10 Mayıs 2015, Pazar 13:25:10

TÜRKİYE DE A400M'LERİ UÇUŞTAN ÇEKTİ

Türk Hava Kuvvetleri İspanya'daki test uçuşunda Airbus A400M nakliye uçağının düşmesi üzerine, envanterindeki aynı model uçağın uçuşlarını durdurdu.
  • Öğrenci pilot ; pilotlar asker miydi diye soran şahsiyete o askerler sana kanat takat seni uçak diye uçururlar tedavi ol bence cockpit ekibindeysende meslekten uzaklaş sorunlusun çünkü düşüncelerin sağlıklı değil belli
  • Coco ,denene ucusunda olmus bir kaza. Heralde uretimde gerceklesmis bir hata ... Buda bu ucaklarin guvenli olmadigi anlamina gelmiyor ! Arti A400 suan rustunu kanitlamis dunyanin en iyi askeri nakil ucagidir ve Turkiyede program ortagidir.Buda Turkiyeye teknolojik birikim ve ucagin uzerinde upgrade haklari dogurur.3.Dunya savasina giderkem Turkiyenin bu ucaklari onden alabilmesi Turkiye icin cok buyuk bir kar dir.Arti An-70 i ucurcak pilot varmi Turkiyede ? Ucak rusya ordusu icin tasarlanmis bir ucak .... Ukraynanin malina guven olmazzz ... Daha kendisi bile kulanmiyor ....
  • Pilotlar asker mi diye soran vatandaş, anana sorsana
  • Антонов ан70
  • Boeing YC-17'yi uçuruyormuki? İyi araştırın...
  • pilotlar askerdi dimi
  • Yani Manifacturer Serial Number demek. Düşen uçak ise MSN023 imiş. Haberlerden öğrendiğimiz kadarı ile önümüzdeki ay Hv.K. ne teslimi beklenen 3 üncü uçak. Peki bu uçağın düşmesine neden olan şey 1 ay sonra yani teslimden sonra ortaya çıksa ne olacaktı? yazın kızım hazine zararı. Şehitlere de herhalde Allahtan Rahmet dilerdik. Yok hani demem o ki rüştünü ispat etmemiş olan, yani daha fabrikasından çıkarılan ilk 23 uçağın 3 ünü envantere alan kafa neyin kafasıdır. Türk Hava Kuvvetleri deneme tahtası, Türk Pilotları da denekmidir? Bundan yıllar öncesinde sırf AB üyeliğine karşı çıkmasın diye Fransızları mutlu etmek adına Cougar helikopterlerini alan Siyasi destekli Savunma Sanayisi Müsteşarlığı bu sefer direkten dönecek galiba. Çok şükür. Bir musibet bin nasihatten iyidir ama o da anlayana. Airbus firma olarak iyi olabilir de bu uçağın ne olduğu, sorunlarının ne olacağı yaşandıkça tecrübe edilecek. Daha emekleme safhasında. Küçümsemiyoruz elbet. Ama bizi bu projeye denek yapmaları yanlış
  • siparişler kesinlikle iptal edilsinn...
  • Askeri yetkililer, İspanya'daki kazanın Hava Kuvvetleri Komutanlığı envanterindeki "A400M Atlas uçaklarının güvensiz" olduğu anlamına gelmediğini vurguladı. Bal gibi güvensiz Uçaklar. Lafa bak.
  • A400M ve F-35 ölü doğmuş projeler. Maliyeti de inanılmaz yüksek. Köhnemiş NATO kampında yer almanın bedeli büyük. Halbuki güneş Doğu'dan yükseliyor.

İngiltere ve Almanya, dün yaşanan kazanın ardından filolarındaki A400M'lerin uçuşlarını durdurduklarını açıklamışlardı.

Hava Kuvvetleri Komutanlığı da, İspanya'da test uçuşundaki Airbus A400M nakliye uçağının düşmesi üzerine, envanterindeki aynı model iki uçağın uçuşlarını bir süreliğine durdurdu.

Anadolu Ajansı'nın haberine göre, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Akın Öztürk'ün emriyle, komutanlığın envanterindeki iki A400M Atlas uçağının uçuşları emniyet tedbirleri kapsamında ertelendi. Bu uçakların görevi, diğer uçaklara devredildi. Askeri yetkililer, İspanya'daki kazanın Hava Kuvvetleri Komutanlığı envanterindeki "A400M Atlas uçaklarının güvensiz" olduğu anlamına gelmediğini vurguladı.

Askeri yetkililer, uçağın teslim edilene kadar 3 bin saat test uçuşundan geçtiğini belirtti. Askeri yetkililer, Hava Kuvvetleri Komutanlığının, kabulden önce de test uçuşları gerçekleştirdiğini kaydetti.



Türkiye için üretilen Airbus A400M tipi asker kargo uçağı, cumartesi günü test uçuşu için havalandıktan kısa bir süre sonra manevra yapanken düşmüş, kazada 4 kişi ölmüş 2 kişi de ağır yaralanmıştı.

Kazanın ardından İngiltere ve Almanya Savunma Bakanlıkları, ellerindeki Airbus A400M tipi uçakları tedbir amacıyla uçuştan çekmişti. Airbus, A400M için İngiltere'den 22; Almanya'dan 53 sipariş almıştı. Almanya bu uçakların 13'ünü satıp, 40'ını hava kuvvetlerinde kullanmayı planlıyordu.

TÜRKİYE DE A400M'LERİ UÇUŞTAN ÇEKTİ

Yorumlar Tüm Yorumlar (15)

iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Öğrenci pilot ; pilotlar asker miydi diye soran şahsiyete o askerler sana kanat takat seni uçak diye uçururlar tedavi ol bence cockpit ekibindeysende meslekten uzaklaş sorunlusun çünkü düşüncelerin sağlıklı değil belli

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Coco ,denene ucusunda olmus bir kaza. Heralde uretimde gerceklesmis bir hata ... Buda bu ucaklarin guvenli olmadigi anlamina gelmiyor ! Arti A400 suan rustunu kanitlamis dunyanin en iyi askeri nakil ucagidir ve Turkiyede program ortagidir.Buda Turkiyeye teknolojik birikim ve ucagin uzerinde upgrade haklari dogurur.3.Dunya savasina giderkem Turkiyenin bu ucaklari onden alabilmesi Turkiye icin cok buyuk bir kar dir.Arti An-70 i ucurcak pilot varmi Turkiyede ? Ucak rusya ordusu icin tasarlanmis bir ucak .... Ukraynanin malina guven olmazzz ... Daha kendisi bile kulanmiyor ....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Pilotlar asker mi diye soran vatandaş, anana sorsana

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Антонов ~ 9 yıl önce
Антонов ан70

Yanıtla

Kalan karakter 1000
YC-17'ye ~ 9 yıl önce
Boeing YC-17'yi uçuruyormuki? İyi araştırın...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
pilotlar askerdi dimi

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Adam uygulaması ~ 9 yıl önce
Islah olmazsın. Tedavi ol.
MSN ~ 9 yıl önce
Yani Manifacturer Serial Number demek. Düşen uçak ise MSN023 imiş. Haberlerden öğrendiğimiz kadarı ile önümüzdeki ay Hv.K. ne teslimi beklenen 3 üncü uçak. Peki bu uçağın düşmesine neden olan şey 1 ay sonra yani teslimden sonra ortaya çıksa ne olacaktı? yazın kızım hazine zararı. Şehitlere de herhalde Allahtan Rahmet dilerdik. Yok hani demem o ki rüştünü ispat etmemiş olan, yani daha fabrikasından çıkarılan ilk 23 uçağın 3 ünü envantere alan kafa neyin kafasıdır. Türk Hava Kuvvetleri deneme tahtası, Türk Pilotları da denekmidir? Bundan yıllar öncesinde sırf AB üyeliğine karşı çıkmasın diye Fransızları mutlu etmek adına Cougar helikopterlerini alan Siyasi destekli Savunma Sanayisi Müsteşarlığı bu sefer direkten dönecek galiba. Çok şükür. Bir musibet bin nasihatten iyidir ama o da anlayana. Airbus firma olarak iyi olabilir de bu uçağın ne olduğu, sorunlarının ne olacağı yaşandıkça tecrübe edilecek. Daha emekleme safhasında. Küçümsemiyoruz elbet. Ama bizi bu projeye denek yapmaları yanlış

Yanıtla

Kalan karakter 1000
... ~ 9 yıl önce
Fabrikadan çıkan ilk 50 uçağı kimseye satmasın o zaman adamlar. Ne demek ilk 23 uçaktan 3 ünü almak.Biraz mantıklı düşünün be kardeşim
MSN'e ~ 9 yıl önce
Kimse Turkiye'yi denek yapmiyor (ilk iki ucak Fransaya teslim edildi bu arada) ayrica mantiginiz yanlis: ilk cikan ucaklarddan 3'nu almayacakmisiz, olur sende beklersin 51'nci ucak hattan cikana kadar 5 yil, operasyonlari da nakliyecilere verirsin, kamyon vs. Ucak alimini firindan ramazan pidesi alma ile karistiriyorsunuz.
istanbulli ~ 9 yıl önce
siparişler kesinlikle iptal edilsinn...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Askeri yetkililer, İspanya'daki kazanın Hava Kuvvetleri Komutanlığı envanterindeki "A400M Atlas uçaklarının güvensiz" olduğu anlamına gelmediğini vurguladı. Bal gibi güvensiz Uçaklar. Lafa bak.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
tmr ~ 9 yıl önce
A400M ve F-35 ölü doğmuş projeler. Maliyeti de inanılmaz yüksek. Köhnemiş NATO kampında yer almanın bedeli büyük. Halbuki güneş Doğu'dan yükseliyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000