22 Nisan 2009, Çarşamba 08:47:25

Türkiye, Boeing'e ceza kesecek!

TSK için sipariş edilen 1.5 milyar dolarlık 4 adet AWACS erken uyarı uçağının teslimi bir yıl gecikti. Türkiye, Boeing'den tazminat alacak...
  • TC bu uçakları almayı başardı ancak ABD mutlaka kendi istemediği zaman bir şey yapılmasını engellemek üzere bu uçakların çalışmasını bloke edecek bir gizli modu da yazılıma entegre etmiştir. Sonra bizim mühendisler bunu keşfedince bir de bakmışız ki zavallılar çatapat gibi birer birer yok oluyor. (Bakınız: F16 yazılım çözümü sonrası TAI mühendislerinin arka arkaya ölmeleri (Allah hepsine Rahmet etsin.)) İlave araştırma konusu: Elektromanyetik dalga silahları ile insanların ruh hallerinin bopzularak intihara sürüklenmeleri.

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) için Boeing firmasından sipariş edilen 4 adet AWACS "erken uyarı ve havadan kontrol uçağı"nın teslimatı bir yıl gecikti. Barış Kartalı Projesi olarak da bilinen AWACS'ı 2008 yılında teslim edeceğini taahhüt eden Boeing firması, tüm test uçuşlarının tamamlanmasına rağmen teslimat yapmadı. Gecikmenin yazılım modifikasyonundaki bazı aksamalardan kaynaklandığı belirtiliyor. Türkiye'nin, Boeing firmasına gecikme tazminatı uygulaması gündemde.

PROJENİN GECİKME NEDENİ
Barış Kartalı Projesi Program Müdürü Mark Ellis, uçakların teslimatının gecikmesinden kaynaklanan tazminata ilişkin görüşmelerin Türk yetkililerle sürdüğünü söyledi. Ellis, gecikmenin projenin kompleks olmasından kaynaklandığını ayrıca Türkiye'nin istediği bütün unsurları yeni teknoloji çerçevesinde uçaklara entegre edeceklerini belirtti. Türkiye, 24 saat havada uçarak radarıyla 320 km. çevreyi tarayan AWACS'lardan satın alabilen beşinci ülke.

Türkiye, Boeing'e ceza kesecek!

Yorumlar

Misafir ~ 15 yıl önce
TC bu uçakları almayı başardı ancak ABD mutlaka kendi istemediği zaman bir şey yapılmasını engellemek üzere bu uçakların çalışmasını bloke edecek bir gizli modu da yazılıma entegre etmiştir. Sonra bizim mühendisler bunu keşfedince bir de bakmışız ki zavallılar çatapat gibi birer birer yok oluyor. (Bakınız: F16 yazılım çözümü sonrası TAI mühendislerinin arka arkaya ölmeleri (Allah hepsine Rahmet etsin.)) İlave araştırma konusu: Elektromanyetik dalga silahları ile insanların ruh hallerinin bopzularak intihara sürüklenmeleri.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000