15 Eylül 2009, Salı 08:02:44

"Türkiye F-16'ları ABD'den izinsiz uçuramıyor!"

Yeniçağ Gazetesi yazarlarından İsrafil Kumbasar, "Amerika daha önce de Türkiye’ye milyarca dolar tutarında ‘F-16’ savaş uçağı sattı. Ama Türkiye, bu uçakları bırakın istediği gibi kullanmayı, ‘ABD’den izinsiz’ uçuramıyor bile" diyor. İşte Kumbasar'ın çok konuşulacak o yazısı...
  • Böyle bir şey olmadı
  • kosavada barış gücünde uçmuş pilotlara sorun.iki sırp uçağına önleme yapmak uymazlarsa vurmak üzere kalkan iki türk F16 tısı bilirlenen sınırlara kadar sırp uçaklarını kovaldıktan sonra barış gücü kuvvetleri karargahından geri dön emri alır fakat bizimkişer kovalamaya devam eder.uyarı tekrarlansada bizimkiler dinlemez. sonuç:bizim F 16 larımızın kumandası manuelden çıkar ve(aynı uzaktan kumandalı uçak gibi manevra yaptırılır)uçaklar üsse geri getirilir..şimdi bu anlattığım şehir efsanesi olmadığına göre anlayın olduğumuz durumu.adam hem uçak satıp para kazanıyo hem parça satıp köşeyi dönüyo.ne diyeyim .ahhh bu kapitalist düzen.
  • TSK`daki F-16`larin kati suretle Amerikan ve Israil ucaklarina kilitlenmedigi biliniyor.. fakat gecmis bir tarihte Aselsan`da bir proje grubu kurulmus ve gorevlendirilen Turk Muhendisler bu sifreyi kirarak durumu lehimize ceviren bir sistem gelistirmislerdi.. bu durum Hukumete de bildirildi.. Proje ekibi buyuk basari elde etmis, ve derhal bu sistemi tum ucaklara kurmak istemislerdi...meclisten gelecek olan haber beklenirken bu projede yer alan 3 muhendis 4 ay icinde `intihar?` ettigi icin proje iptal oldu.....ne kadar ilginc degil mi?????
  • Yunanistan Ermenistan ve Kıbrıs Rum Kesimi uzun menzilli hava savunma sistemi olan rus yapımı S-300 füzelerine sahip. Yunanistan adalara yerleştirdiği S-300 füzeleri ile Türkiye'nin kendi hava sahasında uçan uçaklarına kilitlenebilir duruma gelmiş bizim yazarımızda çıkmış bu füzeler İran'a karşı alınıyor diye boş muhabbet döndürmüş. Acaba araştırmışmıdır Türkiye uzun menzilli hava savunma sistemine sahipmidir diye ? valla Türkiyede köşe yazarlığı kadar kıyak meslek yok arkadaş. Araştırmak yok kur kafadan bir senaryo birde bir gazetede köşen varsa yaz gitsin işin aslı nedir ne değildir araştırmaya ne gerek varki ? hangi uçak üreticisi ülke yaptığı uçağın kaynak kodlarını vererek senin uçağı geliştirmene izin verir ? bunları bilmeye grk yo
  • tanıdğınız bir pilot varsa ona sorun,sırp arnavut savaşında F16 ların kontrol sistemlerinin devre dışı kalıp nasıl geri geldiğini anlatsınlar. dünya alem biliyor,kullandığınız intel marka mikrochip ler istail üretimi.yazılımların tamamı amerikan asıllı israil firmalarında.kimse kendi silahıyla kendini vurmaz. sizin yazılımınız kendinize ait olsada adam uydusundan bir sinyal(frekansmı olur neyse önemli değil)gönderip tüm radar ve bilimum elektronik sistemlerini devre dışı bırakıp sizi taşdevrine selametle gönderecekler.
  • e bunu biliyoruz zaten , haber yapmaya gerek yok ki
  • ...vahim olan,bu yazini bir "gazeteci" tarafindan kaleme alinmasi! Yazini tüm icerigi yanlislar ile dolu!!! TuAF in F-16 larinda gece görüs sistemi yokmus...oysa, LANTIRN sistemleri 2000 li yillarin basindan beri Hava Kuvvetlerin F-16larinda hizmet veriyor. Yazilim konusu yine ayni sekilde asparagas bir bicimde ele alinmis. Ama egitim düzeyi zaten düsük olan ülkemizdeki bircok insani "gaza" getirmek cok kolay...gazetecilik te ayni sekilde ucuz oluyor tabii. Yazik,cok yazik...
  • Savunma tehdit bunların hepsi hikaye yok aynı silahlar batıya daverilecekmiş e hani NATO ülkesiyiz onlarda nato cu ne tehdidi ?bunlar amerikalıların vede bizim üst düzeyin biraz daha para kazanması vatandaşlarında daha fazla borca girmesi için neden den başka bir şey degil eger bu füzeler iran sınırına yerleştirirsen asıl o zaman iki ülke arasında birbirine güvensizlik başlar ve asıl o zaman tehdit olular buda ABD nin işine gelir bu füzeleri almak için hiç bir nedenimiz yok bencede yazar gayet güzel anlatmış eger abd bizi düşünüyorsa bu kadar pkk lılar beslemesin yada silah vermesin
  • ABD zamanında aynı yolu izleyerek uçak fabrikamızı tencere fabrikasına dönüştürdü. Bunlardan birşey almayalım kendimiz üretelim. Ürettiklerimizi hem kendimiz kullanalaım hem 3. dünya ülkalarine satalım. Biraz akıllanamadık. Aslında akıllandık ama AKP nin işine gelmiyor. Yazarı tebrik ederim cesur adammış. Eee bu 7,8 milyar doların bir kısmı da AKP lilere geri dönecektir. Gemicikler uçakcıklar olacaktır elbet...
  • kendi yazılımımızı yapıyoruz elektronik sistemleri üretiyoruz. amerikanın kontrol ettiği falan yok bu yanlış bir bilgidir. lütfen.

Bugüne kadar Türkiye’nin, Irak’ın kuzeyinde üslenen bölücü örgüt PKK’ya karşı kullanılmak üzere ısrarla talep ettiği, ‘gece görüş’ yeteneğine sahip silahları bile vermeye yanaşmayan Sam Amca, her ne oldu ise bir anda ‘hidayete’ erip, kesenin ağzını açıverdi.
Obama yönetimi, Türkiye’ye 7.8 milyar dolarlık (yaklaşık 12 milyar liralık) füzesavar Patriot PAC-3 füze bataryaları satabilmek için ABD Kongresi’ne başvurdu.
Pentagon’a bağlı Savunma Güvenlik İşbirliği Ajansı’ndan yapılan açıklamada şöyle denildi:
- “Türkiye, bölgede barış ve denge unsuru olarak ABD’nin ortağıdır. NATO’nun müttefikinin etkili bir savunma kapasitesine ulaşması ve bölgede askeri bir denge oluşturması ABD’nin çıkarınadır.”

* * *

Eskiden olsa, ağır basan ‘milliyetçilik’ duygularımız yüzünden hemen ‘gaza’ gelir, ‘göğsümüz’ kabarır, ‘engin denizlere’ sığmayıp taşan bir coşku içerisinde haykırmaya başlardık:
- “Güçlü ordu, güçlü Türkiye.”
Ama ne yazık ki bir şey bizi engelliyor.
Çünkü Sam Amca, ne zaman Türkiye’ye bir ‘kıyak’ yapmaya çalışıyorsa, ileride altından mutlaka bir ‘kazık’ çıkıyor.
Amerika daha önce de Türkiye’ye milyarca dolar tutarında ‘F-16’ savaş uçağı sattı.
Ama Türkiye, bu uçakları bırakın istediği gibi kullanmayı, ‘ABD’den izinsiz’ uçuramıyor bile.
Çünkü, uçakların ‘yazılımları’ ve ‘uçuş şifreleri’ ABD’nin elinde.
‘Davul’ yine Türkiye’nin boynunda olacak, ‘tokmak’ ise ABD’nin elinde.

* * *

Peki Türkiye, bu füzeleri niçin satın alacak?
Füzeler, ‘kime karşı’, ‘hangi amaçla’ konuşlandırılacak?
Türkiye, kendisini tehdit eden komşu bir ülke ile yakında bir savaşa mı girecek?
Mesela bu ülke ‘İsrail’ olabilir mi?
Olamaz, çünkü yazılımları ABD’nin elinde olan bir füzesavar sistemini, İsrail’den gelebilecek herhangi bir saldırıya karşı asla ve katiyyen kullanamazsınız.
Irak derseniz zaten ABD’nin işgalinde.
Yunanistan, Bulgaristan, Gürcistan ve Ermenistan ABD’nin arka bahçesi konumunda.
Rusya ile şimdilik herhangi bir sorun yok.
Suriye’nin durumu ortada.
Geriye bir tek kalıyor İran.
Düşmanımız İran mı?

* * *

ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton, nükleer silah üretme yolunda faaliyetlerini beyhude çaba olarak nitelendirdiği İran’a karşı Ortadoğu’da bir ‘savunma şemsiyesi’ kurma ihtimalinden söz etmişti.
Demek ki, bu şemsiyenin merkezinin Türkiye olmasına karar vermişler.
Peki, füzesavarları bedava mı verecekler?
Türkiye, ağır ekonomik kriz ortasında, İran’dan gelecek bir saldırı ‘ihtimaline’ karşı, vatandaşlarının boğazından kısıp ABD’ye adeta haraç gibi ‘7.8 milyar’ doları bayılacak.
Amerikan silah şirketleri, Türkiye’den gelecek ‘zoraki’ katkı sayesinde rahat bir nefes alacak.
Bölgede hesapları olan ABD, ‘İncirlik’ yetmezmiş gibi, füzesavar bahanesiyle yeni üslere de ‘kira’ dahi ödemeden bedavadan oturacak.

* * *

Ayranımız yok içmeye, tahtırevanla gidiyoruz uçmaya!..
Sam Amca, bir zamanlar Rusya’ya karşı Avrupa’da konuşlandırmak istediği füzeleri, şimdi de ileride İran’a karşı kullanmak üzere Türkiye’ye ‘gagalamaya’ çalışıyor.
Satışın, “Güçlü Ordu, Güçlü İktidar” sloganlarının afişlere yansımasının hemen ardından gündeme gelmesi oldukça manidardır.
Her tarafından Ordu’yu kemirmeye çalışan, elinden gelse ‘7.65’lik silahları’ bile toplamaya hazır bir iktidar, bir anda neden milyarlarca dolarlık ‘füzesavar’ almaya kalkışıyor?
“Güçlü Ordu, Güçlü Türkiye” projesine katkıda bulunmak için mi?
Merak ediyoruz, ‘Ordu’ içerisinden birileri de bu işin içerisinde midir acaba?

* * *

Sam Amca’nın güzel hatırı için, yine kişi başına ne kadar ‘borç’ yazılacak?

İsrafil KUMBASAR
YENİÇAĞ

"Türkiye F-16'ları ABD'den izinsiz uçuramıyor!"

Yorumlar Tüm Yorumlar (18)

Misafir ~ 15 yıl önce
Böyle bir şey olmadı

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
kosavada barış gücünde uçmuş pilotlara sorun.iki sırp uçağına önleme yapmak uymazlarsa vurmak üzere kalkan iki türk F16 tısı bilirlenen sınırlara kadar sırp uçaklarını kovaldıktan sonra barış gücü kuvvetleri karargahından geri dön emri alır fakat bizimkişer kovalamaya devam eder.uyarı tekrarlansada bizimkiler dinlemez. sonuç:bizim F 16 larımızın kumandası manuelden çıkar ve(aynı uzaktan kumandalı uçak gibi manevra yaptırılır)uçaklar üsse geri getirilir..şimdi bu anlattığım şehir efsanesi olmadığına göre anlayın olduğumuz durumu.adam hem uçak satıp para kazanıyo hem parça satıp köşeyi dönüyo.ne diyeyim .ahhh bu kapitalist düzen.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
TSK`daki F-16`larin kati suretle Amerikan ve Israil ucaklarina kilitlenmedigi biliniyor.. fakat gecmis bir tarihte Aselsan`da bir proje grubu kurulmus ve gorevlendirilen Turk Muhendisler bu sifreyi kirarak durumu lehimize ceviren bir sistem gelistirmislerdi.. bu durum Hukumete de bildirildi.. Proje ekibi buyuk basari elde etmis, ve derhal bu sistemi tum ucaklara kurmak istemislerdi...meclisten gelecek olan haber beklenirken bu projede yer alan 3 muhendis 4 ay icinde `intihar?` ettigi icin proje iptal oldu.....ne kadar ilginc degil mi?????

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Yunanistan Ermenistan ve Kıbrıs Rum Kesimi uzun menzilli hava savunma sistemi olan rus yapımı S-300 füzelerine sahip. Yunanistan adalara yerleştirdiği S-300 füzeleri ile Türkiye'nin kendi hava sahasında uçan uçaklarına kilitlenebilir duruma gelmiş bizim yazarımızda çıkmış bu füzeler İran'a karşı alınıyor diye boş muhabbet döndürmüş. Acaba araştırmışmıdır Türkiye uzun menzilli hava savunma sistemine sahipmidir diye ? valla Türkiyede köşe yazarlığı kadar kıyak meslek yok arkadaş. Araştırmak yok kur kafadan bir senaryo birde bir gazetede köşen varsa yaz gitsin işin aslı nedir ne değildir araştırmaya ne gerek varki ? hangi uçak üreticisi ülke yaptığı uçağın kaynak kodlarını vererek senin uçağı geliştirmene izin verir ? bunları bilmeye grk yo

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
tanıdğınız bir pilot varsa ona sorun,sırp arnavut savaşında F16 ların kontrol sistemlerinin devre dışı kalıp nasıl geri geldiğini anlatsınlar. dünya alem biliyor,kullandığınız intel marka mikrochip ler istail üretimi.yazılımların tamamı amerikan asıllı israil firmalarında.kimse kendi silahıyla kendini vurmaz. sizin yazılımınız kendinize ait olsada adam uydusundan bir sinyal(frekansmı olur neyse önemli değil)gönderip tüm radar ve bilimum elektronik sistemlerini devre dışı bırakıp sizi taşdevrine selametle gönderecekler.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
e bunu biliyoruz zaten , haber yapmaya gerek yok ki

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
...vahim olan,bu yazini bir "gazeteci" tarafindan kaleme alinmasi! Yazini tüm icerigi yanlislar ile dolu!!! TuAF in F-16 larinda gece görüs sistemi yokmus...oysa, LANTIRN sistemleri 2000 li yillarin basindan beri Hava Kuvvetlerin F-16larinda hizmet veriyor. Yazilim konusu yine ayni sekilde asparagas bir bicimde ele alinmis. Ama egitim düzeyi zaten düsük olan ülkemizdeki bircok insani "gaza" getirmek cok kolay...gazetecilik te ayni sekilde ucuz oluyor tabii. Yazik,cok yazik...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Savunma tehdit bunların hepsi hikaye yok aynı silahlar batıya daverilecekmiş e hani NATO ülkesiyiz onlarda nato cu ne tehdidi ?bunlar amerikalıların vede bizim üst düzeyin biraz daha para kazanması vatandaşlarında daha fazla borca girmesi için neden den başka bir şey degil eger bu füzeler iran sınırına yerleştirirsen asıl o zaman iki ülke arasında birbirine güvensizlik başlar ve asıl o zaman tehdit olular buda ABD nin işine gelir bu füzeleri almak için hiç bir nedenimiz yok bencede yazar gayet güzel anlatmış eger abd bizi düşünüyorsa bu kadar pkk lılar beslemesin yada silah vermesin

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
ABD zamanında aynı yolu izleyerek uçak fabrikamızı tencere fabrikasına dönüştürdü. Bunlardan birşey almayalım kendimiz üretelim. Ürettiklerimizi hem kendimiz kullanalaım hem 3. dünya ülkalarine satalım. Biraz akıllanamadık. Aslında akıllandık ama AKP nin işine gelmiyor. Yazarı tebrik ederim cesur adammış. Eee bu 7,8 milyar doların bir kısmı da AKP lilere geri dönecektir. Gemicikler uçakcıklar olacaktır elbet...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
kendi yazılımımızı yapıyoruz elektronik sistemleri üretiyoruz. amerikanın kontrol ettiği falan yok bu yanlış bir bilgidir. lütfen.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000