13 Haziran 2016, Pazartesi 08:42:05

'Türkiye ile Almanya İncirlik için anlaştı'

İncirlik Üssü’nde kendisine özel tesis kurmak isteyen Almanya’nın Türkiye ile mutabakat sağlandığı aktarıldı.
  • almanyaya gerekli adımlar atılacak dendi ve atıldı. devlet ciddiyeti ayaklar altında yazık ki yazık
  • Tehcir Turkiye'nin de tanidigi BM kurallari tarafindan insanliga karsi suc sayilir.
  • birileri el altından kaç milyar dolar kazanacak acaba?
  • aktroller nerdesiniz geçen hafta facebook twitter almanyaya atar kastırıyordunuz dilinizi mi yuttunuz? dur bu hafta atarı basalım da haftaya sahur iftar derdine kimse duymaz demişler heralde devlet böyükleriniz. yarınızın uğruna öldüğü devletin atarı bu kadar işte. hak ettiğiniz bize dayattığınız yönetim bu. daha çok göreceksiniz çok.
  • RTE ermeni yasa tasarisina haddi ile cevap verdi
  • Haberi yapan Deutsche Welle.. Bu saatten sonra biraz zor anlaşırlar. İhtimal vermiyorum.
  • ermeni soykırmını tanıyan Almanya ya çok büyük ceza verdikk:)) herşey yakışır hatta isterler boğazdan yalı da verelim!
  • Kanada'nin Goose Bay havaalaninda'da Alman Hava Kuvvetlerinin ucaklari ve hangari var. Kanada Almanya'nin usagi mi oluyor?
  • Adam ucgun once nerdeyse anamiza kufretti bak nasil cezalandirdik:))
  • İnanmayan arkadaşlar, Almanya nın devlet yayıncılık kurumu olan Almanya nın sesi, (DW) nin internet sitesine girip bakabilirler.. Millete yalan söyleyip arkadan dolanan politikacılara inanmaya devam edin siz..

Alman kamu fonlu yayıncılık kuruluşu Deutsche Welle (DW), Almanya’nın İncirlik Üssü’nde kurmak istediği askeri üs için Türkiye ile mutabakat sağlandığını yazdı. DW’ye konuşan bir savunma bakanlığı sözcüsü, iki ülke arasında esasa ilişkin mutabakat sağlandığını doğrularken, açılması planlanan askeri üssün ‘Türk-Alman Teknik Düzenleme’ anlaşması ile düzenleneceğini açıkladı. 

Alman basını, 2017 yaz aylarında bitirilmek istenen askeri üs için 65 milyon euro değerinde bütçe ayrıldığını yazmıştı. Alman Federal Meclisi’nin geçen hafta ‘Ermeni soykırımı’ karar tasarısını kabul etmesinden sonra, Türkiye ile yürütülen İncirlik müzakerelerinde imza konusunda gecikme yaşanma ihtimali göz önünde tutuluyor.

Haberde, ‘soykırım’ kararını Türk siyasetçilerde olduğu kadar, üst düzey Türk askerlerde de kızgınlık yarattığı vurgulandı. ‘Soykırım’ kararına karşın, Türkiye’nin Almanya’nın İncirlik’teki üs talebini tamamen reddetmesi ise beklenmiyor.

Müsteşarlar imza atacak

Savunma bakanlığı sözcüsü, sağlanan mutabakatın ardından yapılacak incelemelerin neticesinde, iki ülkenin savunma bakanlığı müsteşarları tarafından ‘Türk Alman Teknik-Düzenleme’ metninin imzalanacağını öngörüyor. 13 Kasım tarihinde Paris’te 130 kişinin öldüğü terör saldırılarının ardından IŞİD’e karşı geliştirilen savaş kapsamında Almanya, Aralık 2015’te gözetleme faaliyetleri yapan Tornado jetlerini Türkiye’ye göndermişti. İncirlik’te bulunan 6 adet Alman Tornado jeti, ‘Recce’ ismi verilen yüksek çözünürlüklü kamera ile Suriye ve Irak’ta neredeyse her gün keşif uçuşları yapıyor. Almanya’ya ait Airbus A310 tipi askeri uçak ise ABD liderliğinde IŞİD’e karşı kurulan koalisyon güçlerine havada yakıt ikmali desteği sağlıyor.

Almanya’nın İncirlik’te kurmak istediği askeri üs içinde inşa edilecek askeri karargâh için 34 milyon euro bütçe ayrıldığı öne sürüldü. İncirlik’te şu anda 200 Alman askeri bulunurken, 15 milyon euro’luk bütçe ile 400 askerin kalabileceği barınma yerlerinin inşa edileceği açıklandı.

Askerlerin kullanacağı sosyal tesisler için 4,5 milyon euro, Tornado jetleri ve tanker uçakları için 10 milyon euro’ya uçuş işlemleri alanı inşa edilmesi planlanıyor. İncirlik’te Alman Üssü’nün inşaatına kısa süre içinde başlanması planlanırken Almanya’nın Türkiye’deki askeri varlığını ne ölçüde artıracağı ise henüz bilinmiyor. (Milliyet)

'Türkiye ile Almanya İncirlik için anlaştı'

Yorumlar Tüm Yorumlar (22)

karanlık lord ~ 8 yıl önce
almanyaya gerekli adımlar atılacak dendi ve atıldı. devlet ciddiyeti ayaklar altında yazık ki yazık

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tehcir ~ 8 yıl önce
Tehcir Turkiye'nin de tanidigi BM kurallari tarafindan insanliga karsi suc sayilir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yine anlaşma para ~ 8 yıl önce
birileri el altından kaç milyar dolar kazanacak acaba?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
nerdesingiz ~ 8 yıl önce
aktroller nerdesiniz geçen hafta facebook twitter almanyaya atar kastırıyordunuz dilinizi mi yuttunuz? dur bu hafta atarı basalım da haftaya sahur iftar derdine kimse duymaz demişler heralde devlet böyükleriniz. yarınızın uğruna öldüğü devletin atarı bu kadar işte. hak ettiğiniz bize dayattığınız yönetim bu. daha çok göreceksiniz çok.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Budur ~ 8 yıl önce
RTE ermeni yasa tasarisina haddi ile cevap verdi

Yanıtla

Kalan karakter 1000
kim inanır? ~ 8 yıl önce
Haberi yapan Deutsche Welle.. Bu saatten sonra biraz zor anlaşırlar. İhtimal vermiyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yakışır ~ 8 yıl önce
ermeni soykırmını tanıyan Almanya ya çok büyük ceza verdikk:)) herşey yakışır hatta isterler boğazdan yalı da verelim!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Goose Bay ~ 8 yıl önce
Kanada'nin Goose Bay havaalaninda'da Alman Hava Kuvvetlerinin ucaklari ve hangari var. Kanada Almanya'nin usagi mi oluyor?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
. ~ 8 yıl önce
bizim berlinde ussumuz oldugu gun gelsinler nerede us acacaklarsa acsinlar
. ~ 8 yıl önce
Git Goose Bay'de yaşa o zaman.
Kaz ~ 8 yıl önce
Git o zaman kaz körfezine
Adam ~ 8 yıl önce
Adam ucgun once nerdeyse anamiza kufretti bak nasil cezalandirdik:))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
olsun ~ 8 yıl önce
olsun sineye çekeriz biz herşeyi!!! yakışır bize herşey
Hüseyin ~ 8 yıl önce
İnanmayan arkadaşlar, Almanya nın devlet yayıncılık kurumu olan Almanya nın sesi, (DW) nin internet sitesine girip bakabilirler.. Millete yalan söyleyip arkadan dolanan politikacılara inanmaya devam edin siz..

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000