19 Mart 2021, Cuma 09:30:41

Türkiye ile Bulgaristan arasında frekans artışı kararı

Türkiye ile Bulgaristan arasında gerçekleştirilen uçuşlarda frekans artışı konusunda anlaşma sağlandı.
  • Bursa yine olmayan bir hakkını daha kaybetmiş, resmen havacılıkta üvey evlat, ama 7 kat üvey :) öyle böyle değil
  • Sofia hemen surasi akilli olan hizli trenle baglanmak, daha kolay ve ucus olur
  • Pandemi öncesi Sofya hattı zaten doluydu, akıllıca idare edilmiş bir süreç. Sanırım THY nin en liyakat sahibi ekibi Sofya da. Darısı diğer yurtdışı merkezlere.
  • Hadi pegasus, saw'dan...

Türkiye ile Bulgaristan arasında gerçekleştirilen uçuşlarda frekans artışı konusunda anlaşma sağlandı. 

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü (SHGM) tarafından yapılan açıklamada, iki ülke arasında geçtiğimiz dönemde yapılan anlaşmanın genişletildiği duyuruldu. Uçak seferlerinin artırılmasına karar verilerek, Türk havayolu şirketlerinin Sofya’ya olan frekans haklarının 28'den 35'e yükseltildiği belirtildi. 

Bulgar havayolu şirketlerinin Antalya'ya 7 frekans sefer düzenlemesine karar verilirken, yine Bulgar şirketlerinin Bursa uçuş haklarının Bodrum ile değiştirildiği açıklandı.

SHGM tarafından konuya ilişkin şu açıklama yayımlandı:

"Türkiye ve Bulgaristan arasında 2021 yılı Şubat ayında iki ülke arasındaki sivil havacılık ilişkilerini geliştirmek amacı ile temaslar gerçekleşmiştir.

Ülkemiz ve Bulgaristan arasında imzalanmış bulunan 21 Nisan 2004 tarihli Hava Ulaşım Anlaşması karşılıklı mutabakat sonucu güncellenerek,  Türk havayolu şirketlerinin Sofya’ya olan frekans haklarına ilave olarak 7 frekans kazanımla 28 frekanstan 35 frekansa yükselmiştir. Bununla birlikte Bulgaristan havayolu şirketleri ilave olarak Antalya’ya 7  frekans sefer düzenleyebileceklerdir. Bulgaristan havayolu şirketleri için Anlaşmadaki bir diğer varış noktası olan Bursa ise karşı ülke talepleri doğrultusunda Bodrum ile değiştirilmiştir."

Türkiye ile Bulgaristan arasında frekans artışı kararı

Facebook Yorum

Yorumlar

Löman Yak ~ 2 yıl önce
Bursa yine olmayan bir hakkını daha kaybetmiş, resmen havacılıkta üvey evlat, ama 7 kat üvey :) öyle böyle değil

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Cok Yakin ~ 3 yıl önce
Sofia hemen surasi akilli olan hizli trenle baglanmak, daha kolay ve ucus olur

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Akıllı iş ~ 3 yıl önce
Pandemi öncesi Sofya hattı zaten doluydu, akıllıca idare edilmiş bir süreç. Sanırım THY nin en liyakat sahibi ekibi Sofya da. Darısı diğer yurtdışı merkezlere.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hadi pegasus... ~ 3 yıl önce
Hadi pegasus, saw'dan...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000