03 Mayıs 2023, Çarşamba 12:15:55

Türkiye, Ermeni uçaklarına hava sahasını kapattı!

Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Ermeni uçaklarına Türkiye Hava Sahası'nın kapatıldığını duyurdu.
  • hadi kuleciler çıkın bunuda anlatın tiktokta, ne kadar zor iş olduğunuzu algı yapa yapa anlatıyordunuz ne oldu sizin o iş? kurumumuz dhmi'de sayın genel müdürlerimiz kulecilerin egosunu bitirdi, şov peşindeki sosyal medya hesaplarını kapattı sırada tazminat meselesi. yaparsa genel müdürümüz yapar.
  • Hic hayatinizda komsularla Win Win iliskiyi denedinizmi; sade herkese Ayar veriyorsunuz; yazik ulkemize
  • Bu arkadas Ulke tarihinin en basarisiz Disisler bakani; bundan once en basarisiz Davutogluydu
  • Hava sahasını kapatmak güzel de on binlerce ermenistan vatandaşı ülkemizde kaçak olarak yaşıyor ve çalışıyor bunlar ne olacak peki? Bunlara siz göz yumdunuz ve suçlusunuz !

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, katıldığı bir canlı yayında Ermenistan'da dikilen "Nemesis Anıtı" konusunu değerlendirdi.

İkinci Karabağ Savaşı'nın ardından Azerbaycan ve Türkiye'nin Ermenistan ile ilişkileri normalleştirmek adına birçok adım attığına işaret eden Çavuşoğlu, "Diktikleri anıt bizim diplomatlarımızı şehit eden terör örgütlerini, teröristleri, 1920'lerde Azerbaycanlı kardeşlerimizi ve bizim vatandaşlarımızı şehit eden terör örgütlerini yüceltmek için yaptılar. Dolayısıyla güvenlik kurumlarından sonra en çok şehit vermiş bir kurumun, Dışişleri Bakanlığının başında bakan olarak benim bunu kabul etmem mümkün değil." dedi.

"Eğer bunu devam ettirirlerse de başka tedbirler de alırız"

Çavuşoğlu, Ermenistan'ın "anıtı belediye yaptı, bizim yetkimiz yok" gibi açıklamalarını da samimi ve doğru bulmadığını kaydederek "Dolayısıyla iyi niyetli olmadıklarını da gösteriyorlar. Bu iyi niyet karşısında tabi ben elim kolum bağlı duracak değilim. Ermenistan uçaklarına, bizim üzerimizden birçok yere uçmaya başlamışlardı, hava sahamızı da kapattık. Eğer bunu devam ettirirlerse de başka tedbirler de alırız." uyarısında bulundu.

"VIP uçuşlar dahil uçuşlara da izin vermeyeceğiz"

Türkiye ile Ermenistan arasında doğrudan uçuşlar olduğunu aynı zamanda Ermenistan'ın Türkiye hava sahası üzerinden Avrupa'ya da uçtuğuna işaret eden Çavuşoğlu, şunları kaydetti:

"Bir tek Ermenistan Meclis Başkanı KEİPA toplantısı için Türkiye'ye gelecek ona izin verdik çünkü bu bir uluslararası toplantı, bu bir istisnadır. Ama onun dışında VIP uçuşlar dahil uçuşlara da izin vermeyeceğiz. Eğer devam ettirirlerse, bunu kaldırmazlarsa bu sefer ilave tedbirler de alacağız. Bizim bunu kabul etmemiz mümkün değil, iyi niyetli olmadıklarını da net bir şekilde görmüş olduk. Hiç kimse kusura bakmasın."

FLYONE UÇAĞI İSTANBUL'A GELİYOR

Öte yandan Bakan Çavuşoğlu'nun açıklama yaptığı sırada Erivan'dan İstanbul'a hareket eden FlyOne'a ait yolcu uçağının Türkiye Hava Sahası'na giriş yaptığı görüldü. 

AirportHaber'in FlyOne'ın Türkiye'deki temsil-gözetim haklarını elinde bulunduran Fly Service'ten aldığı bilgiye göre; bugün gerçekleştirilecek seferde şimdilik herhangi bir sorun bulunmadığı ancak bundan sonra yapılacak seferlerle ilgili ise gelişmelerin takip edileceği bilgisi edinildi.

Ayrıca Ermeni yolcu uçaklarının Türkiye'ye geliş ve gidişlerinde herhangi bir sorun olmadığı ancak başka ülkelere gerçekleştirilecek uçuşlarda hava sahasının kullanılmayacağı öğrenildi. İki ülke temsicilerinin 10 Mayıs 2023'te bir araya gelerek konuyu görüşecekleri belirtildi.

Diğer ülkelere ait uçakların Ermenistan'a gerçekleştirdiği seferlerle ilgili herhangi bir sorun olmadan Türkiye hava sahasını kullanabildiği öğrenildi.

©AirportHaber.com

Türkiye, Ermeni uçaklarına hava sahasını kapattı!

Yorumlar Tüm Yorumlar (6)

tiktokçu kuleciler ~ 12 ay önce
hadi kuleciler çıkın bunuda anlatın tiktokta, ne kadar zor iş olduğunuzu algı yapa yapa anlatıyordunuz ne oldu sizin o iş? kurumumuz dhmi'de sayın genel müdürlerimiz kulecilerin egosunu bitirdi, şov peşindeki sosyal medya hesaplarını kapattı sırada tazminat meselesi. yaparsa genel müdürümüz yapar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Aferin ~ 12 ay önce
Hic hayatinizda komsularla Win Win iliskiyi denedinizmi; sade herkese Ayar veriyorsunuz; yazik ulkemize

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bence ~ 12 ay önce
Bu arkadas Ulke tarihinin en basarisiz Disisler bakani; bundan once en basarisiz Davutogluydu

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yetmez ! ~ 12 ay önce
Hava sahasını kapatmak güzel de on binlerce ermenistan vatandaşı ülkemizde kaçak olarak yaşıyor ve çalışıyor bunlar ne olacak peki? Bunlara siz göz yumdunuz ve suçlusunuz !

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yeter ~ 12 ay önce
bence otobüs kullansınlar
Engin ~ 12 ay önce
O ermenileri bu ülkeye kimin aldıgını onlara kimin vatandaşlık hatta bu ülkenin en güzel yerlerini kimin verdiğini Bi araştır 80 sene geriye gitmen yeterli

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000