24 Eylül 2021, Cuma 11:40:26

Türkiye F-35 için yeni anlaşma imzaladı

Türkiye'nin hukuk firması Arnold & Porter Kaye Scholer ile F-35 programı için yaptığı lobicilik anlaşmasını bir yıl uzattığı ortaya çıktı Buna göre, 1.5 milyon dolarlık yeni sözleşme imzalandı.
  • Adamlar kendi çıkarları söz konusu oldu mu kimseyi de kanunları da takmıyor, bizi programdan çıkardılar,parasını ödediğimiz halde uçakları da vermiyorlar biz de onlara iş,ihale vermeme,mal almama,vize uygulama gibi karşılıklar vereceğimize hala onların şirketlerini zengin etmeye devam ediyoruz. Hani Mmu F35'den daha iyiydi,herkes kıskanıyordu,hani kimseye ihtiyacımız yoktu, o zaman niye sonucu bile bile Amerikan lobi şirketiyle anlaşma yapılıyor?

Türkiye'nin hukuk firması Arnold & Porter Kaye Scholer ile F-35 programı için yaptığı lobicilik anlaşmasını bir yıl uzattığı ortaya çıktı Buna göre, 1.5 milyon dolarlık yeni sözleşme imzalandı.

Türkiye'nin ABD merkezli hukuk firması Arnold & Porter Kaye Scholer ile F-35 savaş uçağı programına katılımı için yaptığı lobicilik sözleşmesini bir yıl uzattığı ortaya çıktı. ABD Adalet Bakanlığı'nın yeni açıkladığı kayıtlara göre, Türkiye ile şirket arasında 1.5 milyon dolarlık yeni bir sözleşme yapıldı. Buna göre Arnold & Porter Kaye Scholer, Ağustos 2022'ye dek Türkiye'ye stratejik ve hukuki danışmanlık hizmetleri verecek.

Kayıtlar, ABD'de lobicilik faaliyetlerinin şeffaf şekilde yürütülmesi amacıyla hukuk firmalarının, lobicilerin ve halkla ilişkiler çalışanlarının yabancı müşterilerle hukuki sorunların ötesine geçen anlaşmalarını bildirmesini şart koşan Yabancı Ajanlar Kayıt Yasası (FARA) çerçevesinde açıklandı.

ABD, Ankara'nın bir NATO üyesi olarak Rus yapımı S-400 hava savunma sistemlerini satın alması sonrasında yaptırım kararı almış ve Türkiye F-35 projesinden çıkartılmıştı. Türkiye, Arnold & Porter firmasıyla ilk olarak şubat ayında, F-35 programına geri alınmak için altı aylık bir lobicilik anlaşması imzalamıştı. 

Türkiye F-35 için yeni anlaşma imzaladı

Yorumlar Tüm Yorumlar (6)

komedi ~ 3 yıl önce
Adamlar kendi çıkarları söz konusu oldu mu kimseyi de kanunları da takmıyor, bizi programdan çıkardılar,parasını ödediğimiz halde uçakları da vermiyorlar biz de onlara iş,ihale vermeme,mal almama,vize uygulama gibi karşılıklar vereceğimize hala onların şirketlerini zengin etmeye devam ediyoruz. Hani Mmu F35'den daha iyiydi,herkes kıskanıyordu,hani kimseye ihtiyacımız yoktu, o zaman niye sonucu bile bile Amerikan lobi şirketiyle anlaşma yapılıyor?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Korsanpilot ~ 3 yıl önce
Çünkü o oara eninde sonunda tayyipin cebine gireçek ,o hukuk bürosu sadece paravan bir şirket açin gözlerinizi hem bu kadar hükümetler arasi kavga olaçak hemde size ucak vereçekler yok yaw
Komedi CEVAP ~ 3 yıl önce
Sipariş verdiğimiz uçakların parasını iade edilme davası olmalı
Capt797 ~ 3 yıl önce
Ben F-35 demedim Eh 35 dedim...
Cahile laf anlatmak ~ 3 yıl önce
1.si devlet yatırdığı parayı kurtarmaya çalışıyor. 2.si ise MMU operasyonel olana kadar elinde sadece F16 var onların da ömrü doldu sürekli yama yapılır gibi uzatılıyor. Anlıyor musun avarel?
cahile laf yazana ~ 3 yıl önce
Olmayan aklınla ahkam kesiyorsun da bizi boyuna yaptırımla tehdit eden,aleyhimize ne varsa yapan Abd mevcut şartlarda devlete parayı veya uçakları verir mi, cahil kafanla buna inanıyor musun be ahmak be gafil...

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000