm Yorumlar (17)

Kkullanamarigin ~ 4 yıl önce
Kullanamadigin ucagi almayacaksin, once hava sahasi!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yalaza ~ 4 yıl önce
13 kasım gezisinde çiviyi yediler. Süt dökmüş kedi gibiydiler. Ne SU-35’i ne de MIG bilmem kaçı. Zaten S-400’ler de hangarda çürümeye bırakıldı. Yoksa kişisel hesaplar açılıverecek ortaya.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Heh heh ~ 4 yıl önce
Dogru soylersin, Halk bankasi ve ksisel dokumlerinin aciklanmasi korkusu herseyi yaptiriyor arkadasa, bakalim nereye kadar
Cahil ~ 10 ay önce
Allah akil versin.
Amip kafalı ~ 7 ay önce
Sistemler kurulu şu anda senin gibi beyinsizler boş yorum yapar sen ne diye siyaset yaparsınki git çalış işinde gücünde...
Dogrucu davut ~ 5 ay önce
Aptal dostun olacagina, akilli düşmanın olsun.
Nukleer bomba ~ 1 ay önce
Bizim acilen nükleer bomba yapmamiz lazım
süper ~ 4 yıl önce
avrasyacılar: S35 esasında su57'den daha iyi uçak:)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Amariga ~ 4 yıl önce
Amerika ile gizli anlaşma yaptılar. Bu gidişle ancak soğuk SU verirler bize.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
satarlar ~ 4 yıl önce
doğru kelime "satarlar" olacaktı
erdem e ~ 4 yıl önce
kendi uçağımız 2023 de göklerde boşuna alıp para harcamaya gerek yok

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Çok ~ 4 yıl önce
Komiksin..
Levent ~ 4 yıl önce
İngiliz RR firması 2 sene ortaladı ve uçak motoru vermekten vazgeçti. Tek çıkış yolu ruslar ile yeni motor tasarımı yapmak, veya kendi uçak motorunuzu yapana kadar s35 motoru kullanılabilir. Sadece Rusyadan Su35 almakla iş bitmiyor, tüm teknolojinin de değişmesi lazım. Ruslar bu uçaklara yerli ve milli füze ve bombaların kullanılmasına izin verecek mi?
Hicbir sey ~ 4 yıl önce
Nato silahlarinin yerini tutamaz, 5. Nesil demek Bulut demek, bu silahlar ve Live Stream sayesinde tum Nato silahlarinin birbirleriyle Comm halinde olup Ai Artificial Intelligence, yapay Zekanin her alanda startejik otomasyonu saglayarak etkinlikleri maksimize etmesi sozkonus, bulutun disinda kalirsan yeni nesil tum silah sistemlerinden uzak kalirsin, bu arada birsey var, Nato ulkeleinin genelinde kullanilan silah sistemi 5 milyon dolarsa sen bunu kendin yaoarsan 15-30 milyon dolara mal edersin, Millibtank projesinde oldugu gibi hem teknolojisini ilerletemessin hem 3 kat yuksek maliyete sahip olursun, ulkeniz bu kadar zengin mi?
Bulut ~ 4 yıl önce
He he 2023 DE göklerde bekle
:) ~ 4 yıl önce
geçen ay SU57 veriyorlardı bu ay SU35 oldu belki önümüzdeki ay SU20 verirler:)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Dogru ~ 4 yıl önce
Dogru tespit ama sonunda 1/3 alacagimiz kesin

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000