25 Haziran 2021, Cuma 08:57:50

Türkiye bu yıl turiste doyacak

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Yönetim Kurulu Başkanı Firuz Bağlıkaya, bu yıl sonunda Rusya’dan gelen toplam ziyaretçi sayısının 4-4,5 milyon, Almanya’dan gelecek toplam ziyaretçi sayısının 2,5 ila 3 milyon bandında gerçekleşmesini beklediklerini söyledi.
  • Gelenlere islami teblig etmeliyiz dinayet ve tarikatlar goreve
  • Bırakın bu işleri ya her sene rekor rekor hakkımız olan tazminata gelince para yok. 1500 Euro alamıyor kontrolörler. Ama suçlu biraz da içimizdeki yetersizler adam yds veremiyor ama kontrolör
  • Turiste doymaya ihtiyacım yoj
  • Euro,dolar vs kurların hali ortada ve oteller,turlar onlara ucuz bize pahalı tabii ki koşa koşa gelirler neredeyse bedavaya tatil yapıp ülkemiz nimetlerinden faydalanıyorlar. Ayrıca bu ülkeler aleyhimize ne varsa yapan,koruyan ülkeler,Rusya pkk'ya resmi ofis ve kamp açma izni veren dünyadaki tek ülke,iktidarın nazi,faşist,İslam düşmanı dediği Almanya,Fransa vs den turist gelecek diye neredeyse takla atacağız. Hani Türkiye büyümüş,gelişmiş,zenginleşmişti herkes bize gıpta ediyordu,kıskanıyordu,kimseye ihtiyacımız yoktu,ne oldu? Demek ki neymiş hepsi palavraymış milletin parasına,turistlerine deli gibi muhtaçmışız.
  • Evet koronanın Derya varyantı akın akın geliyor. Sonbaharda yeni dalga da yolda.
  • evett yaaa aşısız akın akın geliyorlar eylül sonunda ülkemizin halini göreceğiz...
  • Artık şu maaşları düzeltin millet 10 maaş alıyor bize hakkımızı bile vermiyorsunuz!! Sendika nerdesin ? Var mı çalışman felan ? Yoksa yerli ve milli felan mı? Elin asgari ücretlisi Ülkemde rahat rahat tatil yapsın , biz de karton kemirelim. Sömürgemiyiz biz ? Yoksa Sevr’i mi imzaladık ?
  • isviçrenin evsizi bile 5 yıldızlı otelde gayet rahat tatil yapabilir ama sen ben 12 ay taksidini öderiz

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Yönetim Kurulu Başkanı Firuz Bağlıkaya, bu yıl sonunda Rusya’dan gelen toplam ziyaretçi sayısının 4-4,5 milyon, Almanya’dan gelecek toplam ziyaretçi sayısının 2,5 ila 3 milyon bandında gerçekleşmesini beklediklerini söyledi.

Bağlıkaya, turizm sektöründeki son gelişmelere ilişkin değerlendirmede bulundu.

Rusya’nın Türkiye’ye ilişkin seyahat kısıtlamalarını kaldırdığını açıklanmasıyla birlikte Rusya’dan Türkiye’ye yönelik turizm hareketliliğinin başladığını belirten Bağlıkaya, “Salgın koşullarında herhangi bir olumsuz gelişme yaşanmaması ve uçuşların devam etmesi durumunda Rusya pazarından talebin yaz aylarında yüksek seyredeceğini, ertelenmiş taleplerin de etkisiyle bu talebin sonbahar aylarında da devam edeceğini değerlendiriyoruz. Sezonun kasım ayına kadar uzamasını bekliyoruz.” diye konuştu.

Rusya’dan Türkiye’ye gelen ziyaretçi sayısının salgın öncesi dönem olan 2019 yılında 7 milyonu aştığını, bu dönemdeki ziyaretçilerin 2,7 milyonunun 1 Ocak-30 Haziran 2019'da gelirken, 1 Temmuz- 31 Aralık 2019'da gelen Rus ziyaretçi sayısının 4,3 milyonun üzerinde gerçekleştiğini anımsatan Bağlıkaya, sözlerini şöyle sürdürdü:

“2021 yılında Rusya pazarı açısından sezon seyahat kısıtlamaları nedeniyle geç açılmış oldu. Dolayısıyla 2019 yılı verilerini yakalamak mümkün olmayacaktır. Yılın ikinci yarısında İstanbul’a gelen ziyaretçi sayısının da 2019 yılındaki verilerin gerisinde kalacağını öngörmekteyiz. Bu çerçevede yılın kalan döneminde uçuşların herhangi bir kesintiye uğramadan devam etmesi durumunda 2021 yılı sonunda Rusya’dan gelen toplam ziyaretçi sayısının 4-4,5 milyon bandında gerçekleşmesini öngörüyoruz. Rusya’dan uçuşların başladığı 22 Haziran 2021 tarihinde Antalya Havalimanı’na gelen toplam uçak sayısı 144 iken bu uçakların 40’tan fazlası Rusya’dan gelmiştir.”

“Almanya’dan Türkiye’ye yönelik satışlarda ciddi bir ivme yakalandı”

Bağlıkaya, Almanya’nın, 1 Temmuz'dan itibaren vaka sayısının düşük olduğu yerlere seyahat kısıtlamalarını kaldıracağını duyurduğunu anımsatarak, “Türkiye, Almanya’nın seyahat sınırlamasını kaldıracağı ülkeler için belirlediği kriterleri karşılıyor. Bu çerçevede Almanya’dan Türkiye’ye seyahat kısıtlamalarının 1 Temmuz’dan itibaren tamamen kaldırmasını bekliyoruz.” dedi.

Almanya’dan Türkiye’ye 2019 yılında 5 milyon ziyaretçi geldiğini hatırlatan Bağlıkaya, 1 Ocak-30 Haziran 2019’da Almanya’dan Türkiye’ye gelen ziyaretçi 1,8 milyon iken, yılın ikinci yarısında 3,2 milyon Alman ziyaretçinin ağırlandığını söyledi.

Türkiye’nin Alman pazarında tüketiciler tarafından merakla takip edilen, beklenen bir destinasyon olduğunu vurgulayan Bağlıkaya, “Almanya’daki meslektaşlarımızla yaptığımız görüşmelerde Türkiye’ye yönelik satışlarda ciddi bir ivme yakalandığı yönünde bilgiler almış durumdayız. Dolayısıyla temmuz başından itibaren çok sayıda Alman misafiri ülkemizde ağırlayacağımızı ifade edebiliriz. Salgın kaynaklı herhangi bir kısıtlama gelmezse yıl sonuna kadar Almanya’dan gelecek toplam ziyaretçi sayımızın 2,5 ila 3 milyon bandında gerçekleşmesini bekliyoruz.” değerlendirmesinde bulundu.

“(Fransa) Birçok tur operatörü, Türkiye’ye yönelik charter seferleri başlatmaya hazırlanıyor”

Bağlıkaya, 2019 yılında 876 bin Fransız’ın Türkiye’ye geldiğini belirterek, 2021 yılının ilk yarısında Fransa’dan Türkiye’ye yönelik seyahatlerinin önü kapalı iken Fransa’nın Türkiye’yi kırmızı ülkeler listesinden çıkarma kararının turizm amaçlı seyahatlerin önünü açtığını dile getirdi.

Söz konusu kararla birlikte Türkiye’den dönenler için zorunlu karantina uygulanmayacak olması nedeniyle birçok tur operatörünün, Türkiye’ye yönelik charter seferleri başlatmaya hazırlandığını vurgulayan Bağlıkaya, “Dolayısıyla Fransa pazarında 2020 yılına göre bir artış beklentisine sahibiz. Bu çerçevede Fransa’dan 400 bin ila 500 bin bandında ziyaretçi gelmesini öngörüyoruz.” dedi.

“İsviçre’den Türkiye’ye yönelik rezervasyonlarda artış yaşanıyor”

Firuz Bağlıkaya, İsviçre’nin haziran ayı başında Türkiye’yi riskli ülke kategorisinden çıkardığını belirterek, İsviçre’de faaliyet gösteren tur operatörlerinden aldıkları bilgilere göre Türkiye’nin riskli ülke kategorisinden çıkarılmasının ardından Türkiye’ye yönelik rezervasyonlarda da artış yaşandığını bildirdi.

Bu beklentiler çerçevesinde 2021 yılı sonunda toplam 150-200 bin bandında İsviçreli misafirin Türkiye’de konuk edilmesini öngördüklerini anlatan Bağlıkaya, 2019 yılının ilk yarısında İsviçre’den Türkiye’ye gelen ziyaretçi sayısı 110 bin, yılın ikinci yarısında gelen İsviçreli sayısı ise 200 bin kişi olduğunu hatırlattı.

Türkiye bu yıl turiste doyacak

Yorumlar Tüm Yorumlar (12)

Teblig ~ 3 yıl önce
Gelenlere islami teblig etmeliyiz dinayet ve tarikatlar goreve

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Atco ~ 3 yıl önce
Bırakın bu işleri ya her sene rekor rekor hakkımız olan tazminata gelince para yok. 1500 Euro alamıyor kontrolörler. Ama suçlu biraz da içimizdeki yetersizler adam yds veremiyor ama kontrolör

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Karnımız doysun ~ 3 yıl önce
Turiste doymaya ihtiyacım yoj

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Firuz efendi ~ 3 yıl önce
Euro,dolar vs kurların hali ortada ve oteller,turlar onlara ucuz bize pahalı tabii ki koşa koşa gelirler neredeyse bedavaya tatil yapıp ülkemiz nimetlerinden faydalanıyorlar. Ayrıca bu ülkeler aleyhimize ne varsa yapan,koruyan ülkeler,Rusya pkk'ya resmi ofis ve kamp açma izni veren dünyadaki tek ülke,iktidarın nazi,faşist,İslam düşmanı dediği Almanya,Fransa vs den turist gelecek diye neredeyse takla atacağız. Hani Türkiye büyümüş,gelişmiş,zenginleşmişti herkes bize gıpta ediyordu,kıskanıyordu,kimseye ihtiyacımız yoktu,ne oldu? Demek ki neymiş hepsi palavraymış milletin parasına,turistlerine deli gibi muhtaçmışız.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Akın akın geliyor ~ 3 yıl önce
Evet koronanın Derya varyantı akın akın geliyor. Sonbaharda yeni dalga da yolda.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Haha ~ 3 yıl önce
Umurlarında değil , Rusya yakında kendini kapatacak. Biz onlar bizi yasaklamadan kimi yasakladık ?Para da belli sektöre zaten ülke sadece turizme kaldı sanki, ceplerini doldura doldura bitiremediler, bu ne açlıkmış.
reco ~ 3 yıl önce
evett yaaa aşısız akın akın geliyorlar eylül sonunda ülkemizin halini göreceğiz...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kıtlama şeker ~ 3 yıl önce
Artık şu maaşları düzeltin millet 10 maaş alıyor bize hakkımızı bile vermiyorsunuz!! Sendika nerdesin ? Var mı çalışman felan ? Yoksa yerli ve milli felan mı? Elin asgari ücretlisi Ülkemde rahat rahat tatil yapsın , biz de karton kemirelim. Sömürgemiyiz biz ? Yoksa Sevr’i mi imzaladık ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
üveys ~ 3 yıl önce
isviçrenin evsizi bile 5 yıldızlı otelde gayet rahat tatil yapabilir ama sen ben 12 ay taksidini öderiz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Vatandaş ~ 3 yıl önce
Almanya bizi kıskanıyor ama çok kıskanıyor
A ~ 3 yıl önce
Merak etme o da kendi ülkesinde senle aynı durumda.
A'ya ~ 3 yıl önce
Hah tam da resim olmuşsun ,hatta kapak resmi senin gibiler sayesinde biz de bu hallere düştük.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000